Перилни препарати и омекотители – 54

• 73 794
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Зависи какви са щампите, да. Peace Ако е като ваденка, ще се отлепи на 60 градуса, но ако е сито-печат (като на някои детски дрехи) няма проблем на 60 градуса. Peace

# 136
За оцветените тениски и панталони това ще свърши работа.
Скрит текст:

# 137
За оцветените тениски и панталони това ще свърши работа.
Скрит текст:

Като гледам е немско, в ДМ ли мога да го намеря?

# 138
Произведено е в Германия, внася се у нас от дълги години. Не знам за ДМ, но се намира, почти навсякъде го има. Има различни видове – за студена вода, за топла вода, за цветни, за бели... Върши работа.

# 139
  • Ловеч
Аз също съм ползвала това прахче и съм доволна, но дрехите трябва да са едноцветни. На една бяла блуза не детето и щампата отпред се повреди.

# 140
Има го в ДМ мисля....в Кауфланд също вероятно.
При мен не успяха да избелят една бяла риза, дори не беше боядисана....

# 141
Това е продукт за боядисани дрехи, а не за избелване. В него няма избелители, а съставки, които премахват багрилата.

# 142
Не видях в таблицата от първа страница информация за италианските препарати Omino bianco и Alba, някой ползвал ли ги е и какво ви е мнението за тях като качество на изпиране и аромат?

# 143
Това е продукт за боядисани дрехи, а не за избелване. В него няма избелители, а съставки, които премахват багрилата.

Иначе казано, вероятността да заминат щампите е голяма? Като цяло са качествени щампите, пера ги на 60 (макар да е препоръчително на 40 градуса), но няма проблем.

Какво ви е мнението относно "Vanish" за бяло?

# 144
Нищо подобно не съм написала, нито дори намекнала, че да ми пишеш „иначе казано“. Ще свали излишното багрило от тъканта, но какво ще се случи с щампите, зависи от щампите.

# 145
Нищо подобно не съм написала, нито дори намекнала, че да ми пишеш „иначе казано“. Ще свали излишното багрило от тъканта, но какво ще се случи с щампите, зависи от щампите.

Моя грешка, просто правя подсъзнателна и неправилна връзка между бои (вискозни течности или гъста маса, която след приложение върху повърхност в тънък слой създава плътно непрозрачно покритие в конкретен цвят) и багрила (оцветяващи вещества, които имат афинитет към субстрата, към който се прилагат. Багрилата обикновено се нанасят във воден разтвор, и може да изискват фиксиращо средство за подобряване на устойчивостта на багрилото върху влакното).

# 146
След като знаеш толкова, значи знаеш, че има разлика между багрилата, с които се боядисват тъканите, и смесите, с които се правят щампи и които не са само боя, а имат и друго в тях.
Между другото, бяха ти предложени доста варианти да се справиш със ситуацията и да си оправиш дрехите. Това безкрайно дълбаене, като че ли става въпрос за някакъв световен проблем, наистина ме изнервя, така че се оттеглям за малка почивка.

# 147
Абе купи си нови тениски ти казах...няма да сбъркаш. То вениш ще купуваш, то хайтман, то прах за бяло...сметна ли колко пари ще вкараш в неща с вероятен, но далеч не сигурен резултат накрая...

# 148
@Guess Who , не знаех, проверих в нета, какво конкретно са багрила. Иначе да, виждам че си изнервена, почивай си. Simple Smile

teta75 То да бяха само тениски. Бялото реално трудно се възстановява. Имам доста бели дрехи, завеси и покривки, потъмнели или с неизчезващи петна, та дори и белината не помага.
Тествам и давам пари, с цел да открия поне един високо ефективен перилен препарат за бяло, който да ми е полезен и за в бъдеще, а не само за конкретния случай.

# 149
Той е открит...защо тестваш...Денкмит прах за бяло.
А за боядисаните....няма да станат като нови, ако ще и 10 вида прахчета да им изсипеш.

Общи условия

Активация на акаунт