Роднини на гости!

• 33 418
  • 587
  •   1
Отговори
# 210
Тя нищо не е казала. Мъжът й сам да се сеща. И гостите.

# 211
  • София
Скрит текст:
Мда, изглежда основният проблем е, че сестрата не е на гости, а си е вкъщи. Това някак ме навежда на мисълта, че на господина спътницата в живота и майка на бъдещото му дете е гостенката.
Най-вероятно е така и затова тя в началото опита да насочи критиката към сестрата, вместо към мъжа, който я е поставил в положението на гостенка.

А, аз не съм убедена, че мъжът ѝ насила я е поставил в ролята на гостенка, а че тя е била запозната с гостуванията, но не ги е намирала за проблем, докато не се е оженила.
Не случайно не отговаря на въпросите дали е дала съгласието си и дали тя самата е ходила на гости на сестрата и семейството ѝ и къде е отсядала.

# 212
  • София
Здравейте,
Темата е провокирана от роднини(сестра+2 деца) на ММ, които са ни на гости за 15 дни.
Апартамента е в частичен ремонт и не разполагаме с всичките му стаи.
Та раздразнението ми идва от факта, че освен, че са на гости си канят и други хора на гости.
Това не се случва за първи път с разликата, че сега съм бременна.
Опитвам се да разбера аз ли съм прекалено докачлива или наистина не е нормално.
За варианта да го кажа на ММ няма нужда някой да ме подсеща.
Въпроса ми е принципен.
Явно не за първи път са гостуванията и до сега момата не е имала нищо против. Дали са й приятни или просто не я дразнят, или е приемала визитите, понеже не иска да каже "дума напреки" на мъжа си, няма как да знаем, докато тя не каже. Но каквото и да е, сега е бременна и хормоните и бушуват, съответно и нервите й. Отделно има нужда от повече време за себе си  и от лично пространство. А някак си не кефи "да те измаря корема" и вместо да се разхвърляш по гащи на дивана, да търпиш родата на мъжа ти, че барабар и с техни гости.  Ама да е мислила още когато е разбрала, че ще идват, което е било седмици/месеци преди да дойдат, и да си е казала мнението тогава. Сега може да им мрънка единствено да не си канят гости, а да си ги извеждат на заведение тия гости. Ама е тъпо да разбереш, че сестрата/майката на мъжа ти идва у вас, да кажеш - ок, и като дойдат, да почнеш с фасоните. Това са си к*рвенски номера. Или ги приемаш или не.

# 213
Скрит текст:
Мда, изглежда основният проблем е, че сестрата не е на гости, а си е вкъщи. Това някак ме навежда на мисълта, че на господина спътницата в живота и майка на бъдещото му дете е гостенката.
Най-вероятно е така и затова тя в началото опита да насочи критиката към сестрата, вместо към мъжа, който я е поставил в положението на гостенка.

А, аз не съм убедена, че мъжът ѝ насила я е поставил в ролята на гостенка, а че тя е била запозната с гостуванията, но не ги е намирала за проблем, докато не се е оженила.
О, аз не твърдя, че я е поставил насила в това положение. И за двамата е било изгодно така, а когато тя е установила, че безплатен обяд няма и медът обичайно върви с жило, надава вой.

# 214
Не разбрах защо я упреквате, че се измята. Напълно възможно е момичето да е дало съгласие преди да е бременна и след забременяването й да се е наложил ремонта. По-скоро ми е странно как майката на две деца не може да се усети, че претеснява семейството в такъв момент и не промени плановете за нощуване. Авторката каза, че имат и друг вариант, но ну ем е толкова удобен.
Иначе по въпроса - обичам гости и ако са ми достатъчно близки, не се притеснявам да ги включа в почистването и приготвянето на храна. Имаме голям род и често сме се събирали като дете и така е останало в мен приятнато усещане за веселия. Но и нямам близки, които да ми гостуват в конфигурацията от казуса, камо ли да си канят собствени гости в теснотията.

# 215
  • Down south
След тази тема и разразилата се дискусия, взех да се чудя, аз аджеба, добре дошла ли съм в къщата на баща ми и мащехата ми  за седмица до десет дни или не Cold Sweat

Преди няколко години водих колежка до България (бяхме на бизнес пътуване в Европа) Пътуването беше изненада за нашите,  отседнахме в хотел.
 Още ми се пили на главата, че било недопустимо да си дойда в  София и да отседнем в хотел. Пренебрегвала съм гостоприемството им и пр. И така при всеки удобен момент.

Та, темата е много обширна и монетата определено има две страни.

# 216
Предлагам авторката да отиде на хотел. Хем брат и сестра ще се нагостуват, хем и на нея ще и е спокойно. Няма значение на кой е апартамента. Важното е човек да е спокоен и щастлив.

# 217
  • София /Абсурдистан
То пък за 2 седмици гости на сестрата при брат си чудо голямо. Ако някой на мен ми направи проблем, че съм си поканила моят брат в моето жилище, ще се наложи да си търси квартира скорострелно. И бременността не е болест, а състояние. На мястото на авторката ще раздам работа на всички и няма да влизам в излишни драми.
Когато гостите обаче си канят и свои гости в чужда къща, трябва да им се каже направо и без увъртане, че това не е ок за домакините.

