"17 мига от Пролетта" или 1001 дни, нощи и моменти белязали живота ни

• 256 845
  • 1 383
  •   1
Отговори
# 900
Преди години една плачеща жена ме помоли да постоя до нея за една цигара време, току-що и бяха казали, че има рак. Тогава бях тинейджърка, казах и, че не всичко е загубено, че трябва да се бори, че ще се оправи....днес не съм сигурна, че ще мога да си тръгна. Със сигурност този момент ме е белязал завинаги, разбрах, че най-важното нещо на света е да бъдем добри и да си помагаме.
Имах и една приятелка, Надя, която беше болна от рак, само на 12 години беше. Това дете завинаги ще си остане герой. Имаше над 9 операции и почти половин година непрекъснат престой в болницата. Баба и и дядо и също са едни от най-големите герои, които съм виждала. Знаеха за лошите прогнози на лекарите и въпреки всичко всеки ден зареждаха детето с обич и оптимизъм.

# 901
Вчера съвсем неочаквано разбрах, че е починала моя бивша колежка, която ми беше много близка...Само на 31. Рак. Отишла си е за около 2 месеца. В първия момент реагирах неадекватно - казах, че не е вярно; та аз говорих скоро с нея...Когато се освестих, осъзнах, че "скорото" беше миналия декември. Остави невръстно дете само, а е била и бременна, и най-после щастлива - уви, за кратко. Мир на праха й  Praynig От момента, в който разбрах, само тя ми е в главата. Позволявам си да използвам темата и да напиша това, което бих искала да й кажа: "Юлка, знам, че си на по-добро място. Усмихвай се широко, както само ти можеш. Нали знаеш, че Бог откъсва най-хубавите цветя за себе си? Гледай ни отвисоко и ни набивай канчетата, когато грешим. Обичам те!"
Тя ми беше комшийка , а със сестра й бяхме съученички...  Мир на праха й   CryPraynig

# 902
Колко е малък светът...Радвам се, че и други я помнят с добро.

# 903
  • Sofia
За Юлка  Flowers Rose Flowers Rose

# 904
В разбъркан ред.....
1.СМС- "Благодаря ти ,че те има !"
2. Най-сладкият плач в ушите ми , когато се роди сина ми...
3. Татко кара колата към Дунава и ме кара да пиша обяснения
4. Бившето гадже ми пее "Сбогом дано си щастлива...." на раздяла
5. Когато баба издъхна пред очите ми...
6. Нощ...режим на тока....майка с онзи алкохолик в кухнята...той крещи и я бие...аз плача и умирам безсилна ,че не мога нищо да направя
7.Тока дойде...отидох и я издърпах набързо от там...не можах да я позная...беше я обезобразил от бой...никога няма да му простя ! Да гори в ада !
8. Пътуваме с майка с метеора и аз искам да ми купи сандвич с луканка
9. Първата ни нощ с мъжо...
10. Море 2007 г...Златни пясъци.
11. Новогодишната нощ в Истанбул
12. Първия път , когато правих секс....
13. Погледа на майка ми изпълнен с обич ....
14. Едно момче ме учи да карам мотор
15. Всички нощи с приятелите в кръчмата на село...незабравими купони !!!
16. Насълзените му очи , когато се разделяхме и не знаехме за колко време...
17. Изнасилиха ме....бях на 15 г.

# 905
  • София
Jenifer76   Hug

# 906
  • София
Снощи, когато тренирайки, мъжът ми прибадна и изпадна в безъснание. Страха, че ще го изгубя, 50-те минути очаквайки " Бърза помощ"...
Слава Богу, оказа се само хипертонична криза, и че е здрав, много здрав.
Страха, който изпитвам все още и не мога да спра да плача.
Страхотните приятелки, които имам във форума, и който снощи чакаха с мен резултатите, и които са само на ръка разстояние предлагайки помощта си. Обичам ви,  Дамаянти, Правда, Марго, Вики, Миа bouquet. Благодаря ви, че ви има и че сте до мен.

# 907
bifana  spoko, лошото е минало, поплачи си ,да ти олекне .
Велико нещо е форумът .
Jenifer76  Hug.
ВечеПетя , много е тежко да загубиш близък човек ,мир на праха и  Flowers Rose.

