Роднини на гости!

• 33 428
  • 587
  •   1
Отговори
# 195
Е, та тя не ви дължи обяснение авторката. Така хубаво си влязохте в режим и без да ви дава допълнително насоки.

# 196
Авторката да седне с мъжа си да си поговорят и очертаят параметрите за "нормално", защото догодина ще имат и бебе, а тогава става съвсем сложно с посрещането на гости.

# 197
Е, та тя не ви дължи обяснение авторката.
Обяснение не дължи, разбира се. Но няма как да получи адекватен съвет, ако не предостави също толкова адекватна информация. Не за друго, а защото съветите ще са доста различни, ако мъжът ѝ е натресъл сестра си, без да го обсъди с нея и ако двамата са обсъдили предстоящото гостуване, тя се е съгласила, а после дава заден и мрънка.

# 198
  • София
Mоже би защото не иска да отговори на въпроса това жилище само на съпруга ли е или е семейното жилище в което свекървата и сестрата се прибират, когато си дойдат веднъж годишно в България.

# 199
  • над кукувичето гнездо
Направо да „бяга с 200” и да го оставя да се обича със сестра си, нали?

Ако хората са ми приятни и не ме третират като обслужващ персонал, са добре дошли. Т.е. очаквам да се натоварват с домакинстване, грижи по децата и финансово участие поне в някаква пропорция.
Само не бих преглътнала да си канят други гости без да съм предупредена за това. Дори смятам, че среща на вън ще им е по-удобна. :devil:
И като си затръгват да не се налага основно почистване или ремонт. Случвало се е и след два дена гостуване „на хотелски начала” да ми се промен тотално мнението за някого.

# 200
  • София
Mоже би защото не иска да отговори на въпроса това жилище само на съпруга ли е или е семейното жилище в което свекървата и сестрата се прибират, когато си дойдат веднъж годишно в България.
Апартамента не е наследствен, на ММ е,
Скрит текст:
което пък според мен няма никакво значение в 21 век.
PureLove, питам тук точно за да видя и други гледни точки, нали затова е форум.
Не ни ангажират с нищо освен, че целия апартамент е обвзет, което също мисля, че не е нормално.
ЗЛОДЕИДА, може би оттам идва всичко прекалено са близки.

# 201
Значи, не е семеен.

# 202
  • София
Има вариант да е семеен, но да има режим на разделеност.

# 203
  • София

Семейно жилище е и няма никакво значение на чие име е нотариалниия акт.
В едно семейство такива неща не се решават с диктат от позицията на собственик.

Авторката се надяваше в един глас да обявим, че е права и без да задаваме въпроси да я изкараме мъченица.
Първоначално ѝ се получи, но като се поразговорихме и се появиха питанките, си вдигна гълъбите.

# 204
Мъжът си е живеел сам в това жилище и сеи е канил сестра си без проблем.   

# 205
Ако приемем това за аргумент, най-добре би било да се беше оженил за сестра си. Или поне за мама си.

# 206
  • София
В темата за свекървите се оплака, че когато свекървата  се прибере от чужбина, където работи, всеки път купува кошче за тоалетната и някакви кафеварки.
Затова подозирам, че и свекървата и сестрата смятат, че се прибират в собствения си дом, което обяснява и каненето на други техни гости в дома в който живее авторката.

# 207
Лошо няма. И аз бих го правила.
Ама не и след като се омъжа.
Ако идват такива моменти на мерене и премерване на имоти и зестри, и да нямам думата за собствения си комфорт - не виждам каква работа имам в дома на тоя мъж. Мога да последвам светлия му пример и да се прибера в детската си стая при мама и тати, повече подкрепа ще намеря.

Мда, изглежда основният проблем е, че сестрата не е на гости, а си е вкъщи. Това някак ме навежда на мисълта, че на господина спътницата в живота и майка на бъдещото му дете е гостенката.

# 208
Мда, изглежда основният проблем е, че сестрата не е на гости, а си е вкъщи. Това някак ме навежда на мисълта, че на господина спътницата в живота и майка на бъдещото му дете е гостенката.
Най-вероятно е така и затова тя в началото опита да насочи критиката към сестрата, вместо към мъжа, който я е поставил в положението на гостенка.

# 209
Явно е модерно да се чувстваш вкъщи само у майкини си, вместо да изградиш дом със спътника в живота си.
За мъж това е недопустимо пу*кинско поведение.
Не бих стояла някъде, където съм просто гостенка.
Авторката да си решава.

Общи условия

Активация на акаунт