Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 915
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Дрешките на George са много хубави и качествени, аз не разбрах въпроса иначе щях по-рано да ги похваля. Имам приятелка, която облича сина си главно с тях и от нея ги знам.

yyoana, по мое мнение българите сме на двата полюса. Или човек е спуснал кепенците и не му дреме или пък е много загрижен и раним дори. Аз лично доста време съм работила с деца с увреждания и за добро или лошо съм станала по-прагматична. Според мен е важно какво можеш да направиш за да помогнеш и понеже не мисля, че мога с нещо затова не съм коментирала конкретния случай. Колкото и да се жалваме или да цъкаме с език по форумите нищо не променяме. Мен ме интересуват действията, които носят промяна за добро.
В случая не познавам семейството, нямам емоционална обвързаност с тях, също както с хората които страдат и ги дават по новините. Смятам, че това не ме прави от камък.

# 316
И аз не искам черни мисли в главата си, малко си имам защото. Освен това ме натъжава адски. Не става дума за това да развалиш нечий ден, а да си спестим до някъде притеснения, страх...  Нали се бяхме разбрали, като искаме да споделим нещо, което би могло да травмира или разстрои някой, да го правим в скрит текст... говорим за съпричастност, хубаво е да е двустранно. Иначе препратката с турското робство е впечатляваща. Simple Smile

# 317
  • София
Вчера на няколко пъти тръгвах да пиша, ама в края на краищата се удържах. Обаче току що се будя обляна в пот и сълзи, защото сънувах, че губя бебето, защо ли го сънувах?!?! Сигурно, защото съм много безчувствена заради турското робство, византийците или персите! Между другото Йоана, АДСКИ тъп коментар! Пожелавам никоя да не преживявя това, което аз изживях, дори на сън и благодаря на Господ, че беше сън! Човек като иска да сподели някаква мъка обикновено го прави с близки приятели и семейство, а не в бебешки  форум, пълен с бременни жени да споделя загуба на БЕБЕ. Даже не знам, не осъзнавате ли колко е абсурдно и травмиращо или нарочно ви харесва да всявате напрежение?! Или търсите съжаление?! Съчувствие!?!
Всеки има мъки, които слава Богу не споделя тук, защото не е мястото, обаче трябва да имаш едно нещо, наречено сиво вещество за да се съобразиш. Не знам дали ми личи, ама съм бясна. Благодарение на безчувственността ми кой знае още колко пъти ще сънувам такова нещо. Между другото минаха 30 минути и не мога да спра да рева или да си регулирам пулса от кошмара, защо ли?! Щото съм безчувствена! Всеки ден се будя и си казвам и днес мина, и тая седмица мина, още малко остава и това ще мине, всичко ще е наред, що ли? Щото сигурно нямам два аборта и ми е все тая нали. Всеки ден с мъка се успокоявам, че всичко ще е наред, за да прочета, че дори да е наред и да изкарам бременността пак може да умре бебето. Да на теория го знам, че е така, но предпочитах да вярвам, че е много голяма рядкост и няма как да ми се случи на мен. Благодаря ви, само това не го мислех!
И последно, само заради темата колко много видиш ли е безчувствен българина ще кажа, аз, /както и много други хора/ имаме достатъчно много социална отговорност и чувствителност към болни хора, изоставени деца, улични кучета, деца с проблеми и винаги помагаме и се включваме в каузите, а не лая само по форумите.

# 318
Подкрепям!
Преди време първа помолих въпросната дама да ни спести негативните постове в темата. Тогава почти всички я защитиха.
Някои хора не се съобразяват с околните и им харесва да търсят съчувствие на чужд гръб.

# 319
Момичета, хайде да се успокоим. Може да се опитваме да не споделяме тъжни и нетравмиращи бременната ни психика неща но и това е доста обширно понятие. Мен пък страшно ме травмира това че вашите бебета ритат и как едвали не непрестават а моята дрисла не ще...едва едва, а сега на морето явно и харесва и съвсем не се обажда, изпивам тонове кола за да ме почукне малко,  накрая се стигна до това да не спа  а да си пипам корема и да сънувам че съм  я загубила.. ама за това естествено не сте виновни, нормално е да споделяме, а с течение на месеците се чувстваме и по-близки и споделяме повече неща:) нека се опитаме да се усмихнем Simple Smile

# 320
Съпоставката е коренно различна и няма нищо общо с конкретния случай.

# 321
Добро утро момичета.
Хайде да се успокоим вече,станалото станало. Жената се извини вчера,издразнихме се на друг коментар. Но нека си запазим добрия тон в групата,и да си споделяме работи аколо бременностите ни. Simple Smile

# 322
  • Bарна, морето, сините вълни
Е нали сме бременни, всичко на дразни Grinning мога да се разрева например от нищото Grinning
Обаче снощи как побесняяях, още ми е криво. Моя има двама приятели, дето нито имат жени, нито деца, дори гаджета нямат. Абе ергенчета, пей сърце. И дай им на тях да обикалят дискотеките и кръчмите. И ние сме си легнали, вече спим, беше към 00:00. Те бяха излезли и защо да не се напият и да почнат да звънят на моя, писа им, че спим и давай втори път. Егати несъобразителността, честно.

