Роднини на гости!

• 33 418
  • 587
  •   1
Отговори
# 240
Ако си идваш веднъж в годината и то в разгара на лятото, проветряването на жилището е най-сложно. Оставям на ССФ сама да се защо.

# 241
Тук са се събрали само зълви и свекърви ...
При наличие на собствено жилище, макар и в ремонт, да ползваш чуждото също в ремонт, трябва да си много по-зле от темерут - нахален, невъзпитан и направо нагъл. 

# 242
  • София
При наличие на собствено жилище, макар и в ремонт, да ползваш чуждото също в ремонт, трябва да си много по-зле от темерут - нахален, невъзпитан и направо нагъл. 

А, не, тъща съм. Simple Smile
Но, не би ми минало през ум да се тръшкам и да разнасям по седенките брата и снахата на мъжа ми, че били отседнали у нас за 2 седмици, веднъж в годината.
И нека не се лъжем- никой не е дошъл насила, а са поканени, ама явно мъжът на авторката бяга от конфронтация и наистина се прави на умряла лисица........

# 243
Колкото и да не ти се иска, трябва да говориш с мъжа си или това ще продължи цял живот.
Каквото и да направиш или кажеш, ще бъде изтълкувано като война. От него ще приемат нещата по друг начин.

# 244

А, не, тъща съм. Simple Smile
Но, не би ми минало през ум да се тръшкам и да разнасям по седенките брата и снахата на мъжа ми, че били отседнали у нас за 2 седмици, веднъж в годината.
И нека не се лъжем- никой не е дошъл насила, а са поканени, ама явно мъжът на авторката бяга от конфронтация и наистина се прави на умряла лисица........
Не се тръшкам, а относно разнасянето избора е мой! Ако на твоята дъщеря и се случи същото не забравяй да и напомниш колко голям темерут е.

# 245
Е,,не става въпрос за месеци или години.
Вече мина една седмица, остава още една.
Щом си правят ремонт, другата година ще са си в тяхното жилище, а вие с бебето им ходете на гости.

# 246
  • Nice
Страшно различни виждания имате с мъжа ти относно отношенията с близките.
Щом не би му пречило да направи същото и с твоите близки значи си е такъв и така е свикнал.

Намерете златната среда.
Тук, виждаш, има всякакви мнения. Някои смятат, че няма проблем, други не биха могли да си се представят в твоята ситуация.
Изяснете кое е приемливо и намерете компромисен вариант за догодина.

За сега просто ги изтърпи. Не е оптималното решение, но не виждам какво друго може да направиш без да предизвикаш конфликт. Пази си нервите и здравето.

# 247
Благодаря на всички, които не ме изкараха кучка. На всички останали ще кажа, че билетите ги купих лично аз. В никакъв случай не ревнувам мъжа си от сестра му. Той поне 2-3 пъти в годината гостува в чужбина при родителите си и следователно се вижда и със сестра си.
Когато разбрах за гостуването реших, че ще отседнат в апартамента, който си купиха и също е в ремонт-това е другия вариант, за който говоря.
Не съм изрод и не търся някого на когото да си излея нервите.
Просто останах като потресена когато разбрах,че всъщност те няма да се преместят там, а си изхвърлят мебелите.
Проблема е, че те просто така са свикнали и за тях това е най-нормалното нещо на света.
Ако ние отидем така у тях на гости никой няма да има нищо напротив. Друг е въпроса, че аз не бих го направила никога.
За варианта да отида някъде се сетих, но пък това си е откровенна проява на неприязън към тях.
Много от вас казват, че има и по- деликатен начин да покажа- много ми е интересно кой е той?
Ако някой знае как да покажеш на някой, че не е възпитано да си каниш гости, докато си на гости, че не е удобно децата ти да окупират спалнята ти, защото не им е удобно да гледат тв в кухнята, че не е удобно в почивните дни  да лягаш късно и до последно да вдигаш шум, нека каже, понеже аз за такъв не се сещам.
Според мен ако започна да мрънкам за всяко нещо ще стигнем до огромен скандал от който аз сега нямам нужда. Най-нормалното нещо е на ММ да му стане неприятно, че негодувам от неща, които за него не са кой знае какво, а всъщност той би направил същото за които да било мои роднити- дали защото просто си е такъв или заради мен сигурно никога няма да разбера, защото той никога няма да ми го каже или покаже.
Как си представяте да му кажа да изгони сестра си, той също не е знаел, че тя ще остане при нас?

Напълно те подкрепям, дори смятам, че си прекалено деликатна! Ако бях на твое място определено щеше да има скандал, тъй като за мен НЕ Е нормално някой да ти се натресе за такъв дълъг период от време, че и да си кани гости! Въобще не мисли с кого ще се скараш и кой ще се засеггне, гледай на теб да ти е ок! За да бъдеш добре, понякога трябва да си малко егоист, малко егоцентрик и доста често ексцентрик Simple Smile

# 248
Аяторке, и защо смяташ, че твоичкият има право да 'досажда' поне 2-3 пъти в годината в тях, а тя и децата й нямат право да 'досаждат' във вас? Или казваш щом е в чуждия имот всичко е позволено?