# 218
  • Paris, France
Предлагам авторката да отиде на хотел. Хем брат и сестра ще се нагостуват, хем и на нея ще и е спокойно. Няма значение на кой е апартамента. Важното е човек да е спокоен и щастлив.

Ненавиждам живот в хотел и не бих могла да седя и 2-3 дена доволно там, ако ще да е 10 звезден. Липсва ми готварската печка и кафеварката. В хотелите не слагат гумени покривала на леглата и страдам от ухапвания от акарии (кърлежи) и затова си нося гумено покривало. Ресторантска  храна също не мога да ям повече от 2-3 последователни пъти. Авторката е бременна и драстични нежелани промени в живота и могат да доведат до преждевременно раждане. Да не говорим, че в горещия сезон на салмонела и ешерихии една салата не може да изяде без да се притеснява. Не е  добра идея, според мене, хотела.

# 219
  • София

Акарите в домашния прах  НЕ хапят. Източник на алергени са, но не хапят.
Кърлеж можеш да си отнесеш при разходка в природата, но от престой в хотел - едва ли.
Смяната на обстановката няма да предизвика преждевременно раждане, хеле пък във 2рия месец.
Като цяло е доста добър вариант за избягване на излишния стрес в случая.

# 220
  • Paris, France
катиАБВ, извинявам се, не съм догледала. Права си, не хапят. Отделят нещо, което ми предизвиква сърбеж. Всъщност аз имам явно алергия към тях, защото в едни и същи легла спим с мъжа ми и децата, а само аз ставам с пъпки и сърбеж. Имам предвид акариите в матраците и възглавниците. Не знам защо не слагат покривала. Веднъж занесох покривало и пак бях цялата в сърбеж, та купувах покривала за възглавници.

# 221
  • София

Ти определено имаш алергия... добра идея е, обаче, да си направиш тест. Почти съм сигурна - както и ти - че еименно към домашните акари, обаче... има някаква надежда да е към нещо друго, пигмент някакъв или нещо подобно, от което по-лесно да можеш да се отървеш. Не е особено вероятно, но все пак пробвай с ест.

# 222
Благодаря на всички, които не ме изкараха кучка. На всички останали ще кажа, че билетите ги купих лично аз. В никакъв случай не ревнувам мъжа си от сестра му. Той поне 2-3 пъти в годината гостува в чужбина при родителите си и следователно се вижда и със сестра си.
Когато разбрах за гостуването реших, че ще отседнат в апартамента, който си купиха и също е в ремонт-това е другия вариант, за който говоря.
Не съм изрод и не търся някого на когото да си излея нервите.
Просто останах като потресена когато разбрах,че всъщност те няма да се преместят там, а си изхвърлят мебелите.
Проблема е, че те просто така са свикнали и за тях това е най-нормалното нещо на света.
Ако ние отидем така у тях на гости никой няма да има нищо напротив. Друг е въпроса, че аз не бих го направила никога.
За варианта да отида някъде се сетих, но пък това си е откровенна проява на неприязън към тях.
Много от вас казват, че има и по- деликатен начин да покажа- много ми е интересно кой е той?
Ако някой знае как да покажеш на някой, че не е възпитано да си каниш гости, докато си на гости, че не е удобно децата ти да окупират спалнята ти, защото не им е удобно да гледат тв в кухнята, че не е удобно в почивните дни  да лягаш късно и до последно да вдигаш шум, нека каже, понеже аз за такъв не се сещам.
Според мен ако започна да мрънкам за всяко нещо ще стигнем до огромен скандал от който аз сега нямам нужда. Най-нормалното нещо е на ММ да му стане неприятно, че негодувам от неща, които за него не са кой знае какво, а всъщност той би направил същото за които да било мои роднити- дали защото просто си е такъв или заради мен сигурно никога няма да разбера, защото той никога няма да ми го каже или покаже.
Как си представяте да му кажа да изгони сестра си, той също не е знаел, че тя ще остане при нас?

# 223
  • Варна
Е, ти хем недоволна, хем не искаш конфликти да създаваш щото щяло да бъде проява на откровена неприязън. Деликатни начини вероятно има, сигурно ще ти ги кажат съфорумките, но не знам дали откровено нахални хора, които не се сещат сами, че спалнята е доста лично място и си канят гости, докато те самите са на гости, ще вдянат.

Искаш да излезеш чиста от водата - хем да не покажеш неприязън, отстоявайки своето, хем да стане на твоето, т.е. явно целта е някой друг да излезе "виновен". Няма как да стане.

# 224
Какво значи, че не е знаел, че сестра му ще отседне у вас? Тя без предупреждение, барабар с куфарите ли цъфна у вас? Не обсъдихте ли предварително този въпрос и какво се разбрахте с мъжа ти?

Общи условия

Активация на акаунт