СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 869
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 945
xxxxx, в този пример според мен минималният си е 320.

Миналата година РУО София изнесе друг тип статистика след второ - с макс и мин бал на първо и последно прието дете след двете класирания.
Тази година решиха друго. Трябва да е сложно.
Е, точно това питам. Какво са решили, тази цифра какво значи - минимален бал от двете класирания или нещо друго?
Вече започвам да си мисля, че съм много тъпа, нищо не разбирам Flushed Laughing

# 946
  • край голямата локва
xxxxx, в този пример според мен минималният си е 320.
Вече започвам да си мисля, че съм много тъпа, нищо не разбирам Flushed Laughing

320 е минималният бал за прием в паралелката, а 380 е  мин. бал с който въпросното дете се е озовало на същото място на второ класиране. И според мен не е редно така да ги обявяват, но кой ни пита.
А може и да не съм права. Може и да си сменят статистиката. Всичко може да се очаква. Joy

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 19:13 от xxxxx

# 947
НСЧ, не е грешката в теб  Simple Smile
Не е обединена статистика на двете класирания.

# 948
  • София

Вече започвам да си мисля, че съм много тъпа,
Дали ти или...?
Уникална статистика, немам думи! Направо така да се ориентира човек, че чак да се синХОРнизира...

# 949
По-скоро, на второ класиране дете с бал 145, което е писало тази паралелка (с мин на 1во 92) по-напред в желанията си, е прието на второ класиране в нея - в такъв случай е вдигнало общия минимален бал на паралелката. Възможно е мисля. Но е по-скоро изключение.
Не може да е така, не е такава логиката. Ако детето с 145 се придвижва към това желание, значи то е по-предно при подреждането. Т.е. би трябвало детето със 145 още на първо класиране да се е класирало в тази паралелка, след като мин. бал е 92.
Логиката е, ако се освободи място всички класирани се придвижват с едно място нагоре и следващия приет е първият с най-близък бал до 92, който е посочил това желание.

Възможно е и детето с минимален бал на първо класиране да се е записало, и да има участващи в прекласирането само с по-висок бал...
Същата логика като по-горе: тези деца с по-висок бал, трябваше да са класирани още на първото класиране преди децата с по-нисък, след като се борят за една и съща паралелка. Няма как деца с по-нисък - класирани на първо класиране, а деца с по-висок бал да се класират чак след второ.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 19:33 от Arizona

# 950
Ние мръднахме нагоре. Приета е в 35-то в желаната паралелка - ФЕ, РЕ ИТ.

Съученички ще са с моята. На първо се записхаме. Simple Smile

# 951
  • София
А майките на нашите съученици - къде сте? Я бързо в темата за 2 АЕГ:)

# 952
  • София
По-скоро, на второ класиране дете с бал 145, което е писало тази паралелка (с мин на 1во 92) по-напред в желанията си, е прието на второ класиране в нея - в такъв случай е вдигнало общия минимален бал на паралелката. Възможно е мисля. Но е по-скоро изключение.
Не може да е така, не е такава логиката. Ако детето с 145 се придвижва към това желание, значи то е по-предно при подреждането. Т.е. би трябвало детето със 145 още на първо класиране да се е класирало в тази паралелка, след като мин. бал е 92.
Логиката е, ако се освободи място всички класирани се придвижват с едно място нагоре и следващия приет е първият с най-близък бал до 92, който е посочил това желание.

Възможно е и детето с минимален бал на първо класиране да се е записало, и да има участващи в прекласирането само с по-висок бал...
Същата логика като по-горе: тези деца с по-висок бал, трябваше да са класирани още на първото класиране преди децата с по-нисък, след като се борят за една и съща паралелка. Няма как деца с по-нисък - класирани на първо класиране, а деца с по-висок бал да се класират чак след второ.
Мда, права си. Stuck Out Tongue
Тогава възможно ли е детето с бал 92 да не се е записало след първо класиране и де е освободило мястото, а детето преди него е било с бал 144?  Не, и това не е....Пак не може. Моля, който повдигна въпроса да посочи конкретния пример в статистиката. Нещо не се връзва.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 19:44 от Peruanka