# 249
  • София
Доколкото помня от написанато, авторката не ходи заедно с мъжа си, той ходи сам, а и тя няма право да му забранява да ходи. Поне според мен. Аз също не ходя при роднините на мъжа ми по морето, съответно не приемам да идват вкъщи.

# 250
Има разлика между това да ти гостува сам възрастен и възрастен с деца. У нас ММ се събува веднага като влезе, мие си ръцете, преоблича се, а на детето още и още се налага редовно на напомням. ММ седи кротко на дивана, детето бяга, подскача и пляска с ръце, пее, свири... И още такива неща, пак известни на всеки.

# 251
Много я знаем авторката откога е с мъжа си. Това, че вече е бременна, не значи автоматично, че от години са заедно, може от половин година да са, затова и не е ходила при сестрата/майката в чужбина!
И нещо много апартаменти, много ремонти, много чудо! Вашият 10стаен явно, щом може да настаните 3ма човека по време на ремонт Mr. Green Сестрата пък купили жилище, ама и то в ремонт, пък леглата изхвърляла... На кого са тези легла? Ако са на бившите собственици, ще ги изхвърлят, разбира се. Ако са си техни, как са ги вкарали, преди ремонт на жилището! Много измислена ми се вижда цялата история, много.
Но и истинска да е, правилно са казали по-горе - то гостито им вече приключва, за кога се оплакваш и какъв съвет очакваш! Ще изтърпиш още малко, пък догодина си поставяй условията навреме, ясно и категорично.
А тази спокойно можеш да гониш всички от спалнята си, като се прибереш. Казваш, че си изморена, искаш да се преоблечеш и починеш, и затваряш вратата след тях.
Гостите, дето канела зълвата, какви ви се падат? Да не се окажат близки роднини, които кани мъжът ти всъщност? Не вярвам сестрата да кани съседите (които, щом не сте в бившия фамилен дом, сигурно и не познава) или приятелки от училище. Най-много да е поканила някоя братовчедка да се видят.
На никой не му е приятно да му се мотаят 2-3-4 външни в къщата, особено ако не са неговите си собствени близки, но веднъж в годината и с мъжовите не е толкова страшно. Може да се изтърпят и да се направи компромис заради любимия човек.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 14:53 от птица

# 252
Тези хора да не са Габровци? Дето идвали на гости, водейки други гости. Намирам едно много ефективно решение на случая - пак по Габровски. Тъй и тъй авторката бременна и работеща, мъжът/предан брат - и той на работа. Апартаментът - в ремонт.
Да вземе сестрата да строи семейството си, барабар с поканените от нея гостуващи и да довършат ремонта. За 15 дни ще светне като слънце тоз апартамент. После дружно да отпразнуват постигнатото на гала вечеря и кой откъде е. Това разбирам аз под сплотено семейство.

# 253
Решенията, особено дипломатичните такива, няма как да дойдат от група непознати във форум. Особено пък ако демонстрираш такова тръшкащо се поведение.

Една седмица така или иначе мина. Ако не и повече. Стискай още малко, защото имаш 6 месеца бременност тепърва. Иди запали една свещичка за благодарност, че това ти е най-големия житейски проблем и притеснение в момента, изяж един сладолед и гледай малко по-лежерно на нещата.

# 254
Вие хубаво я питате мъжа й обсъдил ли е нещата с нея. Много често хората хич не се замислят, че половинката не би се чувствала удобно при наличието на толкова гости, па макар и роднини. Явно се следва логиката - щом ще ми е приятно на мен, защо да й е неприятно на нея? Но дори и да я беше питал: "Какво ще кажеш сестра ми да дойде у нас със децата?" Ако тя каже директно "Не желая да идва." - какво следва от това? Дали при такъв отговор най-малкото сестрата няма да се обиди?
Драмата в случая е как да си отстоиш позицията, без да изглеждаш безсърдечен изверг или как да угодиш на всички, без да ти се качат на главата.

Спомням си как навремето на баба ми й идваха сестри и братя от чужбина - ама да речем 2-3-ма по едно и също време. Спомените ми са мъгляви, защото бях малка, но мисля, че оставаха да спят у нас поне за седмица време. А ние живеехме 5 души в 5-стаен апартамент. Значи с тях, общо към 7-8, че и 9 души може да сме били в зависимост кой си е довел половинката. Не е имало разправии по този повод. Единствено по едно време на майка й просветна, че я коментират на унгарски роднините и не винаги в положителен аспект. Иначе със самото домакинство не е имало проблеми. Женската част бяха до една добри кулинарки и дружно подготвяха обеди, вечери. Ходехме напред-назад из града и страната. Сякаш навремето такива гостувания се приемаха наистина по-ларж.
На мен в повечето случаи, когато ми се е налагало да изкарам неколкодневно гости в чужбина или чужд град, не ми е особено спокойно. Все си мисля, че им създавам неудобства на домакините, дори и те да са много гостоприемни и свикнали на всякакви гостита. Но има и друга порода хора, които навсякъде се чувстват добре и удома си. Даже толкова добре, че понякога забравят да си тръгнат.

Общи условия

Активация на акаунт