Перилни препарати и омекотители – 54

• 72 982
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Гъбички не биха ли измирали и при пране на 95 градуса на дълга програма без дезинфектант? А може би и на 60 градуса.

# 451
Гъбички не биха ли измирали и при пране на 95 градуса на дълга програма без дезинфектант? А може би и на 60 градуса.

Не съм специалист в тези области и  нямам идея. 95 градуса не ползвам. Бельото винаги го пера на 60 градуса, програмата е над 2 часа. Надявам се комбинацията да изтребва, ако има нещо.

# 452
  • София
Кои дрехи биха издържали 95 градуса? Освен може би хавлии, ама и те биха се посвили и избелели, ако са цветни? Бельо или чорапи не мисля че биха издържали.

# 453
Аз ползвам дезинфектант веднъж на месец-два,профилактично Simple Smile

# 454
Пера чаршафи и кърпи поне веднъж месечно на 95 градуса. Имам всякакви цветни, даже май нямам бели, от всякакви магазини- Панагюрище, Юск, Икеа, Лидл, Х и М,  2 употреба...всички са си съвсем добре на 95 градуса, с предпране и 3- 4 изплаквания, около 3,5 часа пране. Понякога и пижами пускам към тях.
Предпочитам този вариант на дезинфекция на пране и пералня, 2 в 1. Това си е моето решение 

# 455
Четох преди време немско проучване, че пране на 60 градуса на дълга програма с прах за пране се справя отлично с дрехите и допълнителната дезинфекция с препарат е презастраховане, което не рядко води до алергизиране. Не знам дали е така, само споделям прочетеното.

На мен ми е проблем какво да правя с бельото, което не търпи температура над 40 градуса. Вие как подхождате?

# 456
На мен ми е проблем какво да правя с бельото, което не търпи температура над 40 градуса. Вие как подхождате?
Пак повтарям: хубав прах за бяло пране – такъв с достатъчно избелители и активатор – и дълга програма. Обяснявам защо. Избелителят в праховете е натриев карбонат пероксид, а активаторът е TAED. Натриевият карбонат пероксид освобождава водороден пероксид. При реакцията между последния и TAED се получава пероцетна киселина, която е мощен избелител и дезинфектант при всякакви температури.
Разбира се, по-високата температура би свършила по-добра работа от хигиенна гледна точка, но щом се налага да не си унищожаваш бельото, и 40 градуса ще са достатъчни. В крайна сметка целим унищожаване на чревните бактерии, а не 100% стерилност.

# 457
Благодаря, Guess Who. Обаче повечето бельо е цветно?

# 458
Тогава ще си ходиш недезинфекцирана. Laughing
Шегата настрана, но не разбирам какво като е цветно. Бельото е такава част от гардероба, която бързо се амортизира и се подменя регулярно. Освен това, дори да избелеят, кой ти вижда гащите?

# 459
  • Търновска област
Здравейте.
Искам да попитам ползвал ли е някой Dero Ozon+ прах за бяло пране и доволен ли е от този прах ?
Ще се справи ли със средно замърсено бяло пране?

И още един въпрос това  ABC течен препарат за черно и тъмно пране
струва ли си да го купувам / въпреки че е евтино/ или да взема Coral ?
Благодаря.

# 460
Laughing Еее, как кой ми ги вижда - най-скъпите ми хора. Wink Sparkling Heart Пък и не ме кефи да съм с избеляло бельо, за мен си. Simple Smile А избеляват още на първо пране с прах за бяло. Но какво да правя, като ми е мания чистотата. Едно време като че все са изварявали и дезинфекцирали бельото, пък си доживяха моите баби и дядовци до към стоте без да са гъбясали. То борбата с гъбите започва от телата ни, не от дрехите. Simple Smile

# 461
Вариантът е да си купувате бяло бельо. Тогава отпада проблема с избеляването. И с праховете за бяло пране ще имате винаги искрящо бяло бельо  Hug

По въпросът за бельото, което не може да се пере на повече от 40 градуса - пера всякакво бельо на 60 градуса задължително, независимо какво пише на етикета. Имам предвид личното бельо, чаршафите и хавлиите.

# 462
По въпросът за бельото, което не може да се пере на повече от 40 градуса - пера всякакво бельо на 60 градуса задължително, независимо какво пише на етикета.  
Забелязваш ли ластиците да изгарят по-бързо? Аз си унищожих един разкошен черен италиански сутиен на 60 градуса.

# 463
Гащите си ги пера на 60 и хич не ми дреме, на тях също. Бели гащи нямам, цветни са. Подменям на три-четири месеца с нови.

На мъжа ти ти гарантирам, че му е все тая какъв цвят ти е бельото. Интересува го какво има под него...

# 464
  • София
Другият метод е - гладене. Преди години гинеколожка ме посъветва да си гладя винаги бельото.

Общи условия

Активация на акаунт