Математически турнири 1-4 клас. Тема № 66

• 343
  • 7
  •   2
Отговори
# 1
Относно леснотата на това МзВ мнението на сина ми и класа му в СМГ е че няма да има резултат над  40т.  Т.е. минали са покрай лесни задачите Simple Smile От друга страна тук ви чета и изглежда децата добре са се справили.
Днес това са коментирали в междучасията.

# 2
Математици от дъното на душата си са синът ти и децата около него. 😉 При моя такива неща не се коментират.

Относно леснотата на това МзВ мнението на сина ми и класа му в СМГ е че няма да има резултат над  40т.  Т.е. минали са покрай лесни задачите Simple Smile От друга страна тук ви чета и изглежда децата добре са се справили.

Последна редакция: пн, 08 юни 2026, 18:15 от lexche

# 3
Математици от дъното на душата си са сина ти и децата около него. 😉 При моя такива неща не се коментират.

Относно леснотата на това МзВ мнението на сина ми и класа му в СМГ е че няма да има резултат над  40т.  Т.е. минали са покрай лесни задачите Simple Smile От друга страна тук ви чета и изглежда децата добре са се справили.

Ако трябва да бъда точен каза , че първият ще бъде с 37т макс / леко завиших в предното мнение/ .
Иначе , не всички в класа ги интересува проблематиката , но има няколко деца които са любопитни и могат да отделят 5 минути извън телефона  да прегледат какви са били задачите.
Може и да грешат защото по коментарите тук повечето деца са се справили добре със задачите от втори модул .

# 4
Коментарът в изимат е, че модул е 2 е умерено лесен до много лесен, което означава високи резултати,освен, ако не са се омотали повечето деца...

# 5
Ами аз не го намирам за умерено към много лесен Simple Smile По-скоро считам, че мнението на Изимат не е правилно. Те често казват, че нещо е "много лесно", но гледат от своята гледна точка на 20-годишни врели и кипели Simple Smile На 11-годишните гледната точка е по-друга.
На раздел 1 моят е хванал трудните уловки, и се е заблудил в лесните. И да го насмъмря, полза няма.

# 6
Прочетох коментара на Изимат и определено не съм съгласен с него. Да, няма нестандартни неща / то само това остава и всички да се оплакват после/, но дори и те бяха сгрешили в ''лесното'' , а какво остава за децата в 4 клас. Освен това факторът време е съществен 75 мин не са много за тези 20 задачи. Или да се опишат сложните добре.
Според мен сложните са направени така  че децата да вземат по няколко точки , но да се вземе максимум е различно.
Темата е чудесно балансиране с различни типове задачи и по този начин може да се измери колко наясно са децата като цяло, но това не е изненада МзВ винаги е било най-доброто състезание, а и като изпит.
Може да има повече средни резултати / 20-30/ , но над 35 ще са единици....

# 7
  • София
Моят син например като излезе, каза, че е решил всичко. Обаче на първи модул ще има само 19 точки (4 задачи е объркал), а на втори модул напълно вярно получени резултати има само на 1а), 2а) и 2б). На 2в) ви споделих. На 1б) има доста глупава грешка, на 1в) е решавал като метод добре задачата, но се е омазал в сметките и според мен може и да не получи точки, защото май грешките са му още в началото на подточката, така че не знам описание с грешни числа как ще се оцени. Общо взето дете, което решава, разбира, има усет и логическо мислене, а е допуснал доста грешки, при положение че излезе усмихнат и каза, че всичко е решил.
Така че съм напълно съгласна, че едно е да ти е ясно какво правиш, друго е да получиш по всичко точните отговори и да си толкова концентриран, че да не объркаш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт