СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 87 082
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 270
bibi, АВО имат клон някъде около Дондуков-паметника Левски, мисля, че е ок като локация до СМГ.
И аз натам съм се насочила, но ми се искаше инфо от личен опит.
Имам впечатление от АВО, но от друг клон. Обикновено слагат детето в по-ниско ниво, на детето му е лесно /още повече ако изучава същия език и в училище/ и посещението на школа в този случай е малко излишно даване на пари поне за първото определено от тях ниво. След това не може да прескочи през едно ниво ако първото му е лесно. Така че вие най-добре си познавате детето и знаете какво искате, но може би следва да настоявате за по-високо от определеното от тях. Хубавото е, че втория срок имат преподавател чужденец, което е много важно.

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 11:12 от jubajuba

# 271
  • София
https://www.monitor.bg/bg/a/view/51310-%D0%91%D0%B5%D0%B7-%D1%81 … D0%B8%D1%82%D0%B5

Попаднах на тази миналогодишна "новина" и се втрещих:open_mouth:. Мислите ли, че има вероятност и тази година Госпожата усмихнато да поднесе подобна информация? Не, че ще й повярваме, ама пак - страсти и нерви, ако ни съобщи днес-утре нещо такова.

# 272
  • София, "Младост 3"
https://www.monitor.bg/bg/a/view/51310-%D0%91%D0%B5%D0%B7-%D1%81 … D0%B8%D1%82%D0%B5

Попаднах на тази миналогодишна "новина" и се втрещих:open_mouth:. Мислите ли, че има вероятност и тази година Госпожата усмихнато да поднесе подобна информация? Не, че ще й повярваме, ама пак - страсти и нерви, ако ни съобщи днес-утре нещо такова.

Странно как би станало това след като на 3то класиране имаше свободни и в НПМГ и в АЕГ и във ФЕГ ит.н. дори 1 място в ТУЕС

# 273
  • София
Ако това е вярно, нямаше да има различни минимални балове за пъво и второ класиране, вкл. във всички изброени в статията.
Дишайте!

# 274
  • Пловдив

Разбира се, че на първо класиране всички места са попълнени. Но колко деца ще се запишат или ще подадат заявление за второ класиране на дата 29/06 няма как да се знае. Все пак записването не е минало.
Та не се впечатлявайте само от заглавия, вижте и датата на статията. 

# 275
  • София
Миналата година класирането е излязло на 27/06...

# 276
  • София
Но статията е преди да е започнало записването. Става въпрос, че за всички бройки в тези гимназии има класирани, а не че всички са се записали.

"Записването след първо класиране или подаване на заявление за второ започва от утре и ще продължи до 30 юни."

# 277
Успокойте се моля. Без излишна паника. Знам, че на страха очите са големи, но нека се успокоим. Класирането няма да е по-рано от 12-ти при все, че бъркат в системата още от сега. Може би нанасят заявленията за второ от хартиите, които подавахме.

# 278
Но статията е преди да е започнало записването. Става въпрос, че за всички бройки в тези гимназии има класирани, а не че всички са се записали.

"Записването след първо класиране или подаване на заявление за второ започва от утре и ще продължи до 30 юни."

Точно така!
Аз открих друга неточност в статията, че мястото от първото класиране е "гарантирано". Именно такива изказвания подвеждат и деца, и родители, че може да се прави избор между паралелката от първо класиране и паралелката от второ класиране.

# 279
Аз открих друга неточност в статията, че мястото от първото класиране е "гарантирано". Именно такива изказвания подвеждат и деца, и родители, че може да се прави избор между паралелката от първо класиране и паралелката от второ класиране.
Абсолютно.
Може би глаголът "пази" подвежда. И не е добре да се използва. А да се казва - при второ джуркане - придвижва се нагоре по желанията, или остава на позицията от първо класиране.
Някои познати записаха на първо, въпреки че искаха и имаха шанс за второ, но се оказа, че нагоре по желанията има паралелки, които биха искали да прескочат, а гаранция няма ... Затова много внимателно редене.
Това за следващия набор  Twisted Evil

# 280
  • София
bibi, АВО имат клон някъде около Дондуков-паметника Левски, мисля, че е ок като локация до СМГ.
Bibi,
Опит с АВО имам, но от изнесено обучение и клона на Графа (само последната година) .
Доволна съм от това което може седмокласника, тази година можеше да прескочи B1 и да запише В2, но предвид натоварването за НВО (трябваше да пълни разни дупки) и разни олимпиади реших да кара подред, да е само поддържащо. На есен съм му за мислила явяване за FCE и да прескочи В2.

# 281
  • София
Имам впечатление от АВО, но от друг клон. Обикновено слагат детето в по-ниско ниво, на детето му е лесно /още повече ако изучава същия език и в училище/ и посещението на школа в този случай е малко излишно даване на пари поне за първото определено от тях ниво. След това не може да прескочи през едно ниво ако първото му е лесно. Така че вие най-добре си познавате детето и знаете какво искате, но може би следва да настоявате за по-високо от определеното от тях. Хубавото е, че втория срок имат преподавател чужденец, което е много важно.
Не съм съгласна.
От опит.
Преди 2 години след като смениха учителя (Деси Байсъл, страхотна е) , новият предложи на втората седмица на 3 деца да се явят на тест и ако го издържат да се преместят в по-горно ниво.
Издържаха го с резултати около 90.
Преместиха ги, дадоха им нови учебници без да заплащаме нищо, старите върнаха, но в тях беше писано все пак.

И другите учители са страхотни, но Деси Байсъл най- си харесаха. Много се кефиха и на Джани (италианец).
В 4 клас на първият им открит урок пред истинска публика се беше спекъл толкова, че после не беше разбрал, че водещият е англоговорящ, с който доста си по говориха (нещо го разпитваше моя), тогава и похвала получи за произношение Joy... А сега ме дразни (подскачам като го чуя) , че заради игрите си препратя английския да говори с чуждо произношение (руско/арабско), забавно било...

Последна редакция: вт, 10 юли 2018, 13:34 от Desem

# 282
  • София
И от мене глас за Аво, но впечатления само от клона на Графа.
Аз пък съм в размисли да записва ли курс за сертификат тази година или да го оставя да се потопи в немския. Работата е там, че ако си смени желанието да учи руски като втори и избере английския догодина, този сертификат увисва...Та май по-разумно е да почива и тази година.

# 283
  • На планетата Земя
Белинда, дай му почивка тази година. Немският ще го изненада, нека се потопи в конското хубаво и спокойно.  Wink

# 284
Искаха ми току-що да посоча картинките с автобус... И вече очаквах да се е появило Класиране... Да, но в друга серия ще е.

Общи условия

Активация на акаунт