На море в Гърция 2018 - III

• 79 682
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Аз да попитам няколко конкретни за северна Евия  въпроса:
1.   Плажовете  на Лихадонисиа (или т.н. Сейшели) - четох, че за да се стигне се хваща морско такси от Агиос Георгиос  или Кавос – някой има ли представа дали имат някакво разписание на лодките, колко време е пътя, цени?
2.   Освен това, таксито те оставя не едно от островчетата или е тип круиз /обиколка около тях, въпбще всякакви информация би ми била полезна.
3.   Препоръчайте хубави изпитани таверни в района на Агиос Николас и Лутра Едипсо?

# 106
  • софия
1.   Плажовете  на Лихадонисиа (или т.н. Сейшели) - четох, че за да се стигне се хваща морско такси от Агиос Георгиос  или Кавос – някой има ли представа дали имат някакво разписание на лодките, колко време е пътя, цени?
Имаше някакво разписание, но не го помня. Нещо като на всеки 30 мин. беше. Пътят е точно 5 мин., но на отиване обикалят около островчето, има(ше) 2 тюлена.
2.   Освен това, таксито те оставя не едно от островчетата или е тип круиз /обиколка около тях, въпбще всякакви информация би ми била полезна.
Добре е да се хване някоя от първите лодки, защото към обяд става страшна навалица и не можеш да си намериш място. Плажът е мъничък.
3.   Препоръчайте хубави изпитани таверни в района на Агиос Николас и Лутра Едипсо?

# 107
Имаше някакво разписание, но не го помня. Нещо като на всеки 30 мин. беше. Пътят е точно 5 мин., но на отиване обикалят около островчето, има(ше) 2 тюлена.
Добре е да се хване някоя от първите лодки, защото към обяд става страшна навалица и не можеш да си намериш място. Плажът е мъничък.

Благодаря за бързия отговор. Т.е. да разбирам, че лодката/таксито е до един остров и един плаж, което предполага че става доста тъпкано? Аз си представях, че са няколко острова, с различни плажове и съответно си избираш къде да отидеш?

# 108
  • софия
Да, едно малко плажче с една таверна и много хора след определено време.

# 109
Да, едно малко плажче с една таверна и много хора след определено време.
А лодките от Агиос Георгиос и от Кавос, на едно и също място ли изсипват хората? Следобед, като тръгнат да си ходят хората, не става ли лудница?

# 110
  • софия
Да, на едно и също място - малък кей, но те непрекъснато сноват между сушата и островчето. Можеш да си тръгнеш по всяко време.

# 111
Благодаря за информацията за тол таксите на всички Kissing Heart
Относно местата за нощувка, колкото повече са вариантите, които можете да ни предложите и по двата пътя, толкова по-добре. Ако децата издържат това пътуване, следващото ще е Китира. Ние можем и цял ден да пътуваме, ако спираме по пътя поне на 2 места за почивка и разходка и вечерта да се настаним за нощувка или можем да минем наведнъж по-голяма част от пътя и да останем някъде повече време за плаж или за разглеждане на археологически обекти или природни забележителности. В Метеора сме били.
Ако можете да ме насочите и към варианти за настаняване на самия остров? Какво е разстоянието и качеството на пътя от главния град до Сами? Видях, че има къмпинг с бунгала, но обща кухня, но пък е съвсем до плажа. Обмислям го като вариант, макар че предпочитам студио или апартамент, общите помещения не са ми на сърце.
Bliss и ние сме на Парос края на август, този път без децата. 29-ти заминаваме, но само за 3 дни. После 3 на Наксос и 4 на Санторини. Още не съм купила билети за ферибота, само се инфопмирах за цени и разписания. Вече нямам търпение Simple Smile
На Парос сме си запълнили престоя. За Наксос още се чудя, дали от там да те се разходим до някой близък остров.

# 112
Ния бяхме за две нощувки тук в стая.

https://goo.gl/maps/68x1jk9Mv462 Провери дали имат студия. Имаше и закуска. Препоръчвам мястото. В покрайнините на селото е, но всъщност е на 2 мин. от кея и таверните. И може спокойно да се паркира колата вътре в двора. Но мястото е много тихо и има простор. Защото студията, които са в самото село са доста заклещени от къщи и тесни улици.

# 113
  • софия
Тази снимка показва хубаво колко е голям Лихадонисия. На гърба на плажа има изоставени постройки, доста призрачни и малка църквичка. До тях се стига пеша от плажа за максимум 10 мин. Общо взето, интересно е да се отиде и да се види, но на 3-тия, 4-тия час писва.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 11:06 от zvаnchе

# 114
Ние се върнахме от плажа Калогрия до Ступа на Пелопонес Таксите ни оттам до България са 50 евро грубо сметнато
Този път преполвихме пътя във Вергина хотели много

# 115
67.35 Евро толове в т.ч и таксата за моста Рио-Антирио за една скромна "обиколчица" на Пелопонес, само някакви си 3777 км.

Много хубава програма се получи, без много натоварване в преходите и с много посетени места. Ще се я нахвърлям леко схематично.

Ден 1 - София, тръгване в 5,00 часа сутринта, крайна цел Делфи, като в този ден е предвидено и разглеждане на обекта. С новата магистрала това е абсолютно реално осъществимо и то без особено натоварване! Попътно спиране за обяд в Агия Марина, малка отбивка от магистралата и много вкусна храна. Тук без да искам съм спестила  почти един тол, защото ни омръзна каране по магистрала и излезнахме от нея още при Стилида. Само някакви центове ни взеха на излизане от Аг.Марина.
Горещо препоръчвам това подхождане към Делфи, защото се минава по изключително живописни пътища, слиза се от високото в една невероятно красива долина, около Елеонас,  а от обратната посока няма да е толкова впечатляващо.
За Делфи, отидете и вижте, струва си всяка стотинка и всяка крачка по баира!
Нощувка в Галаксиди, изключително място, красиво, романтично, заслужава си малкото отклонение от пътя.  Препоръчвам хотел Галаксиди.

Ден 2 - Прехвърляне на Мани, пътьом спирка на Коринтския канал и час-два разходка в Нафплио. И двете места са хубави, Коринтският канал ми беше мечта. Тук на теория можех да си спестя толовете по Пелопонес, но времето доста напредна. Почти никой не се движи по тази магистрала, леко призрачна е, защото си има паралелни пътища.

Ден 2-6 - 5 нощувки на Мани, над Агиос Николаос. Мани, и то вътрешно Мани е само за ценители, не се засилвайте натам, ако търсите пясъчни плажове и хотели на първа линия, няма такива неща. Моето сърце остана някъде между плажа на Геролименас, плаж Алипа и кръчмата на паркинга, от където се тръгва да се покорява нос Тенаро.
С изходна база Мани отидохме един ден до Спарта и Мистра, с отбивка в Гитио, красиво градче, много ми допадна също и един ден до Монемвасия. Това до Монемвасия беше единственото по-дълго пътуване два часа и двадесет минути в посока, но лесно се пътува, успяхме даже и един плаж на Плитра да направим в обратната посока. Единственият по-бавен участък ни беше Аг.Николаос-Ареополи, че са завойчета, иначе лесно се пресича пръста и към/след Гитио са хубави пътищата.

Ден 7-11 Западния пръст, пътьом една лека отбивка в Каламата, също много приятен стар град. Настаняване приблизително над плаж Вромонери, самият той нищо особено, хвърлих му едно око само/. На този пръст само плажове, Войдокилия, Финикунда, Лимени, Войдокилия, Аигя Киряки, прекрасният Пилос за разходка. Най-непопулярното място, до което стигнахме е плаж Цапи, спускането от главния път си е приключение, още повече долу има къмпинг и на теория можеш да  срещнеш кемпер, но идея си нямам, как става разминаването. Всички тези тревоги ги забравяш, като се опънеш на плажа или поседнеш в таверната на къмпинга.

Тръгване към България, бавно и полека, цел: още три нощувки в селата на Загорохория, Янина и Янинския остров, ама това е тема на друго писание.

В този ден бях предвидила Древна Олимпия, но тогава ни застигна вече циклона и нямаше как в дъжд и кал да разглеждаме обекта.

За отбивка за хапване препоръчвам Амфилохия, 5+5 км е отбивката от магистралата, но се похапва добре там.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 13:40 от evhen

# 116
Пакси..Гледка над Гайос.

# 117
  • София
Ние бяхме в района на Лихадонисия в края на септември. Нямаше разписание на лодките. Хората си бяха оставили телефонен номер и идваха при повикване.
Направихме обиколка с лодката, лодкарят ни разказа доста история.
На плажа хапнахме, пихме 🍺 и се върнахме. Всичко това струваше колкото ☂️ и два шезлонга на Иракли.

# 118
  • Младост 4
evhen, чудесна обиколка! Благодаря за подробния разказ!

# 119
  • София
И нашето море мина. Слава Богу живи, здрави и доволни се прибрахме.

Общи условия

Активация на акаунт