На море в Гърция 2018 - III

• 79 776
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • Sofia
Аааааа, завоите ги знам. Миналата година бяхме в южната част и през ден пътувахме от западния на източния бряг. И аз такива завои не бях виждала. Особено имаше един на 360 градуса, както си караш по супер на горнището. Затова сега избрах да се позиционираме на източния бряг, за да разгледаме повече.

# 571
Аз много четох, гледах снимки, карти и какво ли не преди да дойдем тук, но пътищата надминаха всички очаквания Simple Smile А и сега в момента както е по-натоварено си е истинско приключение. Между другото 70-80% от туристите тук са си гърци. Срещнахме 2-3 бг семейства, тук там някой румънец, има и всякакви други, но гърците преобладават.

# 572
  • София
Здравейте  ,края на август заминаваме  за Ставрос  ,за пръв път ще ни е  ,дали ще ни трябват аква обувки за плажа и има ли таралежи .

# 573
  • Варна
Здравейте, за жалост си тръгваме от Закинтос....страхотен остров. Тъй като ще минем през Мецово към Метеора, чела съм много пъти в темите за таверна в която да хапнем пътьом, но нямам спомен. Бихте ли споделили къде и пак оттам да си купим зехтин и маслини? Благодаря предварително и хубав ден!

# 574
  • София
Здравейте, за жалост си тръгваме от Закинтос....страхотен остров. Тъй като ще минем през Мецово към Метеора, чела съм много пъти в темите за таверна в която да хапнем пътьом, но нямам спомен. Бихте ли споделили къде и пак оттам да си купим зехтин и маслини? Благодаря предварително и хубав ден!

За Мецово мога да препоръчам тази:

https://www.google.bg/maps/place/%CE%A4%CE%BF+%CE%9A%CE%BF%CF%85 … 1828798,21z/data=!4m5!3m4!1s0x135963512c89b98b:0xa324614930a9ac1b!8m2!3d39.771704!4d21.1830166?hl=bg

# 575
Здравейте,
Никога досега не сме ходили след средата на септември в Гърция. Обмисляме една кратка 4-5 дневна почивка около 20.09. Идеята е една нощувка на 19-и в Солун и след това от 20-ти четири в Никити. Имам 2 въпроса:
1. Ако пристигнем преди обяд в Солун, до следващият ден  следобед, привечер дали ще можем да видим основните места. До сега не сме влизали в града. Допира ни до него е само по околовръстното.
2. След 20-и как е в Никити? Има ли работещи таверни и т.н. През лятото четох тук, че е лудница.

# 576
Работещи таверни има, но вече се усеща краят на лятото. Повечето бийч-барове на Халкидики затварят до това време. Гърците масово приключват със сезона около началото на учебната година (за тях е 11.09.), туристите след българските празници по 6 септември са сравнително нарядко. После пак има лек пик около 22-ри, пак заради нашия удължен уикенд.

За Солун - можете да отделите и малко, и много. На бегом центърът се разглежда за 3-4 часа, но може да запълни и няколко дни Simple Smile

# 577
  • Пловдив
Тодоричка, тъкмо се надявах, че препоръчаш нещо друго да пробваме, че все на едно и също място ходим, и като отварям - същата таверна Grinning

# 578
  • София
Тодоричка, тъкмо се надявах, че препоръчаш нещо друго да пробваме, че все на едно и също място ходим, и като отварям - същата таверна Grinning
Ние ядем и в една на площада,ама не я знам как се казва. Те са две слети. Масите са им на една площадка. В лявата става. Дясната не. Точно срещу входа за църквата като застанеш някъде са от ляво. Дано ме разбереш какво обясних Simple Smile

# 579
  • София
To май лоша кръчма в Мецово няма.  Wink Ние сме яли в тази крайната с бяло-червените покривки

Седнахме в нея, защото беше най-посещаема, а се оказа, че са вкарали цял автобус с руснаци и затова била най-препълнена.  Laughing Въпреки това останахме много доволни. Контосувлито се топеше в устата. Порциите бяха големи. След това мъжът ми все там иска сяда.

Ние ядем и в една на площада,ама не я знам как се казва. Те са две слети. Масите са им на една площадка. В лявата става. Дясната не. Точно срещу входа за църквата като застанеш някъде са от ляво. Дано ме разбереш какво обясних Simple Smile
Тези ли?

# 580
  • София
Αβέρωφ

http://maps.google.com/maps?layer=c&panoid=Ox5eBXc_oDmxAg9UB … 2C3.0%2C3.2826767

Не мога да отворя линковете през телефона,но ето тези са. Тази пред която е знакът Exit в синьо.

# 581
  • София

Ние пък ядохме в дясната и останахме много доволни.

# 582
  • София
Здравейте, може ли за мнение къде е по-хубав плажа и водата в морето -  Неа Врасна или Неа Каликратия. Става въпрос за 2 или 3 нощувки, за това искам да е чиста водата и да е по-близо до България.

# 583
  • Варна
Jul и Тодоричка, благодаря Ви за препоръката. Перфектна кухня..... агнешко, телешко, пилешко, най-вкусното дзадзики и невероятен десерт - комплимент от бос-мама. Пътуваме към Метеора преяли и многоооо доволни

# 584
  • Пловдив
Супер Simple Smile Аз се чудя дали да сменим междинната нощувка от Мецово на Кастория, че не сме били там. Някой с впечатления - заслужава ли си, хотел, храна?

Общи условия

Активация на акаунт