С какво ви дразнят свекървите - тема 96

• 57 222
  • 800
  •   1
Отговори
# 495
Естествено. Защото дъщеря й предпочита да не си дава зор. 😉😏

# 496
  • sofia
Аз съм получила (и все още получавам) по-голяма помощ от свекърва си, отколкото от майка си. Дори и във финансово изражение, под формата "подаръци за децата". А финансовото състояние на майка ми е по-добро от това на свекърва ми.

# 497
Що пък да не се похваля, че помагам?!   Ама ха! Какво като съм свекърва! Значи тъщата може, а свекървата не може?! Ми откъдя накъдя! 
Иначе съм на принципа "обичам този ( тази), която обича мен".

# 498
  • Blondeville
Аз си мисля, че си е до човек. Да, за жената е по-лесно разбира се да помоли своята си майка, ако има нужда от помощ, разбираемо е. Но си е до човек, например дали ще те попита някога имаш ли нужда от нещо, как си, имаш ли нужда от помощ и тн. Аз съм против експлоатацията на баби, общо взето предпочитам да не търся такава, ако не се налага. Сега няма какво да си кривя душата, че майка ми много ми помага, понеже е учителка, има дълга лятна отпуска, аз съм бременна в 7-ми месец и с малко дете, и наистина ми е безценна помощта ѝ. Свекърва ми не е от този тип, но пък и не е и длъжна. Понякога ми е странно, че не проявява интерес как съм, що съм, всичко наред ли е, при положение, че сме съседки, и че 10 месеца не ходи на работа, започна едва преди месец. Виждала ме е да плача от болка като направя криза с кръста, но не е предлагала да погледа малкия за да полежа да ми поразмине. От друга страна пък с първата ми бременност е спала на едно столче в болничната ми стая едната вечер, когато лежах в болница в 6-ти месец. Та аз не мога да очаквам или изисквам каквото и да е от нея, тя е добре дошла у нас винаги, общуваме си съвсем разбрано и културно, мисля това е достатъчно. Не мисля, че тя може да ме обича така, както ме обича майка ми, и да ме мисли така както ме мисли майка ми, не го и очаквам.

А за тъщите - мъжът ми е много смешен като каже "Ох, така нямам търпение да дойде майка ти", и всеки път като му кажа, че се е обадила да предложи да дойде, изпада в някаква еуфория Grinning

# 499
"Парадираща" свекърва е само в очите на снахата, на сина си едва ли така се вижда. В повечето случаи си е най-обикновена радост, че са нужни и хваленето пред други е нещо като валидиране на тая нужност пред тях, самите. Човещина. Още повече, ако поради различия със снахата, тя не слага същата оценка на помощта.
Поради разлики в манталитет, възпитание, липси, характерови особености, хората се "хвалят" къде успешно, къде дразнещо, къде смешно...
Няма как да бъда по-съгласна.
Затова и не смятам, че има какво човек да се дразни, че се хвалели. Нека се кефят и да се чувстват значими и необходими, това им е голямата радост от един момент нататък в крайна сметка.

# 500
  • при късмета
Аз като помогна на някого, защото аз съм преценила и без никакви задни мисли не се хваля. Не го правя, че после да бия тъпана и много мразя такива мечешки услуги. И самоизтъкването за мен не е положителна черта.
Ето назад, снаха казва, че свекървата помага повече от майка ѝ. това със сигурност е по-достоверно от хвалба на свекървата.
Видно е, че и тъщите доста помагат и то помагат без да се хвалят. Просто го правят за дъщеря си и това е повече от нормално. Няма нужда да се замисляш защо само свекървите се хвалят сами. И за слепец е видно

# 501
Значи някога като имам внуче, не мога да споделя с приятелки че съм го гледала, че е много сладко, или вече ходи, или казва баба, защото е хвалене и парадиране.

# 502
  • при късмета
Това, че казваш, че внучето е сладко няма нищо общо с хваленето, че си го гледала. Особено ако второто го натякваш независимо дали те питата или не, без пропуск всеки път. Това хвалене си е натякване.
И някак все подчертават, че помагат на снахата. Никога не е на сина или  внучето или за внучето, все е на снахата. И тъщите помагат, но не държат да е написано във вестника

# 503
Не знам защо не разбираш, че не е до тъща или свекърва, а до човека.
От самото създаване на темата я чета. Много бих искала да видя някой от потребителите като станат свекърви какво ще пишат за снахите си  Mr. Green

# 504
Същото, което пишат сега за свекървите.  До човек си е.

# 505
Същото, което пишат сега за свекървите.  До човек си е.
Няма как да съм по-съгласна.
За някои хора свекървата ВИНАГИ е виновна, само защото е свекърва.

# 506
От самото създаване на темата я чета. Много бих искала да видя някой от потребителите като станат свекърви какво ще пишат за снахите си  Mr. Green

Това трябва да значи нещо или ... нещо ти се дължи почитание за дълъг стаж?

Дидис, кои са тия хора, които някой им е виновен САМО, защо е свекърва, може ли поименно?

# 507
Ей сега ще направя извадка и ще я представя тук за дискутиране.😏😎
Не е задължително да пишат в тази тема.
Макар, че и тук не липсват. 😉

# 508
Именно,  това ми беше чуденето- защо винаги се представя "отивам да гледам внучето и да помагам на снахата"; "колко съм помогнала на снахата с това гледане на децата" (а те са реално деца и на сина й Simple Smile  и тн
Защо никога (е,  винаги има изключения,  но все пак) не чуваме тъща да казва "отивам да помагам на зет си с децата" 😃
Чак смешно ми звучи.  А не е да кажеш,  че мъжете са супер благодарни и признателни на тъстовете си и го изразяват ежедневно.  Най-често просто приемат помощта като нормални отношения и ако си е темерут,  и едно благодаря не би казал. Не пише благодарствени писма,  както пък се очаква от снахата.  Даже някои охотно си се възползват от дългогодишната помощ на тъстове,  без да се тревожат,  докато с другите родители не може да е така.

Получих много интересни и смислени отговори,  благодаря за включванията:)

# 509
Това трябва да значи нещо или ... нещо ти се дължи почитание за дълъг стаж?
Не, по скоро ще чакам надбавки към пенсията.
Скрит текст:
Именно,  това ми беше чуденето- защо винаги се представя "отивам да гледам внучето и да помагам на снахата"; "колко съм помогнала на снахата с това гледане на децата" (а те са реално деца и на сина й Simple Smile  и тн
Защо никога (е,  винаги има изключения,  но все пак) не чуваме тъща да казва "отивам да помагам на зет си с децата" 😃
Чак смешно ми звучи.  А не е да кажеш,  че мъжете са супер благодарни и признателни на тъстовете си и го изразяват ежедневно.  Най-често просто приемат помощта като нормални отношения и ако си е темерут,  и едно благодаря не би казал. Не пише благодарствени писма,  както пък се очаква от снахата.  Даже някои охотно си се възползват от дългогодишната помощ на тъстове,  без да се тревожат,  докато с другите родители не може да е така.

Получих много интересни и смислени отговори,  благодаря за включванията:)
Има много дребнави хора, без значение снахи, свекърви или тъщи, които във всяко нещо виждат заговор срещу себе си. Без значение действие или реплика. Аз пък бих казала, че съм гледала внучето, за да ми е кеф на мен от общуването с него. Ама сигурно и това не може. Представям си го. Излизам с приятелка, и тя ме пита как са внуче, син, снаха. И аз и казвам, че това е супер секретна информация, и снахата ми е забранила да обсъждам по какъвто и да е начин нейното семейство. То май по-добре синът ми да ми доведе зет.

Общи условия

Активация на акаунт