"17 мига от Пролетта" или 1001 дни, нощи и моменти белязали живота ни

• 256 865
  • 1 383
  •   1
Отговори
# 915
Посъветваха ме да пиша в тази тема, за да си разкажа мъката  Cry Дано не объркам нещо с писането ми тук  Sad

Преди 10 дни почина чичо ми, лъчезарен, мил, услужлив човек, който всичко обичаха и уважаваха. Никога на никому нищо лошо не стори, но съдбата го отне от нас по - ужасен начин. На 05.12.2009г. той отиде за да помогне с изолацията на едно мазе в нова къща, но човека, който отговаряше за строежа ги подложи на риска да влязат да лепят изолациите 1 час след като е бил нанесен грунда (за тези, които не знаят, трябва поне 48 часа да минат за да е безопасно), съответно в момента в, който за запалили горелката всичко е експлодирало, ударната вълна го е изхвърлила извън помещението и той е бил без никакви наранявания, но се е втурнал вътре да извади другите 2 момчета, едното от които почина на същия ден, а другото (братовчед ми) все още се бори за живота си в центъра по изгаряния в Пирогов със 75% изгаряния.
Чичо ми беше млад - на 40 години, остави син, който 2010г. ще е абитуриент и сега най-много има нужда от него, млада съпруга, майка, която не може да понесе мъката, брат (татко ми), който едва се бори с болката, племенница, която го обичаше наравно с баща си и още много много скърбящи приятели и роднини.На погребението дойдоха повече от 300 човека, и както някой беше казал - "Може да разбереш какъв е бил човека, според това, колко хора има на погребението му". Всички много го обичаме и се чудим как да намалим мъката, която чувстваме, но ... живота трябва да продължи, но никога няма да е същия.
До колкото знам (дори и да ви звучи глупаво) в рода ни има някаква такава поличба - най-малкия брат умира на 40 години по ужасен начин:
* прадядо ми е умрял на 40 не знам точно как;
* дядо ми е умрял също на толкова, когато военните са отрязали някакъв електрически стълб и той се е стоварил върху колата му и е спукал черепа му;
*и чичо, който умира на 40 от експлозия.
Дано не съм сгрешила нещо с пускането на този пост тук, ако съм сгрешила, изтрийте мнението ми и съжалявам!  Sad

Пожелавам на всички ви успехи и най-най-важното ЖИВОТ и ЗДРАВЕ!!!!

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 19:45 от Натали-Хонг

# 916
Прегръщам те и се моля Бог да ти даде сили на теб и всички твои близки!!! Praynig

# 917
  • Варна
Натали-Хонг, съжалявам много за чичо ти! Прегръщам те, дано намериш опора в мъката си!  Hug

# 918
Доста се чудех дали да пиша.Поплаках си на вашите истории Simple Smile
1.Когато мама отиваше на работа и аз гушках тениската и
2.Баба която ми готви любимото зеле и ми маже филии с масло и чубрица.
3.Как седя на прозореца и чакам татко да дойде да ни види
4.Как прабаба ми почина и я сънувах после и колко плаках
5.Как баба(майка на баща ми) се разболя от рак и почина
6.Първата любов в училище и сърчицето което ми подари, а аз му дадох да прочете дневника ми  Simple Smile
7.Преместването
8.Мама и тате пак са заедно и после пак разделени
9. Батко е в казарма
10.Първата ми работа
11.Палтото което си купих с първата заплата и каква гордост беше Simple Smile
12.Срещнах мъжа си
13.Забременях
14.Баба ми която ме е гледала се разболя инсулт
15.Мама ни остави да живеем сами и заживя с баба и дядо
16.Родих сина си
17Треперещия глас на татко когато му казах че е дядо Cry
18.Пак бременна
19.Голямото ми детенце тръгна на ясла и не съм сигурна кой плака повече
20.Омъжих се с малко шаферче
21Баба ми почина когато беба беше на 2 седмици, но поне видя децата ми и ме видя булка.
22.Погребението ужасно и сега плача мъчно ми е много че не можах да я видя и да и кажа че я обичам за всичко което е направила за мен.Благодарна съм.
23.Когато с Дени бяхме в Пирогов уж за обърнат тестис и ни мотаха 4 дена.Като ме държаха в неведение и лъгаха за да могат да си вземат парите от НЗОК а аз преживях кошмарни дни
24.Как Дени ми казва "Обичам те винаги, винаги"
25.Второто раждане и сълзите в очите на мъжа ми когато отивахме към Шйново
26.Малката сладка Деа когато ми я дадоха за пръв път
27.Думите които сме си казвали в яда си с мъжа ми но ще помня винаги
28.Татко всеки път когато ме целува и как ми е мъчно че се е случило така че да нямаме семейство
29.Как мама винаги е до мен за всичко, толкова я обичам че ме е страх че един ден няма да я има
30.Страхът дали ще съм добра майка и как ще възпитам децата си
Малко разбъркано стана LaughingСпирам че наистина се разчувствах друг път пак Simple Smile

# 919
  • София
Натали-Хонг , бъди силна и помни, че той винаги ще живее в сърцата ви. Съжалявам за загубата ви и дано почива в мир.
 Hug

# 920
Благодаря на всички ви за милите думи и за това, че сте така мили!!! Радвам се, че все още се срещат хора като вас!!! Жалко само, че са рядкост!!!  Sad

gery_roz всичко, което си написала е страхотно! Hug

# 921
Благодаря на всички ви за милите думи и за това, че сте така мили!!! Радвам се, че все още се срещат хора като вас!!! Жалко само, че са рядкост!!!  Sad

gery_roz всичко, което си написала е страхотно! Hug
Мерси  Hug
Искам да ти кажа че те разбирам.Няма да мине с времето но си спомняй само хубавите неща.Баба ми почина преди година.Взела ме е на 1.9 месеца когато нашите са се развели и ме гледа до първи клас.Обичах я страшно много и още не мога да свикна че е я няма.Когато ходим в тях при майка сядам на леглото и и все едно никога не е била там нз как да го обясня Sad
Още нещо няма да забравя как дядо ми (който не ми е роден дядо а втори мъж на баба) ми каза че очите са му в мен и в майка и работи и прави всичко за нас.А сега е болен

# 922

Мерси  Hug
Искам да ти кажа че те разбирам.Няма да мине с времето но си спомняй само хубавите неща.Баба ми почина преди година.Взела ме е на 1.9 месеца когато нашите са се развели и ме гледа до първи клас.Обичах я страшно много и още не мога да свикна че е я няма.Когато ходим в тях при майка сядам на леглото и и все едно никога не е била там нз как да го обясня Sad
Още нещо няма да забравя как дядо ми (който не ми е роден дядо а втори мъж на баба) ми каза че очите са му в мен и в майка и работи и прави всичко за нас.А сега е болен

Съдбата е коварна, много!!! Все си мисля, че Бог прибира при себе си добрите, защото са го заслужили, да са на това по-добро място, а оставя грешните на земята за да могат да изкупят греховете си.Твърдо вярвам, че има Рай и, че всички, които обичаме,но са си отишли, са там.Крепи ме мисълта, че там е много по-хубаво и няма тази мъка и несправедливост с, която ние се сблъскваме всеки ден и, че за тях е по-добре да са там. И ти и всички останали трябва да се постараете да мислите така! В мислите ми сякаш говоря с чичо ми, не знам дали има някаква по висша сила, която ми помага да говоря действително с него в ума си(не зная как да го обясня), или просто това, че го познавам добре и знам как мисли и какво ще каже, но знам едно, близките ни не искат ние да страдаме, знаят, че ни е тежко и че боли, но не искат да е така. За това искам да кажа на всички ви - колкото и да ви боли, знайте, че:
*Там горе винаги има хора, които ви гледат и искат всичко да е наред с вас.
*Те не са сами там, защото, ако има друг близък, който е починал, той го е чакал горе.
*Много по-красиво и спокойно е там.
*Един ден, всички ние ще отидем на това място, но просто трябва да извървим пътя, който ни е било писано.

За това милички, колкото и да ви е болно, колкото и да ви липсват тези,които сте изгубили, мислете за това, че те са на това място, на което няма болка и ако са ви направили впечатление думите ми, сетете се за тях.

# 923
Съболезнования за загубата  ти, Натали! Когато близки хора си отидат внезапно много боли. Иска ми се да вярвам, че наистина са на по-добро място, иначе всичко изглежда толкова безсмислено.
Сигурно ще пиша по темата по-късно, много ме развълнува.

# 924
Румяна, прочетох ти другите постове, малко по-рано днес, искам да ти изкажа искрените ми съболезнования за вашата загуба, няма по-страшно от това!Каквото и да ти кажа в такъв момент е малко, но все пак...Живейте живота си с другата ти дъщеричка и не пропускай нито миг от нейното израстване, бъди до нея във всеки един момент, много е важно сега да бъдеш силна, защото тя има нужда от това, има нужда да си до нея и да я закриляш.
Никога няма да забравя колко е силен в момент моя 18 годишен братовчед, та той е още малък, от къде намира тази сила не разбирам, но той е силен, защото знае, че сега той е опората на това семейство, на майка си и на баба!!!Никога няма да забравя също, как на погребението той повтаряше на майка си "Няма страшно, спокойно, маме!" и как казваше това и на татко ми, който е голям и силен мъж, малкото момче явно порасна твърде бързо и беше и все още е опората ни!
Така, че бъди силна заради другото ти момиченце, тя наистина се нуждае от това!

# 925
Побутвам тази толкова човешка тема напред,защото покрай Коледа и Нова Година имам нужда да ви чета Peace

# 926
  • in the back seat of my car
Не зная дали съм готова за темата, повече от две години чета споделените ви моменти и събирам смелостта да споделя моите, може би за да продължа напред спокойна.
 Та моментите ми започват със споменът за дядо ми, който ме попита какво искам да ми донесе (явно в командировка някъде е ходил, бях на четири) и аз му казах фулмастри, а той ми донесе моливи,разплаках се, а той ми обясни,че моливите  по-бавно се изхабявали и мога да рисувам повече. Моментът, в който той е в болница( с рак), а аз искам ябълка(пак съм на толкова година и нищо не разбирам), мама ме стрелва с поглед, но той ме завежда до шкафчето и ми дава една. Друг спомен ми е когато изхвърлих всички 2 чувала чушки (за печене предполагам) през балкона да замервам децата, наказаха ме да стоя с вдигнати ръце, докато татко чете вестник и аз му правя физиономии, мислейки си че не гледа, но мама ме издаде.
 Вечерите със сестра ми и слушането на музика на касетофон до главите ни без да го гасим, и как всяка вечер и разказвах деня ми с най-малката подробност и всичко, което ме вълнува(аз на десет, тя на осенайсет). Хилядите трудни моменти с първият мъж, с който имах връзка и борбата за неговото оцеляване(буквано един път припадна в ръцете ми и мен ме беше толкова страх за него, но още по-лошото беше ме страх за себе си – бях на 16, какво ще правя, вкъщи сме, татко не знае,как ще обясня- тогава разбрах какъв егоист съм) , със зависимостта, Но най-хубавото е, че от много години той е добре, пребори се, разделени сме от доста време(най-нормалната ми раздяла), безкрайно го уважавам и за мен той е един от най-силните хора.
 Кучето ми, което безкрайно много обичахме(а и сега, когато я няма) и обаждането от сестра ми - без думи само сълзи – сигурна бях че става въпрос за нея(тя беше пълноправен член на семейството), не за някой друг, а аз съм на хиляда километра и плача че не съм я видяла за последно – а тя беше до мен половината ми живот тогава.Думите на татко, че за първи път все едно е видял сълзи в очите на куче.След два дни се прибрах вкъщи, беше малко преди Коледа и беше най-тъжната ми Коледа. И как мама по навик доста след това, белеше краставици и хвърляше обелките там, където  се хранеше обаче нямаше кой да ги изяде. И досега не събирам смелост да си взема куче.
 Моментът, в който разбрах, че сестра ми(обичам те безкрайно много) е бременна и си дадох сметка, че не искам да съм далеч от семейството си,  не можех с думи да изразя радостта си. Появата на малката ми прекрасна племенница – аз я видях първа след сестра ми – беше ме страх да не е много червена или нещо такова и бях решила да не се превъзнасям, че е много красиво бебе, обаче така  си беше Laughing
 Настоящият мъж до мен и безумните емоции с него – от много хубави до много лоши, срещата с друг човек, влюбването и в крайна сметка връщането ми при сегашния, причините са много, но най-важната може би – разбрах че не искам човек, който да моделирам както аз пожелая, той беше гоов да направи всичко за мен, но не и аз за него(явно съм си сбъркана).Зациклянето и лутането тези две години, в които нараних много и бях нарена много.И трудността ми да взема решение.
Горан Брегович в Банско и аз съм там, слушам го на  метър от него и съм много много щастлива. И само след няколко дни …Мама я заболява главата, петък е, всички мислим че е шипове или нещо такова. Понеделникът, мама и татко ще ходят на лекар,аз съм на работа, но съм спокойна. Обаждането от татко и отново без думи, само плач разбирам,че става нещо много страшно.Чувам само думата тумор….Обаждам се на сестра ми и отивам към Пирогов, а мама е в шок и се чувства добре(знае всичко , видяла е скенера), защото й вливат нещо от което не я боли главата, аз плача и я прегръщам, а тя – най силната жена и моят герой ми казва- Мамо, не е ли малко рано да се сбогуваме?.Докторът, който ни спря мен и баща ми пред вратата и каза много е голям и на много лошо място, навлезнал в мозъка.Изследването, и че е доброкачесвен и думите на опериращия хирург – да не я отписваме. Дните до операцията и усещането, че не мога да издържа, че се задушавам и че не мога да приема ако нещо се случи..Операцията, успешно направена, важното е как ще се събуди.  Сутринта след операцията, звънът на татко на телефона и не мога да повярвам обажда се мама. Безкрайната радост,че мама е добре(вече минаха 8месеца),благодарение на лекарите и на волята й да живее.Не се предаде и за момент.Мамо обичам те.Всеки път когато с нея пием кафе, ходим на пазар или идва вкъщи да ми помага, всеки момент с нея ми напомня колко съм щастлива всъщност, въпреки всички други неща. Ужасът от това, че вече съм порастнала и ще се сблъсквам с такива неща, но се моля да не е скоро…
Баба ми дава пари за билет за концерт(благодаря ти бабо) и отивам заедно със сестра ми.
Има още много мигове, белязали живота ми и за добро или зло са ме направили такава, но за момента само тези имам нужда да споделя – някои искам да забравя, други не мога да изрека гласно.Въпреки всички трудности и кошмарни преживявания,взех решението, сега съм спокойна, (пък каквото има да става ще става).
Пожелавам на мен и семейството ми хубава и спокойна 2010година baby_neutralКакто и на всички вас Hug

# 927
  • София
Queeny NieceHug Hug Hug

# 928
Цялото ми семейство. Тази година на Бъдни вечер. Как разбрах какво е коледно чудо  Hug. Моето чудо, измолено от моите ангели. Как бях по-щастлива от всичко на света заради хората, които обичам, заради неща, които те правеха за себе си, дори не за мене. Обичам ви всичките. И любимчо, в който всички продължаваме. И как освен това един добър млад човек имаше дом с нас. Мисля, че за първи път този човек не беше сам. И как всички бяхме свободни и себе си.

Май 2008 как срещнах една жена. Октомври 2008 как осъзнах ролята на тази жена в живота ми. Януари, май, юни, юли, септември, октомври, ноември, декември 2009 как настъпи промяната в моя живот. Благодаря ти. Не знам, дали ще ми се падне късметче да направя за тебе нещо измеримо с това, което ти направи за мен в онзи слънчев есенен ден, но си спомних за първи път от много години какво е да разчиташ, че не е необходимо да носиш всичко сам. Господ праща ангели да носят най-тежкото. И понякога тези ангели са хора, на които също им е студено на ръцете през зимата. Обичам те много, скъпа.

# 929
Триумфатор, колко хубаво............................................................. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт