За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 870
  • 765
  •   1
Отговори
# 45
Мами, бих искала да Ви попитам с какво мажете пъпчиците по бузките на вашите бебчета?
От слюнката имаше пъпчици по едно време, мазах с https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010020161 и минаха за 2-3 дни.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 09:30 от Petya.P01

# 46
Мами, бих искала да Ви попитам с какво мажете пъпчиците по бузките на вашите бебчета?

С нищо. Най-много може с кърма малко, тя е полезна за кожата, но пък не виждам смисъл да се мажат с каквото и да било иначе освен ако не са болезнени

# 47
Аз също с кърма мазах лицето и пъпките исчезваха наистина бързо.

# 48
Предполагам, че става въпрос за бебешко акне. Минава от самосебе си.

# 49
Бебето ми утре става на 6 седмици и досега винаги е изяждал максималното за седмицата, на Хип Комбиотик е. Кърмата ми е към края си и му давам по 40 мл изцедена на ден. Яде по 135 мл АМ на ядене още от седмица-две на 3 часа-3 часа и нещо, иначе преди все го дохранвахме. Като се бяхме консултирали с педиатъра преди, беше казал, че щом е гладен, да му даваме. Чета за бебета, които си махат сами едното нощно хранене или правят по-големи паузи за ядене и се чудя как става. Момчето ни обикновено се буди с рев на третия час от глад. Как успяхте да увеличите интервалите между храненията и най-вече как увеличихте нощния сън?
Le Strange, имай търпение, още е рано за подобни намалявания на храненето, най-малкото защото му предстоят ваксини и трябва да е достатъчно нахранен и спокоен. Всичко ще ви се случи от самосебе си, аз не вярвах и в 6та седмица бях като деб, да не кажа една идея по-зле, защото моят син ядеше по-малко и по-начесто, беше ад, но всичко си се нарежда лека полека (вече е в 6ти месец).

𝒫𝑒𝑜𝓃𝓎, ако е бебешко акне, единствено хидратацията помогна при нас. Ако бебето е на АМ, трябва да пие по 60 мл. вода на ден, аз не давах в началото защото не знаех, но щом започнах да давам вода на синът ми и пъпчиците изчезнаха и кожата му стана по-мекичка. Иначе го мазах с Cicabio на Bioderma, не забелязах някаква разлика, но може да пробваш за твое успокоение. Simple Smile

# 50
Пъпчиците изчезват така или иначе, съвпадение е било. Вода не бива да се дава на бебетата преди захранването

# 51
Хей, мами,какво да сложа на креватчето, така че да закрие страниците и да е меко? Моето сине като "шава" по него и само удря главата по тях. Имам обиколник, но той не спасява положението.🫤

# 52
Нищо му няма, не се притеснявайте. Обиколници и всякакви меки неща в леглото на бебето не се препоръчват.

# 53
Така е, обиколниците са много по-опасни.

Ако искате нещо меко - сгъваема кошарка

# 54
Точно затова и за третото си дете взех сгъваема кошара и ще взема допълнителен хубав матрак. Доста се чудех дали поне за третото да не взема дървена, защото ще се местим в новата къща, исках легълцето да е красиво. Но пак се зачетох как се удрят децата, като започнат да се изправят и се отказах.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 12:25 от Bibi85

# 55
Обиколникът го ползвам само около решетката, че има малко разстояние между матрачето и креватчето. И аз съм чела, че са опасни, но преди изобщо не искаше да спи в креватчето. Това е и 3я матрак, който сменихме, с идеята, че може би е от него. Сега спи, но преди сън, започва да се правят опити за пълзене и се удари. Може би ще помоля княкой да ушие нещо меко, което да мога да го закрепя.🤔

# 56
  • до най-прекрасния мъж
Обиколник ползвах почти до 2.6 г. Сложих го, когато детето беше на 7-8 м и беше започнала да се върти добре и да спи в различни позиции, най-вече по корем.
Ползвах класически обиколник, кошарата й беше дървена. При нас мека едно, че не влезе, друго мястото е между нашето легло и стената. Още по-зле откъм удряне.

# 57
Обиколник ползвах почти до 2.6 г. Сложих го, когато детето беше на 7-8 м и беше започнала да се върти добре и да спи в различни позиции, най-вече по корем.
Ползвах класически обиколник, кошарата й беше дървена. При нас мека едно, че не влезе, друго мястото е между нашето легло и стената. Още по-зле откъм удряне.

И при нас така е разположено креватчето. Ох, моето изобщо не иска по корем...ако спеше така, може би щях да се преродя 😃😃😃.

# 58
Идеи за занимание на 8м бебе? Въздухът напоследък е изключително мръсен и разходките ни се ограничиха до 30на мин на ден, а вкъщи е едно мрънкане още от сутринта.

# 59
Здравейте, нова съм тук и не знам все още къде точно да потърся съвети и мнения относно моя проблем, та се реших тук да е. Имам следният казус: Бебо е на 1 месец и половина, от два-три дена през деня не спи, ако спи то е за интервал от време 20-30 минутки. Не може да заспи дълбоко, шава, а даже от време на време и издава звуци, като чели ще кажеш чувства някакъв дискомфорт. Изключила съм всичко, за което съм се сетила като проблем. Било то колики / използвам лефакс и съм доста доволна, добре му действа /, температура, гладен, мръсен памперс и т.н. Единственият начин да се успокои е да го возя в колата или да заспи върху мен, а дори доста често и върху мен не заспива. Доста нервно поведение има общо взето през последните дни. Като дойде вечерта става коренно различен… Успокоява се, радва се, играе си, къпем се без проблем, хапва си и към 20:30 си заспива самичък и така 7ч. плътно до храненето му, което обикновено се случва между 3/4 сутринта. После като се нахрани заспива, спи около три часа и в 7ч. се буди, нахранвам го и се започва отново целият ужас… Какво да правя??

Общи условия

Активация на акаунт