Какво правите, ако има "непреодолими различия" и едната страна се съобразява с изискванията на другата въпреки че не са ясни аргументите за тези изисквания?
Какво правите с човек, който не обича да ходи на плаж, а вие обичате? Не иска да излиза на заведение вечер, защото работи в заведения всяка вечер и му е писнало? Не ви осигурява разнообразие - да отидем на ново място, ново кафе, извън града, ей така просто на разходка, да не говорим за изненади!
Какво правите с човек, който просто е свикнал и не ви обръща внимание?
Какво правите с човек, който живее на принципа "ти си ми мил, ама аз съм си по-мил"? Човек, за който сте готови да отидете на май*ната си, ако се налага и който винаги защитавате, обичате и е ваш пръв приятел и партньор?
Какво правите, ако чакате този човек да направи стъпка, която той не прави, а вие сте жена и си искате стъпката?
Ето малки фолософски размисли от мен тази вечер, тъй като умът ми е все още зает от тези въпроси. Те се породиха малко след като попаднах случайно на изключително красива фотосесия от сватбата на двама души в Америка. Изключително изчистена и скромна сватба, без натруфен кетъринг и шоу програма. Без префърцунени украси, чалгии, цигании, ядене и късане на жартиери.. не знам, просто ги вижте: Та, вместо да си чета книгата ме мъчат такива размисли, защото наближава моят 25-ти рожден ден и чувствам, че имам нужда от малко повече яснота в личен план. И тук ми засяда буцата в гърлото - пак гледам снимките и пак се опитвам да си представя...дали ние ще бъдем в същите роли някой ден..
Забравих да дам своите 5 стотинки по заформената тема. Да, вярно е, че масово семейства се разпадат или са пред разпад заради изневери. Обаче и много други семейства продължават да са "семейства", защото... 1. Така трябва 2. Заради децата 3. Заради ипотеката 4. Кво ши кажи леля Гинче от долния етаж 5. Щото то е голяма разправия да се разведеш 6. Кой ше ми бърше гъза като одъртя, я да си стоя на задника за сега...
И така, с тези причини годините си минават, хората са неудовлетворени и носят в себе си скръб и мъка. Мъка, която никой не може да изтрие от челото им и се изписва в работата, по телата им, по говора им и така.
Искам да ви кажа, че бях от организаторите на "Поход за семейството" в един от големите български градове. Видях толкова много хубави хора с по 2 и 3 деца. Видях щастливи деца, които играеха на игрите, на които играех и аз като малка, а не бяха забили пред шибаните компютри да им се сплескват дисковете...
Хората, които продължават да се обичат след 10, 20 и 30 години според мен имат много повече общо от това "кой филм ще гледаме днес". И ми се струва тъжно да прекараш живота си с някой, който не иска да се забавлявате, да го живее този живот, затваря се в някакъв дълбок свой свят и не излиза от него.
Пускам още един линк към историята на двама възрастни и истински обичащи се хора, прочетете и написаното, то е също толкова красиво -
Възхитена съм и се прекланям пред това, че са съхранили уважението и обичта си. Мисля, че всеки от нас мечтае за това.
По отношение на брака като акт на обвързване и сигурност в партньора - не мисля, че трябва да се разглежда само от тази страна. Аз бих се гордяла някой да ме нарича своя съпруга и аз да имам съпруг заедно с всички останали чувства и емоции, които произтичат от такова приятно изживяване. За съжаление наблюдавам странно явление - мъжете все повече се дърпат за брак дори да имат най-доброто момиче, за което твърдят, че са способни на всичко. Ама само с думи не става.