Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 920
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Kamache.yo успех днес ! Всичко ще е наред, дано разберете вече и пола 😊

Аз за сега ще продължавам да влизам тук , основно защото нямам близки и познати , сами с мъжа ми сме в Англия и тук научавам полезна инфо , както и един вид сме си онлайн дружки .
Мислех да не пиша по темата , но това за българите ме ядоса . Да woman постъпи ядки не съобразително ...и аз имах някои житейски трудности , но не бих коментирала тук . Всички сме в най - важния и чувствителен етап от живота си и е ненужно и тук да си вкарваме отрицателни емоции , стига ни живота навън .
А това за българите направо е ..нямам думи : ако си замълчим и подминем ще сме смирени и смазани от турско , ако кажем ясно че тук не е мястото за такива ужасни събития ,ще сме жестоки българи ....
Ето това ни е проблема , каквото и да стане все се плюем - ами българска работа . В тукашните форуми и групи всеки си има право на мнение било то толерантно или остро спрямо дадена тема и никой не казва "Ами да то нормално англичани сме , прости сме ...."

Относно дрешките от George наистина има мн хубави , дано са издържливи н пранета.
Исках да попитам за прането , пералнята има бебешка програма , на нея ли трябва да се перат дрешките ? Тя сигурно е с висок градус и дълга . Има време , но нали е добре да се изпират даже и като са нови преди употреба и се бях замисляла.

# 331
  • София
Предупреждение - много ми е дълъг постът, излях си душата, не сте длъжни да го четете. В скрит текст има мои страхове и случки, които могат да ви разстроят...

Hands Pray Момичета, моля ви, опитайте се да сте спокойни и по-търпеливи с околните - това са качества, които тепърва ще ни трябват. Hands V

Аз също се въздържах досега да коментирам, защото разбирам и двете страни. Woman е сама в Норвегия, има своите притеснения, нужда да сподели с някого, а тук сме доста активни и е решила, че може да го направи. Част от нас го приеха зле и ги разбирам също, но чак такива нападки и обвинения са излишни.
Скрит текст:
Мен в началото темата също ме напрягаше, защото и двете ми бременности досега са се случили след месец или два без пазене, не съм си правила никакви по-специални изследвания, дори не знаех за повечето проблеми, които човек може да има. И като четях тук колко много жени са имали трудности и загуби, си мислех, че нещо с мен не е наред и не може така всичко да ми е супер и непремемнно нещо ще се обърка... но не е така - това, че нещо се е случило на някого, не значи, че ще се случи и на теб. Но не значи и че няма и когато знаеш какви рискове има, може да си една идея по-внимателен. Покрай предишната ми бременност и момичетата от тогавашната тема, реших да си пусна ТСХ и открих, че имам Хашимото и взех мерки. Ако не бяха техните съмнения и притеснения, нямаше да разбера, което можеше да е по-лошо, отколкото да знам и да се притеснявам какво ще го правя сега това Хашимото...

Аз бях писала и преди - лошите новини са навсякъде около нас - и по телевизията, в интернет, сред приятели и колеги. Лоши неща се случват, дори и с деца, и винаги е много тъжно. Сега сме чувствителни, но казвам ви - като родим ще е по-зле.
Скрит текст:
Като държите бебчетата в ръце и видите кампания за лечението на друго дете, винаги ще се питате "защо, по дявлоите, се случва така?", както и "ако беше моето?". Като видите майките на деца с увреждания, които протестират с право и търсят гласност и публичност, няма как да не се поставите на тяхно място... Не можем вечно да си затваряме очите - аз пробвах - не става, новините ни намират... Малко след като родх сина си, по новините даваха за две близначета, на около 2 години, от Русе, бяха се качили на стол и паднали през прозореца... Цяла седмица се будех обляна в сълзи, нон-стоп го мислех този случай, оплаквах децата, родителите... Спрях да гледам новини, спрях да следвам половината страници, които следвах във фейсбук и тогава се разболя на едни познати детето...
Просто няма как да живеем в облак... Решението е ние да се опитаме да приемаме по-спокойно нещата - ако можем, да помогнем, ако не - да изкажем съчувствие и да продължим напред...

Пак ви казвам - ситуации и притеснения тепърва ще имаме - около раждането, ваксини, сополи, температури, захранване - това са нормални неща. Пък като проходи, пък като тръгне на градина и не ни е нон-стоп пред очите... Една майка може да измисли хиляди бедствия и злополуки... Аз също на моменти съм паника, но знам, че това единствено вреди. Сънувам и аз кошмари, притеснявам се и за сина си, и за бебето, и за мъжа си - за всички около мен. На моменти е по-силно, заради хормоните или някакви външни обстоятелства...
Скрит текст:

Миналата седмица например половин час ревах като магаре в колата, защото мъжът ми караше бързо, аз го помолих да намали, а той ме отсвири. И аз почнах да си представям какво би било, ако в този момент катастрофираме, а синът ни беше на градина и кой ще го вземе и как ще му обяснят къде сме и колко ли ще страда... после пък се сетих, че е само на 2 и половина и ще го преживее някак и даже няма да ни помни много като порасне... Ей така, от нищото, от ситуация, която се е случвала хиляди пъти... Или пък миналата година имаше случай на дете, което се беше задавило с царевица в парка и е в кома - еми синът ми още не е ял царевица... Ама това може да се случи с всичко и аз няма как да му спра всичкото ядене, пиене, тичане, скачане...
Нека се опитваме да сме позитивни. Нека си говорим за избор на колички, поръчка на дрешки и хубави прегледи. Но нека не съдим тези, които имат да споделят и друг опит. Hands Pray

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 11:37 от Bordeaux

# 332
Добре де Уоман нали беше публикувала в скрит текст? Или преди това не е бил скрит? Както и да е на мен не ми пречи. Съчувствам й и съжалявам за случилото се.

Днес бях на преглед бебочка е добре, но е калпазанка. Излегнала се нашата напречно и си кротува, стиснала краката и това е. Иначе всичко се видя мозък, бъбреци, сърце, камери, предсърдия, срамни устни, стомах, носни костици. На 17-и ме вика отново да я видим, кротушка.

# 333
  • София
Момичета, може ли съвет, някоя мама може да е по запозната от мен.
В понеделник ми предстои пътуване до Виена (австрия айрлайнс) , ще бъда в 20г.с, ще си взема документ от лекаря, разбира се, но тук докато чакам за преглед се заговорихме с другите мами и една от тях твърди, че повечето авиокомпании, държали да има попълнена декларация (някаква тяхна си) от лекаря, че разрешава. Аз все си мисля, че това би било приложимо в по късна бременност. Пък и не успявам да намеря нищо на сайта на авиокомпанията, освен това (ще го приложа), според което не ми трябва документ.

# 334
успокойте се, забравете за вчера. усмихнете се и си пуснете хубава музика. поздравявам ви https://www.youtube.com/watch?v=YXnjy5YlDwk&feature=share
аз пък завиждам на мамите, чиито бебчета са по-кротки. моят щурчо като почне вечер да се върти и да рита, не ме оставя да спя... голямо будене, въртене и наместване. гледам да се опитвам сутрин да спя до по-късно, но пак ходя до обяд като сомнамбул....

# 335
Bordeaux, напълно съгласна съм с теб, не бих могла да го кажа по-добре.

Скрит текст:
Аз имам доста проблеми с бременността си, за които не пиша. Също сънувам безумни кошмари, особено след като получих кръвоизлив. Също сме сами в чужбина и няма с кого да споделям много много, така че разбирам тази нужда. Мисля, че много се преувеличава въпроса в този случай и можеше просто да се подмине.

Giorgia, не знам дали това ще те успокои, но миналата седмица бях на ФМ и питах докторката от кога започват да се следят движенията на бебето и тя ми каза от 30 седмица някъде. Аз също малко се бях притеснила понеже преди го усещах повече, а сега от известно време по-малко, да не кажа по 1,2 пъти на ден.

# 336
  • На север
Еуфория, на мен ми казаха на летището че се иска разрешение от лекар за да летиш от 7ми месец нататък. Във втори триместър е даже най-добре да се лети. Авиокомпаниите иначе се презастраховат в третия че няма да родиш в самолета.
Мислех да не коментирам повече случващото се. Бордо добре ме е разбрала. Аз наистина нямам никой тук на практика. Почувствах ви близки и споделих. Не съм искала съчувствие. Не съм аз, която имам нужда от него сега. Не го написах за да травмирам никой. Нито съм писала нещо, което всяка от вас не знае че може да се случи. Написах го колкото и странно да звучи водена от мисълта как съм се тревожела за глупости, как тук и сега всичко е наред и това е важното и как трябва да съм благодарна за този момент. Кошмари всяка от нас е имала. Животът не е справедлив и не можем дори за тези 9 месеца да се затворим в буркан. По-скоро е важна настройката и как ще реагираме. Ходим на втора фетална вече и всичко е наред. Радвайте се. Аз ще продължа да ви следя и да пиша, ако разбира се нямате нищо против. От тук научавам много неща, особено това как е в Бг.

# 337
Еуфория не мисля че ти трябват документш ако нямаш проблем с бременноста. Не ги и изискват в толкова малки седмици,естесвено сама си носиш отговорност за полета.
Но всичко ще е наред,аз доста в по-късна седмица ще пътувам така,че не се притеснявай. Всичко ще е наред и ще си изкараш добре Simple Smile

Рената благодаря ти.

# 338
  • София
Благодаря, момичета за бързите отговори, сега ще питам и доки, но и аз така мисля, като вас 🤗

# 339
Аз  не прочетох "онзи" коментар, беше вече скрит. Но това което мислиш ми е странно, Уоман. Аз всеки ден се събуждам щастлива и си лягам така (ако мъжа не ме ядоса Grinning ) защото страшно много го чаках и все още си го чакам и като цяло това е най-хубавото ми нещо. Няма какво да осъзнавам, че е хубаво. И ако мислиш, че с провокиране на страх (защото то това се случи и затова всички се оплакват) другите ще ги осени блажената идея за ангелчето или чудото в тях (който както му вика, нз) не е вярно.
 От лошото идва лошо.
Не обвинявам, че си писала, защото, когато на мен ми беше трудно и аз писах за болницата и може на някого да не му е било приятно. Но различни хора сме и всеки си има различна летва Grinning
Честно казано и аз вече чета отгоре отгоре темата, за да не се впечатлявам.

А да си кажа,
Усещам че почва да ме е страх от  идването на бебето Grinning. Имам книги за бременни, обаче не ги чета. Никаква информация не чета, а съм чела, че това е нещо като самосаботаж Sad Но все си мисля, как майка ми нищо не знаела за бебета и разждане и пак се е оправила. Чак се дразня да говоря с майки и с бременни вече, защото всеки дава разни мнения. Някой са полезни и не ги знам наистина тези неща, но те са толкова дребни, че то няма как да не го разбереш според мен от акушерката или от собствената си майка. Имам чувството, че има съревнование между майките, коя знае повече, коя има по-хубави неща за бебето и т.н.
Въобразявам ли си според вас или просто с такива хора се срещам повече?

# 340
# 341
Олелее това не съм го чувалa Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Много е хубаво!

# 342
  • Варна
Аййй идвам да се похваля както и подозирахме чакаме момченце! Blue Heart
351 грама тежим и всичко е наред. Многоооо съм щастлива, а таткото и дядото да не говорим! Grinning

# 343
Day, аз ако не бях чела сигурно щях да съм много объркана в началото. Но пък на мен никой не ми е показвал нищо, мъжа ми си взе 3 дни отпуска след раждането и от там съм се оправяла сама. Тук даже прегледите при педиатър са на няколко месеца веднъж.

# 344
Аз се озовах при моя доктор в родилното на МД, че имах леки притеснения и докато висях в кабинета на старшата надолу по коридора се чуха как изплакаха едно след друго две бебета. Simple Smile Малък бебешки плач, беше много сладко. Спомням си синът ми как измяука като се роди и ми го връчиха с разперени ръчички и крачета. Някои мами знаят как мирише туко що родено бебче, мъничко и топличко. Ей, такива неща си представям. А, на баткото му сложихме ваксина вчера и сега с едното око него гледам, с другото мен си. Жизнен, подскача, тормози кучето, само убоденото е леко подуто, но се надявам да мине бързо.

Общи условия

Активация на акаунт