Бавно наддаване на тегло

• 1 153
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, майчета.
Леко към притеснена, а не зная дали е основателно и за това ще се допитам до вас.
Та ,така -бебчето ми се роди с ниско тегло 2300 грама ,донесено в 38 седмица +.
Първите два месеца наддаде доволно . Проблема идва,че на 3 месеца тежише 4100,а на почти 4 вече тежи 4500 ,имаме още няколко дни до навършването на 4месеца.
Храни се добре,точно колкото трябва за възрастта си,на АМ е.  Хапва с апетит.
Веднъж дневно се изхожда. Много активно бебе е,рядко плаче.  Сънят е променлив ,понякога спи добре, понякога не,нощният сън е добър.
Ръста е наред ,дори и малко е напред- 62 см на 3месеца
Преди всичко искам да поясня,че посещаваме  педиатър, но мисля да пуснем по-обстойни изследвания или пък друг доктор да търсим.. и аз не зная .
Моля  за мнения ,препоръки, та дори и сходни случаи биха ме поуспокоили.

# 1
  • София
Дъщеря ми беше така, на долните граници. На 6 месеца 6100, на 12 - 9200. Роди се 3200 в 37 седмица. Изключително злоядо дете, в момента на 19 години, 175см и 51 кг. Рядко боледуваща като дете, 1-2 пъти в годината, кърмена до 18 месеца, изкл.кърмена до 6 месеца.

# 2
Абсолютно нормално е теглото. Просто се напълни с наднормени бебета, които се дават за пример, основно от майките им 😄
Моята е 6600, 68см на 8 месеца. Напълно добре си е. Педиатър я слвди всеки месец и няма притеснения.
Важно е до 6тия месец да си удвои теглото, което при вас почти е станало. После наддават вече по-бавно. 300-400 грама за месец, а при нас и по-малко.

# 3
На 6м трябва да удвоят теглото си, на 1г да го утроят .. това горе-долу ...
Ако е родено бебето 2 кг не можеш да искаш да тежи 10 на 6м ..
Синът ми беше в другата крайност - макар и само на кърма, качваше много много... Дъщеря ми беше злояда, там нещата бяха драматични...

# 4
И моята дъщеря беше в другата крайност - не хапваше много, но имах чувството, че и да не яде, пак ще качва. Беше като яйчице. Издължи се в последствие, дава заявки да е доста висока и сега е с нормално тегло.
Аз имах обратните притеснения (да не стане с наднормено тегло) и от всичко изчетено вариантът детенцето да е по-слабо, отколкото с повече кг, е много по-добър. Щом се развива добре и си хапва, няма от какво да се притеснявате.
И в крайна сметка и генетиката си казва думата. Моята дъщеря е точно като баща си (той е висок, едър, с тежки кости). Така че ако вие сте по-слаби, очаквайте и детето да е такова като структура.

# 5
Здравейте. Моето дете е на 3 години и 10 месеца и е 12 килограма. От бебе ядеше под нормата АМ, после ядеше половината от порцията пюре за дадената възраст , а сега пазаренето за храна продължава. Разказвам ви това , защото преживях същия ужас с теглото, когато беше новородено ( изчисляване на изядено количество , мерене на детето и т .н. ) Съвета ми е да не се притеснявате , защото всички човечета са различни и апетита също им е различен, просто му давайте хубаво АМ и за в бъдеще качествена храна.  Важно е бебето да е добре и здравичко.

# 6
Според мен детенцето Ви си наддава и расте добре, щом си хапва и пълни памперсите значи всичко е наред и нямате поводи за притеснение Hug Винаги първите месец-два качват най-много, след това по по-малко.
Моята дъщеричка и тя се роди с ниско тегло - 38 г.с., 2200 гр, първите два месеца качи по 800-900 гр. на месец, в следващите по-малко. В момента е на годинка и е 7400 гр, 68-69 см, а си хапва доволно. Но е супер активна и енергична и явно гори много калории Joy Въпреки че се води под долната граница, според моята педиатърка всичко си е ок, явно си е до ген.
Здравейте, майчета.
Леко към притеснена, а не зная дали е основателно и за това ще се допитам до вас.
Та ,така -бебчето ми се роди с ниско тегло 2300 грама ,донесено в 38 седмица +.
Първите два месеца наддаде доволно . Проблема идва,че на 3 месеца тежише 4100,а на почти 4 вече тежи 4500 ,имаме още няколко дни до навършването на 4месеца.
Храни се добре,точно колкото трябва за възрастта си,на АМ е.  Хапва с апетит.
Веднъж дневно се изхожда. Много активно бебе е,рядко плаче.  Сънят е променлив ,понякога спи добре, понякога не,нощният сън е добър.
Ръста е наред ,дори и малко е напред- 62 см на 3месеца
Преди всичко искам да поясня,че посещаваме  педиатър, но мисля да пуснем по-обстойни изследвания или пък друг доктор да търсим.. и аз не зная .
Моля  за мнения ,препоръки, та дори и сходни случаи биха ме поуспокоили.

# 7
Моят син от бебе е страшно енергичен , много се притеснявах за него , водих го на какви ли не лекари , защото не надаваше добре , всички ме гледаха странно и ми казваха че и такива деца има . И да наистина има , в момента е на 1г и 4 месеца (почти 5) тежи 8.300 кг . Толкова енергичен , ходи , бяга , каква се по стълбите , от скоро даже слиза . Не се спира за миг.

# 8
Моето бебе се роди 2579 в 38ма седмица, повръщаше, спадна 2420 в деня на изписването, имахме драми с кърменето и неонатологията. Някъде към 12-тия ден започна да качва грамчета. С рефлукс беше, сменяхме млека, после алергия към белтъка, айде пак ново мляко, цялото това нещо изисква някакво свикване на организма.
Вече е на 4 месеца и ако трябваше да следвам всички препоръки по учебник щях да се гръмна. Бебето ми яде 4 пъти на ден, най-много 5, ако по някаква причина не може да заспи.
Не помага да се храни на често и по малко, защото тя просто не желае на по-малък интервал. Ако я тъпча повръща, разстройва се, ако пък е гладна и искам да й изкарам шишето от устата става война.
Научих се да се водя по нея.
1-ви месец беше качила 730 грама
2 месец 950
3 месец 950
Към края на 3-тия месец я теглихме пак и беше качила още 200 грама, при прегледа при гастроентеролога ми каза, че е  задържала тегло.
Нищо не е задържала, няма как да очаквам бебе родено 2500 да се храни като бебе 3,5-4 кг.
Върви си добре, качва си тегло, пишка си, ака си. какво да искам повече. Весела е, развива се супер.
Междудругото и аз съм се родила 2500 и цял живот са ме гледали накриво, че съм била много кльощава. На кого да се метне моята госпожица 😅
Първия месец я теглих всеки ден. Празнувах всяко грамче. Кантара ако покажеше пък по-различна стойност се разстройвах. В момента, в който видях, че е минала 3 килограма просто казах на ММ да хвърли някъде в шкафа тоя кантар и повече да не го изкарва. Веднъж преди първия преглед при гастро исках да я изтегля, за да имам скорошно тегло, кантара се беше разкалибрирал нещо и ми показа много по-ниска стойност и казах КРАЙ. Прибрахме го кантара и повече не съм се занимавала. Теглим я само на консултация и чат пат ако се сетя да се кача с нея на нашия кантар.
Първите две седмици ядеше малко за възрастта й, личната ме спичаше само, трябвало да яде поне 90-100, що яде 60-70. Еми толкова иска. Въпреки, че на моя приятелка бебетата ни са с няколко дни разлики и рожденно тегло с 30 грама разлика, нейния в момента е към 8 кг. Само че има разлика и кое бебе как се храни.
Моето бебе се храни на 3,5-4 ч, няма нощни хранения. И яде всеки път различно. Има дни с повече, има дни с по-малко хранене.
На ръст пък е по-ниска, 59 см беше в средата на ноември.
Всяко бебе с неговия си темп. Както обича моята педиатърка да казва, бебе не се гледа по учебник.

# 9
Моята се роди 3000, но имаше период от няколко месеца я хранех със спринцовка и капкомер... На денонощие не й се събираше повече от 200 мл кърма (от 3 до 6м)
Всичко останало повръщаше... Беше голямо приключение...

# 10
Моят син от бебе е страшно енергичен , много се притеснявах за него , водих го на какви ли не лекари , защото не надаваше добре , всички ме гледаха странно и ми казваха че и такива деца има . И да наистина има , в момента е на 1г и 4 месеца (почти 5) тежи 8.300 кг . Толкова енергичен , ходи , бяга , каква се по стълбите , от скоро даже слиза . Не се спира за миг.

Update след няколко месеца..
Молката госпожица вече е на 1г и 2м и е 8.300 . Същото като вашето детенце, здрава,щура ,енергична и все така капризна на тема хранене .  Не прилича на мен,аз съм все гладна и дебела(също родена мъничка -2600)😂
 Да са ни живи и здрави.🫶
П.п Адашки сте с нея🤩

# 11
Мен си ме гложди от време на време дали е ок да яде само 4 пъти. Повечето лекари ще ме овикат, педиатърката си ме успокоява и ми казва, че по-добре да се водим по бебето, щом не иска повече.
Успокоявам се и пак ми идва мухата в главата.
Иначе мисля, че си наддава добре, четвъртък сме на консултация. Бях написала по-горе как е качвала.
Видимо е добре, пишка си, ака си, весела е.
Има бузки и бутчета, не е кльощава.
Аз й правя 180 мляко (210 е готовото количество) и изяжда различно. Има дни, в които изяжда по 180-210, има дни, както днес например, по 150,160. Като общо количество е малко май, но не мога да я тъпча. Пробвам се, просто дърпа, плюе или повръща ако се излъже да хапне. Дори два дни, преди да си увеличи интервалите между хранене на 4ч, ми се случи да я мъча на 3-3:30ч, аз се чудех защо се дърпа и плюе, в един момент започна много да плаче, в истерия Sad тогава я оставих да поспи, реших, че ще си се водя изцяло по нея и ето ни - на 4 хранения.
Имала е пето ако в период на скок на растежа не успее да заспи от превъзбуда и тн и като минат 3-4 часа й предлагам. Не е от бебетата, които каквото им тикнеш ще пият😀 ако пък е гладна, не може да я озаптиш. Случвало се е докато яде да имам нужда нещо да се наместя и вадя шишето от устата за секунда ОТКАЧА, всеедно млякото е изчезнало.. така че при нея положението е - нито може да я накараш да ядр повече/нито по-често/ нито ако е гладна да я оставиш на по-малко количество. Че и това са ми обяснявали как трябва да яде по-малко и по-често, този номер не ми се получава след първия месец. Тя реално някъде тогава си махна едното нощно хранене, после махна и второто и дефакто това нощно хранене сега е преходно само при скока на растеж.
И ми писва малко от тая тревожност, която се засилва на моменти, на моменти изчезва. Изнервям се от това как постоянно излизат разни информации това не трябва, онова трябва.. и в някакъв момент се чудиш къде бъркаш и какво правиш грешно :/

# 12
Ох, много съм се притеснила роди се 2700 изписаха я 2460 до 10м всичко наред и спря да качва вече 4- месец нито грам .На 1.2г и е 7500 , яде си , но не се спора за 1 секунда .

# 13
Здравейте, мами 🫶🏻
При нас ситуацията е следната. Моето момче се роди 3200 гр, почти в 37 седмица. В родилно беше с жълтеница. Изписаха ни от родилно 3010 гр. След това жълтеницата се засили. Едва го будих, за да го храня.
Хранеше се много малко и на моменти повръщаше. На 8 ден от раждането ни изпратиха в неонатология, за да излекуват жълтеницата. Там повръщането се засили, защото искаха да давам повече мляко. То не беше смяна на млека, шишета с различен поток… беше ужас. Лекарите в неонатология казаха, да мине на HiPP anti-reflux. Лекарите там казваха, че трябва да яде по 90-100 мл, но ако ги дам - повръща. Изписаха ни от неонатология на 13 ден от раждането му. От няколко дни сме си вкъщи и се напасваме. Сега на хранене приема по около 70 мл АМ, но поне не повръща. Пробвам на моменти да давам повече Има по 8 хранения на ден. Пълни памперсите на почти всяко хранене. Много се притеснявам, че не наддава. Може би от жълтеницата дръпна назад. На моменти се чувствам ужасно.

Общи условия

Активация на акаунт