СЕДМИ клас–12–И Силата и Слънцето са с нас -Второ класиране!(09.07.18–15.07.18)

• 86 796
  • 1 271
  •   1
Отговори
# 1 080
С тия бележки за отписване още от миналата година ползват родителите за куриери на безмислена, да не я нарека незаконна, бумащина. Аз миналата година им се озъбих, но ми казаха - прав сте, така е, НО моля изпълнете куриерските си задължения, ако искате да Ви запишем.
Не могат да ти откажат записване. Има си наредба с изрично изброени документи. Да не говорим, че ти издават бележка, че детето е записано, с която да си получиш удостоверението.

# 1 081
  • София
Gugi4ka, на сайта им пише, че може да се донесе по-късно картона.

# 1 082
  • София
Записахме се в 32 АЕ/НЕ.
Процедурата беше 5 минути. Взимат служебната бележка и свидетелството. Дадоха ни бележка за отписване от старото школо. Бележката за записване от старото училище можем да я занесем в понеделник или вторник от 8 до 18 ч.
На 12.09. 2018 г. от 17:30 ч. Родителска среща. Тогава да се носят снимки 2 бр. паспортен формат.
Учебници приблизително около 180 лв.
На 27, 28, 29 септември 2018 г. екскурзия 167 лв.в хотел "Айсберг".

Благодарим ти за инфото.....

# 1 083
  • Sofia
Днес рано сутринта беше Новолунието в Рак - времето е повече от добро да се стартират нови начинания, дерзайте! В понеделник и вторник Луната ще бъде вече в нарастваща фаза, също много подходящо време за записвания! Flowers Hibiscus

# 1 084
  • 1st floor
Записахме се в 32 АЕ/НЕ.
Процедурата беше 5 минути. Взимат служебната бележка и свидетелството. Дадоха ни бележка за отписване от старото школо. Бележката за записване от старото училище можем да я занесем в понеделник или вторник от 8 до 18 ч.
На 12.09. 2018 г. от 17:30 ч. Родителска среща. Тогава да се носят снимки 2 бр. паспортен формат.
Учебници приблизително около 180 лв.
На 27, 28, 29 септември 2018 г. екскурзия 167 лв.в хотел "Айсберг".

Благодарим ти за инфото.....
И аз благодаря.  bouquet Медицински картон искаха ли? Или да нося само служебната бележка и свидетелството? Сега ли събират парите за учебници и за екскурзията? За униформи казаха ли нещо?

# 1 085
  • София
По повод училищните екскурзии : скъпи са - факт, но и за трите ми деца това е чудесно прекарано време, прекрасни спомени, психологическо израстване и отделяне от полата на мама. Големите са тръгнали от 4-годишни и не са пропускали. В 125-то лагер-школите бяха по 4-5 годишно. Бих ги спряла само, ако са болни или нямаме пари.
Семейните почивки са друга тема и не се лишаваме и от тях .
Пожелавам на всички да могат да си го позволят, защото е голям опит за децата и чудесно изживяване, пък ние да сме живи и здрави да бачкаме и да финансираме !

# 1 086
  • София
Дидева, благодаря за разяснението за смените. Ние забравихме да питаме на място, точно за това. Flushed
Видяхме познати лица Joy , които надлежно ни обясниха, че не се знаят класни ръководители и извънкласни занимания все още, също и организацията, като цяло, заради новото ръководство. Wink
Прогресивното си е прогресивно, бързо, ясно и точно мина всичко.
А като видяхме това на вратата, детето реши, че сме объркали кабинета за записване:
Скрит текст:
Браво, че си я снимала. Аз забравих, а и той май не видя надписа Hug

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 13:38 от Не се сърди, човече

# 1 087
  • Sofia

Та по темата -записахме се в 127СУ тази сутрин!  Hug
Имаме РС на 13.09.. Да носим 130лв за учебниците по АЕ и 30лв за консумативи за училището ни предупредиха.  Peace

Копчето, и ние се записахме днес сутринта:)
Петък 13 ни е на късмет!
Записахме се, бяха много мили и любезни, казаха ни същото за родителската и парите (консумативните не били задължителни), не знаеха кой ще е класен. Забравих да питам за смените, ти разбра ли?
Изпратих хлапака сам да си вземе отпусното. Взел си го е и до вторник ще го занесе в новото училище.

# 1 088
  • София
Момичета, нещо се обърках. Сега записах младежа в 2 АЕГ. Стана бързо. Обяснихами, че няма нужда да ходя в старото училище на детето. Отписването ставало по електронен път. Чета Ви и виждам, че сте ходили до старото училище на детето. Трябва ли да ходя и там?
Не, не е необходимо.
Аз се чудя кога и в останалите училища ще седнат да я прочетат тая наредба. Може би е добре и родителите да се активизират в тази посока.