# 323
Момичета чета ви най-редовно и искам да Ви кажа, че оставам с впечатлението, че колкото и да говорите за положителни неща, все си търсите повод да се притеснявате за нещо. Ако бяхте казали просто едно "Съжалявам за случилото се" всичко щеше да мине и замине, а вие направихте от мухата слон защото сте много "положителни". Мен например ме стресирате като почнете да се притеснявате дали бебето ви ще мръдне не знам си колко пъти за не знам си колко часа и аз също имах тежка нощ заради това. Но както виждате съм подминала всичко без драми. И вие така ако правите всичко ще е точно и ще получите така желания позитивизъм. Грозно постъпихте, затова ви пиша този коментар. Жената трябва да е любов.

# 324
  • София
Изобщо не ме интересува дали съм постъпила красиво или грозно в на някой очите, помолихме госпожата да не ни споделя такива неща, ако се беше съобразила нямаше изобщо да има скандали. Явно не съм за тая тема и повече не мисля да я посещавам, просто ще се отпиша и ще ми е мирна главата. А вие си споделяйте всякакви гадости и си се плашете на воля и си живейте красиво. Успех до края.

# 325
Аз затова спрях да влизам и да чета...направо потресаващи неща се пишат от определени жени. Пълно безхаберие. Влезнах вчера само да попитам за дължината на шийката на матката и не мисля повече да влизам.
И без това всичките ми приятели и познати ме съветват именно това....сигурно има защо.

# 326
Ето ви нещо положително, сготвих пилешка супа, тя се развали, но с детето ядохме преди това и сега двамата се надпреварваме кой ще отбележи най-много реализации. 3:2 за мама. Връщам се от женска консултация, всичко е наред. Води, тонове са ок. Пита ме дали усещам бебето, казах, че усещам, вече 23г.с Ако това ще успокои мамите на по-мирни бебенца, док каза, че около тези седмици вече трябва да се усеща лека полека, но нямало нужда да броя движения. Кръвно 100/60 след едно кафе почти на екс.

Между другото вече са въвели задължително 20лв под формата на обща консултация за да вземеш болничен. Не знам дали в другите ЖК е така, но в Майчин дом са го въвели, вътрешно решение. Утре съм на частния преглед.

# 327
  • София
ЯННА, да си призная малко ти завиждам за супата и резултата с нея Simple Smile аз такъв проблем имам с WC, че е направо ужас.

Georgea, аз също го усещам рядко, така че не се притеснявай излишно, доколкото е възможно разбира се.

По другата тема, на няколко пъти мислех да пиша, но то стана егати проблема. Тъжно е да ни напускат момичета, защото някой друг не си мери думите, въпреки, че уж сме ее били разбрали по този въпрос.

# 328
И мен ме приятелки ме предупредиха изобщо да не влизам в подобни групи. Аз влизам само тук де и съм получавала много полезна информация и ми е ясно,че сме се събрали момичета с различни виждания и характери,освен бременността ни вълнуват други различни работи. На мен също не са ми допадали разни неща,но просто не четях или пропусках. Наистина доколкото си спомням стигнахме до консенсус да не се публикуват кофти новини или да са в скрит текст, но някой да използва турското робство и да се обявяват половината тук за безчувствени, защото искат да избегнат лошите новини, ми идва в повече.
Пък това на кой бебето рита повече или не , ми моя корем пък не расте и хората все си мислят че съм в 3м,вас ли да обвинявам 😀 питах доктора,каза че няма проблем и бебето е добре и спирам да го мисля. Май май и аз ще прекратявам влизането във форума и ще се наслаждавам на лятото 😊

# 329
Май май всички лека полека ще напуснем форума. На всеки все нещо не му допада нормално е. Но наистина този въпрос стана много отегчителен и като цяло да, можеше и да се спестят някои неща, но казаното-казано не може да се върне назад. Влизайки тук или не, пожелавам на всички да бъдат здрави спокойни и най вече да си имаме едни красиви и здравички бебенца след някой друг месец. Проблеми всеки си има но трябва да мислим положително и да не се вглъбяваме в ненужни неща заради дечицата които носим в себе си.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 11:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт