Дистанционно обучение за учениците-Teмa 7

 • 27 359
 • 801
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 315
Предишните теми:
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 1
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 2
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 3
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 4
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 5
Дистанционно обучение за учениците-Teмa 6

Вероятно тази тема ще замре от само себе си със започването на учебната година и размислите и страстите дистанционно, присъствено или друг начин на обучение няма да са актуални. Но има още време дотогава.
Нека бъдем информативни, конструктивни и толерантни към чуждите мнения.

# 1
 • Мнения: 21 424
Аз пък мисля, че ще продължи да е актуална. Ще има деца ( родители), които ще изберат обучение в електронна среда от разстояние, след като промените в нормативната уредба бъдат приети. Възможно е да има класове под карантина или дори всички да преминат към ОЕСР при една грипна епидемия. Варианти много.

# 2
 • Мнения: 1 736
С пожелание темата да замре, но за съжаление си мисля, че ще е доста актуална през зимата.

# 3
 • Мнения: 1 290
Ми излиза, че дори да кихне детето и може да те привикат, че е съмнително. Как да не е актуална!

# 4
 • Мнения: X
Толкова не искам да започват присъствено, че чак ме боли.
Ако дъщеря ми не беше 7ми клас, сигурно щях да търся друго място.

Просто стоя и мисля какъв полезен ход имам освен да не я пращам на училище, ако видя, че нещата се закучват.
При нас класовете се смесват по английски, защото са разделени на нива. Тоест дори не може да се осигури общуване само с децата от собствения клас. А в стола изобщо не ми се мисли какво ще е.

В другата тема вече показаха маски от плексиглас, които са напълно бутафорни.
Зависи какво и колко ще се следи от ръководството, но не си представям как ще се случва това освен ако не назначат солидна бройка пъдари в междучасията. Учителите и лелките не биха смогнали.
Същото положение. Притесненията ми са в повече и на мен.
Скрит текст:
Но снощи бяхме на вечер на отворените врати в у-щето на щерката. Бяхме поканени пак на същия принцип- две вечери, децата разделени по фамилии (едните от 5 до 6, а другите от 6 до 7).

Показаха ни как са подредени чиновете, какви дезинфектанти за всички повърхности и санитайзъри за ръцете ще се ползва, как ще се учи/ хапва на чиновете/ подреждат якетата да не се докосват/ ходи в междучасие разделено и по класове и какви мерки са взети за общите положения. Стаята им е много просторна, с големи прозорци и много приятно подредена. Чиновете ни са били винаги отделни, там няма разлика.


С маски ще са  навсякъде, освен когато се хранят в класната стая и в междучасията навън с класа си.
Занесохме пречиствател за въздуха и антибакт филтри, овлажнител за въздуха и питах от какво имат нужда и какво да им носим лично ние за да помогнем. Други родители от родителския комитет  са помагали с почистването и подреждането на класните стаи.

Всяко дете получава по една маска за многократна употреба и шише за вода, което да се носи пълно в у-ще всеки ден. Няма да носим всички нужни материали за у-ще все още, а постепенно като се види как ще се организират всички места.

Класът ни е 25 деца, няма нито едно записано на ДО, всички ще са присъствено, а от другите 3 класа -7 и 8 клас паралелки- има 3 деца на ДО само.
Много по-спокойна съм и детето ни чака с нетърпеие вторника когато започват.

Последна редакция: сб, 05 сеп 2020, 02:04 от Анонимен

# 5
 • Мнения: 385
На какъв пречиствател на въздух се спряхте?

# 6
 • София
 • Мнения: 62 595
Тук само можем да мечтаем за такива мерки. Правилно ли разбрах, че по време на часовете ще са с маски?

# 7
 • Варна
 • Мнения: 25 173
Ако тук има такива мерки и аз ще искам присъствено! Ама сме на светлинни години.
Короната се пренася И чрез пипане на замърсени повърхности, но в много малък процент от случаите. Това си е респираторен вирус, предава се основно по въздушно-капков път. Затова дори да си нося ръцете обвити в дезинфектант нон стоп все тая, ако някой болен или заразен ми диша насреща. Е затова предизвика пандемия, защото не мога да си навра сапун и топла вода в носа и устата да седят там и да го дебнат.

# 8
 • Мнения: 3 882
Станциите за пречистване на въздуха са добро решение за класните стаи. Всеки родител би могъл да отдели между 20 и 50 лв. за здравето на детето си /според кубатурата на стаята и съответващата й мощност на уреда/. Стига да има съгласие, а не половината да са на мнение, че са здравомислещи и пандемия няма,  а другата половина да е заклеймена като хипохондрици.

# 9
 • София
 • Мнения: 17 591
Станциите за пречистване на въздуха са добро решение за класните стаи. Всеки родител би могъл да отдели между 20 и 50 лв. за здравето на детето си /според кубатурата на стаята и съответващата й мощност на уреда/. Стига да има съгласие, а не половината да са на мнение, че са здравомислещи и пандемия няма,  а другата половина да е заклеймена като хипохондрици.


Това може и да върши някаква работа в малките класове, но... в един момент започват да ходят по кабинети - и не, не виждам как ще стане химия без кабинет по химия, физика без кабинет по физика и т.н. Все пак имат и лабораторни упражнения... да не споменаваме за физкултурния салон.
[/blue]

# 10
 • Мнения: 3 882
Нали една от мерките за големите е да не са на кабинетна система. Всичко може да се онагледи - в 21- ви век сме. Прожектира се съединяването на елементи, кръговете на кръвта.... Това позволява закупуване на преч. станции от родителите. На училищен бюджет не може да се разчита.

# 11
 • Мнения: 729
Аз направо нямам коментар. За нашето училище не е казано АБСОЛЮТНО нищо... Нито дали ще са с маски, нито нищо. Чиновете не са единични, как ще се спазва дистанция нямам никаква представа

# 12
 • Мнения: 385
Аз мисля да предложа на родителите да закупим пречиствател на въздуха, затова проучвам марки, цени и ефективност. Няма да има смяна на кабинети, затова ми се струва добър вариант.

# 13
 • София
 • Мнения: 7 276
В класа купихме пречиствател за въздуха още в началото на 2020 г., заради мръсния въздух основно. Струваше около 400 лв.

Много ми се иска чиновете да са разделени, но няма да стане. Няма място, иначе са по два единични, събрани на двойни.

# 14
 • София
 • Мнения: 62 595
Май препоръките ще ги спазват основно родителите - това ще купят, онова ще купят...

Общи условия

Активация на акаунт