Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

 • 19 564
 • 746
 •   1
Отговори

Анкета

Каква форма на обучение предпочитате за Вашите деца?

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 15 ное 2020, 08:38

# 1
 • София
 • Мнения: 396
...Повечето от родителите в нашия клас са ЗА присъствено, от тях хора пишещи на шльокавица няма.
Ми ако Някой рече - "хайде на ДО" , сигурно повечето родители ще са ПРОТИВ присъствено ??

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 08:55 от Tatko-Vrab4o

# 2
 • Bulgaria
 • Мнения: 463
Генерализацията, че 90 процента  от родителите "драпащи" за присъственото обучение пишат на 6liokavica и били крайно неграмотни несериозна.
Съжалявам, но да се мята кал с лека ръка върху стотици хиляди хора на база фейсбук писания е неприемливо. Повечето от родителите в нашия клас са ЗА присъствено, от тях хора пишещи на шльокавица няма.
Линк към изследването има по напред в темата.

Хайди, изглежда не си вникнала в написаното от мен в предишния ми пост. Никъде не генерализирам, както ти се изрази. Напротив - пиша, че 90% от коментарите САМО във ФБ са от подобен тип, какъвто приведох като пример в предишния ми пост. В поста също така казах, че тук привържениците на присъственото обучение пишат грамотно и аргументирано, което ти удобно пропусна, разбира се. Simple Smile Идеята ми е да не се подлъгваме сляпо по това какви са нагласите в социалните мрежи, особено във Фейсбук, защото там всеки пише това, което си поиска, в много от случаите крайно неаргументирано, просто излага теза по елементарен начин, без обосновка, без нищо. Според мен това не са качествени мнения, а количествени и не могат да бъдат вземани под внимание при такива сериозни въпроси.

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 6 561
Във Фейсбук положението е страшно. Аз там вече спрях да влизам дори. Конспирации, теории, всеки втори е мислител и професор.

# 4
 • София
 • Мнения: 2 666
re_ge Майка ми не преподава, в другата сфера е. Коментара ми беше по повод твоя, че лекари и учители могат да вземат отпуск или да напуснат като не им изнася. Но ако тя напусне на много други хора също няма да им изнася.

# 5
 • София
 • Мнения: 17 584
Скрит текст:


Обаче анкетата е непълна.
Нито края на ноември, нито коледата имат някакво особено собствено значение.
ДО до нормализиране на обстановката в болниците И осигуряването на спазване на всички (лични) мерки от близо 100% от населението. След което ПОЕТАПНО пускане на отделни випуски в класните стаи. Пробно. С не по-малко от 2 седмици промеждутък и пускане на следващ випуск САМО ако няма промяна в статистиките.

# 6
 • Мнения: 9 681
е, те анкетите ги правят в зависимост от това какъв резултат им е по-изгодно да получат. Wink

# 7
 • Мнения: 2 496
От предишната тема - по повод бездействието на РУО. Има си съответни процедури в АПК - обжалване на мълчалил отказ (ако не се произнесе в срок) или производство по защита неоснователни действия или бездействия на администрацията.
Малко хора знаят, но всяка заповед на Директор на училище представлява индивидуален административен акт и като такъв може да се обжалва пред РУО по административен ред, както и пред съдебен - пред Съда.
Ако в едно училище няма възможност за обучение в електронна сред, родителят се обръща към РУО, което издава заповед кое училище ще поеме такова обучение.

По повод дистанционното: Вчера частната учителка на детето ми по БЕЛ държа всичките си деца в група около два часа за да преподаде анализа на Немили-недраги. В къщи - детето с христоматията, прави си бележки и абсолютно съсредоточено в това, което госпожата говори.  В противовес на това учителката от присъствената форма на обучение води системно децата от класа в актовата зала, където прожектира уроците от уча се и клипчета от ютуб. Та кое според вас е по-качествена форма на преподаване?

# 8
 • София
 • Мнения: 62 595
Разбира се, анкетата е според желания резултат. И като гледам как се развиват събитията, през цялото време, още от лятото, по всякакви начини се опитват да отклонят желаещите онлайн родители.  Обаче сега и директорите взе да ги хваща страх и не им се рискува дори за честта на пагона.

# 9
 • Мнения: 1 153
В предишната тема Дидева публикува това:
Цитат
В наредбата е определена максималната продължителност на часовете при синхронно ОЕСР. Възможно е в някои училища да е заложена по-малка от нея.
Продължителността на дистанционния учебен час за всички видове подготовка при синхронно обучение от разстояние в електронна среда не може да надвишава:
1. двадесет минути - в началния етап;
2. тридесет минути - в прогимназиалния етап;
3. четиридесет минути - в гимназиалната степен.
Не знам общовалидно ли е, но часовете на дъщеря ми са по 45 минути и сега, и преди. Без изключения. Сега, в Тиймс, учителите преподават уроците, дори пишели и децата виждат. По-добре е от Класруум, където това липсваше. Даже вече правиха тестове по география и специални предмети. Само английският, който е със засилено изучаване и ИТ все още нямат. По отношение на преподаването разлика няма. Предимството е, че не се мъкнат с пълни раници и са на топличко.

# 10
 • София
 • Мнения: 1 305
Добавила съм още опции в анкетата.
И, не, Андариел, не очаквам какъвто и да било определен отговор от нея. Интересно ми беше как се разслояват мненията по темата.
Не е нужно да сте свръхподозрителни и да търсите конспирация навсякъде. Много трудно се живее така

# 11
 • Мнения: 4 074
Дотук около 1/4  са за присъствено, останалите в различна степен и продължителност ДО. Има значи достатъчен ресурс да се започне опит за атака за преминаване на повече хора към ДО.
Това е като моя приятелка от малък град- "До е само за София и големите градове, ще ми нарочат детето, учителите ме гледат лошо ако продумам за ДО, ще се отделя от останалите родители и никой няма да иска да общува с мен"
Чудя се и защо учителите не предприемат някакъв опит за натиск към ДО, те са в крайно уязвима позиция. В правомощията на училището е да подаде заявление за ДО, след решение на педагогически съвет, доколкото съм разбрала от писаното досега.
Нещата са оставени на принципа "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се", но различни скрупули и предразсъдъци на различни нива връзват споменатите ръце, че и по едно паве добавят към краката, за разкош.
Явно към момента нещата вървят по сценария на дарвинистко мангъровския подход, независимо от причините във всеки конкретен случай.
П.С. Какво стана с теста на Вълчо? Нищо не казват? Би трябвало вече да е направен и известен резултата?

# 12
 • София
 • Мнения: 62 595
Лейди, дори не съм видяла твоята анкета, не съм имала нея предвид. Говоря за "онези анкети" към родителите.

# 13
 • Ямбол
 • Мнения: 28 236
...
Чудя се и защо учителите не предприемат някакъв опит за натиск към ДО, те са в крайно уязвима позиция. В правомощията на училището е да подаде заявление за ДО, след решение на педагогически съвет, доколкото съм разбрала от писаното досега.

...

П.С. Какво стана с теста на Вълчо? Нищо не казват? Би трябвало вече да е направен и известен резултата?
Какво има за чудене, предвид това, че аз и повечето ми колеги не желаем ДО и го приемаме само като крайна мярка, то и при останалите вероятно е така. Причините съм ги изброявала многократно в тези теми.

П.С. И стига с този "Вълчо", дразнещо е и е вид обида. Фамилията на министъра е Вълчев. Надявам се, че ще спрете да употребявате подобни прозвища, с което нарушавате правилата на форума.

# 14
 • Мнения: 2 775


Разпространението на вируса в България в началото на учебната година и към днешна дата.
Аз съм за ДО до края на този месец. Да видим дали ще изсветлеем малко. Щото реално зимните грипове още не са дошли. Знаете, бумът при нас е януари месец. Тогава са и грипните ваканции. И ще стане мазало. Как ще се разбере кой е с ковид и кой- с настинка?!

Общи условия

Активация на акаунт