Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 519
  • 391
  •   1
Отговори
# 255
Спокойно и това съм го минала. Силно си съмнявам, че си на повече години от мен. Отдавна спрях да ги чета и аз, но не съм престанала да намирам всеки ден потвърждения в живота си. И да, точно така, всички те казват едно и също по различен начин и именно това най-много ме интригува. Да намирам общото, еднаквото в техните думи и идеи и в самия живот - моя и на хората край мен. И от всичко това - преживяно, видяно, прочетено и мислено са изкристализирали някои основни неща, които се опитах да маркирам, но...никакъв шанс пред газовите проблеми на кандидат бройката на Александро. Което пък си е нормално де. По-забавно е. Аз също чета и много се смея на някои находчиви и смешни коментари в тоя форум. Изключителен усет и чувство за хумор вадят доста от пишещите тук. И все пак не зная защо толкова подскачате от някои идеи.
Ако имаш предвид че си на повече от 63 години, съм съгласна да си  по-голяма.Но помня една закачка с приятелка от минало време, където тя е на 2357 години а аз с няколко по-млада.Влязохме в някакъв облак да си разискваме идеи ,та може и  на 3458 да си                                    в такава посока,не споря.                                           
Но на тези ми 63 съм за реални неща ,в този земен живот и едно здраво чукане ще свърши повече работа от  измисления духовен секс на Ошовци и останала сволоч,дет се вика.Природата е заложила в нас толкова много мъдрост без превземки, че стига само да се вслушаме в себе си.

# 256
Има го дори и в Уикипедия това за децата. Виждам, че отровените не те развълнуваха.

Да, аз съм запозната с нюейджарите Толе и Пърсиг. Сега остава да извадиш и Тайната, Дийпак Ч., четирите споразумения... и недай боже и Селестинското пророчество? Все неща с изтекла годност преди 10 години поне, а Кастанеда и доста повече.
Не, че не съм ги минала и тия, но не са ми интересни. Ето за мен Чопра е менте и търговец, в каквото обвинявате Ошо.И копирач. Изхвърлих му книгите, т.е. продадох ги. Също тоя Мигел Руис...който копира Кастанеда.

Духовен секс не. Духовното преживяване се получа от начина по който влизаш в секса, нагласата. Като в танц, чиста радост, никакво его, никакви мисли, никакви очаквания, никакви предразсъдъци, страхове, опасения...танц.

# 257
“Никакви очаквания” ?? “Никакви мисли”??
Хахаха

Ако работиш като психолог - дано никога не се наложи точно при теб да идвам ...

# 258
  • София
Аз, честно, не мога да повярвам, че е възможно 60 годишна жена да залита по подобни "философии". Затова спрях да пиша, то неудобно да ти стане. Не е като с някоя редова съфорумка да бистрим комерсиален ли е Кастанеда, нагъбен ли или на мескалин беше, забравила съм вече...

# 259
pandorina без секс няма Ошо и без него пък няма просветление? Тази католическа църква хиляди години затова не е постигнала просветление. Ама я иди светни папата в Рим. Да знае човека къде им е засечката.

...

олей. тези не трябва ли да минават предварително на тест за прикрепеност към реалността?

# 260
    Споко не съм психолог и не съм на 60. И не знам как това, че си ок с определени идеи те прави извън реалността. А реалността еднаква ли е когато си на 20 и на 60? Ако не то значи всеки в определен етап е извън нея, вкл. всички вие дето се възмущава те. Реалността е много относително нещо и изменчиво. И тук се сещам за един друг автор квантов физик Вадим Зеланд. И той ли е луд или дрогиран?

# 261
pandorina без секс няма Ошо и без него пък няма просветление? Тази католическа църква хиляди години затова не е постигнала просветление. Ама я иди светни папата в Рим. Да знае човека къде им е засечката.

...

олей. тези не трябва ли да минават предварително на тест за прикрепеност към реалността?
Кой е казал, че Само секс е път към просветлението?! Той може да е път, но има много други. Според Дзен всяка дейност извършена тотално и с пълна отдаденост може да е път. Дори миенето на чинии... Въпросът не е в "какво?," а в "КАК". Или и Дзен е глупост и аут от реалността?

# 262
Духовен секс не. Духовното преживяване се получа от начина по който влизаш в секса, нагласата. Като в танц, чиста радост, никакво его, никакви мисли, никакви очаквания, никакви предразсъдъци, страхове, опасения...танц.

Хайде стига, мислех, че зрели жени си говорим тук.

Кой няма очаквания от секса? Нямаш ли очакване да ви е приятно, нямаш ли очакване да не ти причиняват практики, които са ти неприятни, нямаш ли очакване за предпазни мерки или пък за минимум хигиена на партньора? Нямаш ли очакване да спре, ако кажеш "Не"?

# 263
Или и Дзен е глупост и аут от реалността?
Общо взето ДА. Simple Smile

# 264
  • волно калдъръмче
Когато реката тече не се търси смисъл, но когато се мият чинии, това трябва да е с пълна отдаденост. Ми не ми се мият, и толкоз.

# 265
  • София
Когато реката тече не се търси смисъл, но когато се мият чинии, това трябва да е с пълна отдаденост. Ми не ми се мият, и толкоз.
Точно затова се отдаваш и съсредоточаваш върху миенето - за да приключиш по-бързо.
Или пък за да се насладиш на момента. Зорбас казва: "Като работя - цял съм работа. Като ям - съм ядене."

Последна редакция: чт, 19 юли 2018, 12:53 от Cuckoo

# 266
  • волно калдъръмче
Или пък за да се насладиш на момента.
Самозаблуждението и внушението е нещо велико.

# 267
Или пък за да се насладиш на момента.
Самозаблуждението и внушението е нещо велико.

и при секса. ако в главния ти мозък  не се възприемат възторжено, то ... май ще предпочетеш да миеш чинии.

# 268
  • волно калдъръмче
Ама защо е това АКО? Главният мозък на жената е нещо сложно и едно АКО нищо решава. Освен това сексът не е самотно занимание, че да разчитам само на собствения си мозък.

# 269
Освен това сексът не е самотно занимание, че да разчитам само на себе си.
Но усещанията на всеки минават през собствения главен мозък.

Общи условия

Активация на акаунт