# 953

Честито, Деферсънчета! Никога не съм помисляла за тази гимназия, защото ни е далеч. Но днес паркирах пред нея (търсейки Здравната каса). Не повярвах, че е държавно училище! То ограда, то охрана, зелена окосена тревичка - разкош. Ако и като съдържание, освен като форма, е на същото ниво - ПРЕКРАСНО! Поприказвах с охранителя (нали някога това бяха хората на двоен щат, а и сега те знаят всичко), много го похвали.

# 954
  • София

Честито, Деферсънчета! Никога не съм помисляла за тази гимназия, защото ни е далеч. Но днес паркирах пред нея (търсейки Здравната каса). Не повярвах, че е държавно училище! То ограда, то охрана, зелена окосена тревичка - разкош. Ако и като съдържание, освен като форма, е на същото ниво - ПРЕКРАСНО! Поприказвах с охранителя (нали някога това бяха хората на двоен щат, а и сега те знаят всичко), много го похвали.
Дааа, за моята девойка базата  и местоположението наклониха везните в полза точно на тази гимназия. Аз също се надявам и "съдържанието" да е добро  - като "опаковката". Ще видим скоро.

# 955
Тогава възможно ли е детето с бал 92 да не се е записало след първо класиране и де е освободило мястото, а детето преди него е било с бал 144?  Не, и това не е....Пак не може. Моля, който повдигна въпроса да посочи конкретния пример в статистиката. Нещо не се връзва.
Приета съм по второ желание СМГ с немски с бал 100 и минимален бал за паралелката 50. Искам да пробвам в Бузема, който ми е първо желание с бал 120.  Всички останали в паралелката ми от СМГ са се записали след първо класиране, само аз съм инат и подавам за второ. Да, обаче и в Бузема всички са се записали  и няма свободни места. На второ класиране пак съм в СМГ с немски. Статистиката показва минимален и максимален бал 100.

# 956
Ами честито на спечелелите Simple SmileАз ли съм единствения татко тук?Нашия синковец още на първото класиране си го бяхме записали в Хасково на второ не можа да се качи на по горно желание в Пловдив така че сме там сега ще трябва да жертва спорта заради учението а в Пловдив можеше да ги съчетава и двете явно така е било писано.Вината може би е и в нас че подходихме много небрежно към подредбата на желанията но пък и в нашето училище никой не ни обясни за какво става въпрос говориха си за техните паралелки аз си мислех че примерно че ще излязат всички училища и паралелки за които му стига бала и той ще си избере къде да се запише.

# 957
  • Sofia
Някой попита за следващата ни тема тук - дали е само за 8. клас вече или не! Моля ви, не ни отписвайте нас - които ще продължим с надежда към рисковото трето класиране! Включете ни някак в заглавието, да ни е на късмет и на нас Flowers Four Leaf Clover  На всички приети на второ класиране на желаното място - честито! Flowers Hibiscus  Чета ви и се радвам заедно с вас! Съгласна съм с предложението в първия пост на темата да се сложи списък кое дете къде ще учи догодина, но ние просто още не знаем изобщо къде ще учим... Relaxed

# 958
vihrogonche, споко!
Чакаме ви с възможно най-доброто попадение!  Hug

# 959
  • София
Приета съм по второ желание СМГ с немски с бал 100 и минимален бал за паралелката 50. Искам да пробвам в Бузема, който ми е първо желание с бал 120.  Всички останали в паралелката ми от СМГ са се записали след първо класиране, само аз съм инат и подавам за второ. Да, обаче и в Бузема всички са се записали  и няма свободни места. На второ класиране пак съм в СМГ с немски. Статистиката показва минимален и максимален бал 100.
Като гледам прецакала си се с избора.
Може да се откажеш и да се надяваш на 3то.
Ако не стане, един трактор 🚜 подкуп и се бориш за над планов прием.

Общи условия

Активация на акаунт