Отивам в старото училище, да занеса бележката от Прогресивното.
След като вчера не ми дадоха "отпусното" заедно с това на сестра му, защото я дават срещу бележка от новото.
Вижда ме същата учителка и ме пита: За отпусното ли?
Аз казвам: Не, в това училище са чели Наредбата и не им трябва, и идвам само да донеса бележката за записване. След като втори път ме попитаха същото. Отново казах, че няма нужда за 8клсасниците, че мога да им цитирам члена от Наредната и че съм в очакване на отговор от РУО защо се изисква.
Всичко това пред майка, започваща си детето. След като й казаха всичко я пратиха да си изиска отпусното Joy Joy
(не и преди да и поискат пари за задължителния елемент от униформата - вратовръзка 16 лв. и 126 лв. за нанесен за учебник+тетрадки по английски за организирана покупка, като й обясниха как миналата година от издателството били толкова добри, че подарили на всяко дете граматика за по 7 лв. Anguished

Познайте дали тя зададе въпрос след като чу какво говоря.
Та някой говореше за Информираността!
Е, тя бе информирана!

# 1 089
  • София
За Прогресивното.
Скрит текст:
През първия учебен срок на учебната 2017-2018 г. първа смяна ще учат:
8а (математика с английски език), 8б (математика с немски език), 8в (физика), 8и (информатика) класове и целите випуски на 9ти и 11ти клас.
Втора смяна ще учат:
8г (химия), 8д (биология с английски език), 8е (биология с английски език), 8ж (география), 8з (химия, физика и биология с немски език) класове и целите випуски на 10ти и 12ти клас.
През втория срок класовете ще учат в противоположната смяна на тази, в която са учили първия срок.

През предходните години беше по същия начин. Поне откакто следя училището.
[/spoiler]

Леле, излъгах го, че са на една смяна Dizzy Face

Ами сега
Ще го отписваш ли  Mr. Green
Няма, не за друго ама вече ще ме изгонят от работа с тия излизания, изобщо няма да ми дадат възможност "сама да се отпиша" Joy Joy

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 14:14 от Desem

# 1 090
  • София
По повод училищните екскурзии : скъпи са - факт, но и за трите ми деца това е чудесно прекарано време, прекрасни спомени, психологическо израстване и отделяне от полата на мама. Големите са тръгнали от 4-годишни и не са пропускали. В 125-то лагер-школите бяха по 4-5 годишно. Бих ги спряла само, ако са болни или нямаме пари.
Семейните почивки са друга тема и не се лишаваме и от тях .
Пожелавам на всички да могат да си го позволят, защото е голям опит за децата и чудесно изживяване, пък ние да сме живи и здрави да бачкаме и да финансираме !
Напълно споделям. Големият от първи клас не е пропускал екскурзия или зелено училище, а малкият - от 4-годишен ходи на екскурзии (засега еднодневни), и всеки път се връщат заредени, без значение къде са били. Sunglasses

Ако, обаче, ми поставят условието "задължителна" екскурзия, не знам дали ще се въодушевя.

# 1 091
  • София
Няма как да е задължителна. Нито ще изключат детето ако не присъства, нито ще ви глобят. Grinning Но и аз съм фен на екскурзиите - тийм билдинга не е за подценяване. Wink Семейно пътуване и пътуване със съученици са съвсем различни преживявания.

# 1 092
  • София
Синът ми с готовност би се записал на екскурзия. В старото училище "класната" (умишлено в кавички ) отказваше да ги води, само веднъж "ги пусна" с другите два класа, не че някой имаше нужда от нейното разрешение. Толкова му се ходеше някъде, че ходи веднъж и с класа на сестра си по време на ваканцията.

От колежка знам, че екскурзиите в 32 са със задължителен характер, тя е с 3 и никак не й се нравеше.

# 1 093
  • София
Още един записан на 13-ти , петък. Simple Smile Дано е на късмет!Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
РС седмица преди началото на учебната година. Тогава и яснота по въпросите - Кой?, Кога?, Къде? и Колко?. Въпреки любезността на записващите и моята любознателност Innocent , отговорите по-късно. За екскурзии не стана дума. Мисля си, че в самото начало на учебната година, не са особено удачни. Едно е преди и след, а друго е в началото на учебната година, когато настройването трябва да е на учебна вълна. Лично мнение.
В трето класиране няма да участваме. Не виждам смисъл да играем на руска рулетка. По-скоро можем да загубим, отколкото обратното. Успех на участниците в трето!
Весело лято на всички деца, а на нас родителите ползотворна почивка - на море, планина, екскурзии или в някой .... санаториум. Wink Simple Smile

# 1 094
  • Варна
И моят син е ходил на всички екскурзии, организирани от старото му училище. Ще бъде сред първите, които биха се записали отново. Дано само да има такава възможност. Иначе и ние пътуваме семейно много, но нещата са несравними, особено в тази тийн възраст.

Сега даже му предстои лагер със старите съученици в началото на август на Пампорово и няма търпение да отиде. Нищо, че две седмици по-рано ще е бил с нас на семейна почивка.

Общи условия

Активация на акаунт