# 908
1. Мама с бяло дълго палто, а аз съм на 5 годинки! Изключително красива (и все още е)!
2. Люлката ми при баба, напраена от въже и старо оделало! (после рабрах, че това се казва циганска люлка)
3. Видях как Дядо Мраз си свали брадата, за да пие ракия!
4. Първата ми двойка в учлище. Тогава си мислех, че след такова нещо се умира!  Mr. Green
5. Първата любов (несподелена) !
6. Когато загубих баба!
7. Отиде си и дядо!
8. Първата ми заплата! (не знаех какво да я правя  Mr. Green)
9. Първото ми напиване! (голям срам и още се радвам, че не срещам тези хора  Embarassed)
10. Едно пътуване без цел и посока, "на където ни видят очите"! Никога не съм се чувствала по свободна!!!
11. Първата целувка с мъжа ми!
12. Париж.
13. Раждането на сина ми.
14. Един скандал благодарение на който реших, че не желая да живея с този мъж и само миг след това разбрах, че не мога да живея без него!
15. 19.12.2008г .... не мога да разкажа. Ужасно ми е трудно, дори да мисля за това, въпреки че всеки ден мисля...
16. Когато голямото ми момченце видя за първи път братчето си в болницата и го целуна.
17 ... надявам се живота ми да продължи да е такъв!

# 909
Снощи, когато тренирайки, мъжът ми прибадна и изпадна в безъснание. Страха, че ще го изгубя, 50-те минути очаквайки " Бърза помощ"...
Слава Богу, оказа се само хипертонична криза, и че е здрав, много здрав.
Страха, който изпитвам все още и не мога да спра да плача.
Страхотните приятелки, които имам във форума, и който снощи чакаха с мен резултатите, и които са само на ръка разстояние предлагайки помощта си. Обичам ви,  Дамаянти, Правда, Марго, Вики, Миа bouquet. Благодаря ви, че ви има и че сте до мен.

spoko

# 910
Вече Петя, Светла и памет на приятелката ти. Сили, здраве, късмет, и кураж желая на семейството и. Дано децата са добре и повече хора ги подкрепят в този тежък момент.
Jenifer76, съжалявам за всичко, което си преживяла. Късмет и усмивки ти желая оттук насетне.
bifana , от сърце ти желая никога повече да не ти се случва да се притесняваш за близки хора. Здрави и задружни да сте до дълбока старост. Flowers Four Leaf Clover
wish , нямам представа какво ти се е случило на 19.12, но  ти пожелавам  оттук насетне само приятни изненади да ти носи тази дата.

# 911
  • София
дъмбълдор , благодаря ти. Имам нужда да го повярвам. Заедно сме от 17 госини и не мога да си представя живота без него. Сега лежи, боли го главата, но...благодарение на това, че е спортист и с много здрав организъм ще се възстанови. Просто не мога да го гледам така уплашен и ме е страх, че страхът ще се отрази на психиката му. А шокът, който преживях, ужасът и страха сега започват да се показват. И мисля, че силите ми са към края си. Адреналинът и мобилизацията ме напускат и ме е страх, че не мога да се владея. Рева почти непрекъснато, а не искам да показвам страха си. Валерианът не помага.

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 17:34 от bifana

# 912
bifana , според мен трябва да потърсите и второ, ако се налага и трето лекарско мнение. Незная какво точно означава " хипертонична криза ", но се надявам да е нещо временно и лесно преодолимо. Щом го боли главата, значи все още в организма има някакъв дискомфорт. По едно време и нашият татко много го болеше главата и все беше с ацефин в джоба, сега напоследък слава Богу се поуталожиха нещата. Може ли да се е преуморил, изнервил от проблеми някакви, да се е притеснил, " натоварил психически и емоционално " ? Ако мога да ти помогна с каквото и да е кажи. И ако главоболието продължава, не се бавете, незабавно търсете лекарска помощ. Здраве, здраве, и пак здраве ви желая, я си сипете по едно червено вино и помечтайте малко за каквото ви душа иска, не се вкарвайте във филми и не се поддавайте на черни мисли, нали знаеш, че позитивната нагласа върши чудеса !!! Hug Непременно пиши непрекъснато как се чувства вашият татко. А за " бърза " помощ направо не знам какво да кажа, след всеки такъв случай е редно екипът проявил особена " загриженост " да си понесе последствията, при двойна и последващо " адекватна " помощ-директно уволнение. Няма да забравя никога как когато синът ми беше на 4 години ги чакахме 45 минути във фоайето за да му бият орбазон и накрая фелдшера от линейката ни го би, защото имаха друга " спешна " работа, най-вероятно са обсъждали цвета на новата боя за коса на колежката от горния кабинет.

# 913
  • София
Вече подготвих 2 жалби, до служба 112 и до м-во на здравеопазването. Другата седмица лично ще ги посетя. Иначе на мъжа ми правиха изследвания в Пирогов, както и  на другия ден беше при специалист. Вдигвал е кръвното и  оттам се е получило всичко. Направиха му пълни изследвания, абсолютно всякакви, проблемът е кръвното. Сега е в рамките на нормалното. Но, било също така  нормално главата да го боли няколко дни. Надявам се скоро да се съвземе и да стане.
Благодаря ти   bouquet.

# 914
Благодаря ви момичета bifana ,  aleks , дъмбълдор Hug
bifana дано бързо се оправи мъжа ти ! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт