За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 7 004
  • 266
  •   2
Отговори
# 1
Записвам се за новата тема Simple Smile

И продължавам дискусията за слинга... Никога не съм ползвала, но отстрани изглежда много яко. Синът ми е вече 9 кг. и мисля, че ни е късно за подобни неща, доста ми натежава, а когато беше по-малък беше адска жега и нямаше да комфортно за нито един от двама ни.

# 2
  • Sofia
Здравейте, на колко месеца никнат първите зъби?

# 3
При нас първите пробиха на 5 месеца. Знам, че по принцип се случва между 4 и 6 месец

# 4
Различно, има случаи от доста рано - 2-3 месец, но са по-скоро изключения. Ние сме почти на 7м. и нямаме зъбче още.

Слинга за такова бебе вече не ми е удобен. Нямаме 9кг. Но сме 8.500 и си взех ергономична раница. Като не ще да спи по друг начин също ми помага. Да ида до магазина я ползвам. Като цяло много ни е неудобен асансьора и избягвам количката.

# 5
Аз имам въпрос за слинг и раниците които са отпред по-точно от колко месечна възраст може да се ползват
Бебчо е вече почти 6 кг. Но все още не си държи напълно добре сам главата

# 6
При нас на 7м- но имам позната, чието бебе има вече 8 на 8м.😃😃😃.

# 7
  • София

На голяма ми дъщеря първите две зъбчета ги видях съвсем случайно, че са се показли на 5 м., а при близначките - на едната на 8 м., а на другата на 9 м. На мои пък приятелки около или след годинката са избивали. При всяко дете е мнооогооо относително и различно Simple Smile А някои дори се раждат със зъбчете... Yum

# 8
Много е индивидуално кога ще се появят зъбчетата. Виждала съм и бебе, на което края на 3 месец да му избиват, но има такива, на които им се показват на 8 месеца. Ние вече сме на почти 9 месеца и сме само с 2, които пораснаха още в 5 месец

# 9
Аз имам въпрос за слинг и раниците които са отпред по-точно от колко месечна възраст може да се ползват
Бебчо е вече почти 6 кг. Но все още не си държи напълно добре сам главата
Слинг може още от новородено, раница има след 4 месец повечето. Има различни размери.

# 10
И двете ми деца бяха само с по 2 зъба до годинката, като се появиха някъде около 8-9 месец.
А за слинга и аз не можах да се науча как да го правя, а и при мен беше лято и беше доста топло. За раниците мисля, че препоръката беше бебето да почне да се носи след 3 месец. И задължително ергономична раница, а не кенгуру. Основно носех сина ми с ерго раничка от 3 месец чак до прохождането. За мен беше много удобно предвид другото ми малко дете.
А ако сте семейство, което обикаля по планини, или на по-дълги разходки, раничката може да се използва и след това.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 11:18 от dimi_

# 11
Има тема за бебеносенето, вижте там, има доста информация

# 12
  • София
На дъщеря ми първият зъб изби на 6м, на сина - на 1г+.
Със синът ми използвах слинг, от новороден. Купихме кенгуру, използвах го 2 пъти. След това взехме самар.

# 13
Здравейте, момичета. Аз чакам първото си бебче съвсем скоро- термин 02.02 и с удоволствие се присъединявам към темата, за да чета полезен опит Simple Smile

# 14
Здравейте, момичета. Аз чакам първото си бебче съвсем скоро- термин 02.02 и с удоволствие се присъединявам към темата, за да чета полезен опит Simple Smile
Леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт