Лятно слънце грее,мама хубавее,а НОЕМВРИйското мъниче побутва я с ритниче!

• 34 939
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,мамита! Аз съм нова в групата,но чак сега разбрах че сте създали таьи сърахотна група.В София живея 22 г.с определена за 20.11 въпреки че днес по видеозон излязох 15.11 очаквам момче.Имам си и батко на три години и половина.Ще ми е много приятно да очаствам във вашите разговори

# 466
  • София
Аз спрях кафето още преди положителния тест. Сега си пийвам един път в седмицата по едно, но мога и без него.
Но пък за сметка на това поне още веднъж седмично пия по едно кенче Кола.
Бира и вино пия по няколко глътки от на ММ чашата.

Мен ме пращат на тест за гестационен диабет, но ще го правя като се върнем на морето.
Докторката от ФМ ми написа, че на гладно не трябва да е над 5.1
Аз си я меря КЗ в къщи периодично с глюкомер и ми варира според това в колко часа съм вечеряла и какво.
По правило кръв за КЗ се взима след 12 часов глад. Забелязах, че събота и неделя, когато спя до късно и имам 12 часов интервал вечеря-закуска ми е 4.7-4.8.  През седмицата обаче, защото ставам за работа в 7ч. и вечеряме към 20-21ч. ми е стигала до 5.3. 

# 467
  • На север
По принцип една от предпоставките да те изследват е ако си с наднормено тегло или качваш лесно без причина. Мисля че има и връзка между Тсх и подобни проблеми също. Метаболизмът забави ли се много е знак че нещо не е ок.

# 468
  • Bарна, морето, сините вълни
Днес мина и моята ФМ. Висока предна плацента, шийката е добре, но не можаха добре да отгледат бебчо, защото спеше в неудобна поза, но максимално се помъчи доктора. 323гр и казаха, че ще става манекенка с тия дълги крака Grinning
Записаха прегледа на флашка, така че и таткото да си го види. Изписаха ми 3х1 бусколизин и казаха да не чистя вкъщи о.О а аз наистина се чувствам добре и естествено, ако имам болки или дискомфорт си почивам, не се преуморявам. И като съм чистела космите на кучето дс съм слагала маска, абе Боооже, аз колко негови косми съм изяла, той си е фабрика за косми Grinning доктора отново обяснява много, доволна останах и този път, не мисля, че го хвалят излишно. И беше в доста шеговито настроение, акушерките му също са много мили.
Като излязох от болницата, като заваля един едър дъжд, окъпа ме и по вода ще ни върви.

# 469
Добре дошла на новата мама Simple Smile

Despicable, добри новини Simple Smile

Момичета колко струва един глюкомер и от аптека ли се купува? Трябва ли ми нещо специално ако искам да се следя вкъщи?

dydito, в коя седмица си правила последното изследване на ТСХ?

# 470
Хаха това с космите на кучето е доста забавно. Аз също толкова косми съм изяла, те са навсякъде просто.

# 471
  • София
Woman, понеже не разбрах дали последния ти коментар е за мен, да си кажа Simple Smile
Аз това излседване го очаквам от самото начало, така че не е нещо изненадващо. Натоварване с глюкоза съм правила 3 пъти досега. С доказана ИР съм от години. Бебчо върви една седмица напред още от самото начало и затова искат да проверят. Иначе като кг. отначало съм качила 5 кг.
Аз си знам, че в условията на стрес в лабораторията и гадната глюкоза, ще дам отклонения. От друга страна съм спокойна, защото се тествам в къщи и положението е ОК.
След морето минавам на диета до края, което не е зле предвид, че досега не бях.

ЯННА, в аптеката се продават различни глюкомери. Моя по спомен беше около 30лв. Върви с комплект игли и 50бр. тест лентички. След това мисля лентичките са около 30лв., но още не съм свършила моите и не дм купувала.
Аз тествам сутрин на гладно, 1 час след закуска и 2 часа след закуска. Същото е и с другите хранения за деня.

# 472
  • На север
Не Ели, просто си разсъждавах какво аз мисля. Нямам представа дали съм права или не. По себе си наблюдавам че колкото повече килограми имам толкова е по-зле. Метаболизмът ми последните години се срина и качвам от нищо. Факт и че Тсх и ИР се появиха с килограмите. Преди като бях 50 кг такива проблеми нямах, а съм се следяла заради майка ми.

# 473
  • Bарна, морето, сините вълни
O, да. Излишно е вманиачаването. Имам снимки като малка в леглото с две огромни котки и въобще от бебе и кучето, и котката все с мен.
Когато от бебе има контакт с животно се създава имунитет, пък и кучетата (повечето) обожават деца и е голяма радост и за бебето, и за кучето.

# 474
Добре дошла на новата мама Simple Smile

Despicable, добри новини Simple Smile

Момичета колко струва един глюкомер и от аптека ли се купува? Трябва ли ми нещо специално ако искам да се следя вкъщи?

dydito, в коя седмица си правила последното изследване на ТСХ?

В 20г.с.,почти 21.

# 475
Каква ваничка за къпане на бебето мислите да използвате с или без стойка ? Лека полека започнах да преглеждам по - подробно какво ще се взима Smiley

# 476
  • София
Със стойка, че иначе ще останем без кръст и крака от клечане.

# 477
Ние стойката я ползвахме само първите месеци , после ме беше страх - защото ми се струваше , че за секунди може да се преобърне .

# 478
  • На север
Харесала съм си това:

Хем е шкаф, хем е с подложка за повиване и като се махне е за къпане отдолу.

# 479
Без стойка. Лесно ми беше да си я слагам в душ кабината и после направо там я обръщах. Сядах си на столче или на земята. После ще ви пратя снимка.

Общи условия

Активация на акаунт