Бебе отказва да пие мляко

• 974
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
Моето бебче е на 6 месеца и от 3 месец отказва да се храни в будно състояние и яде само докато спи. Отначалото започна да отказва заради силни колики, след това бяхме в болница заради бактерия ешерихия коли, която лекувахме до скоро с антибиотици. Като цяло дискомфорта в коремчето е причината за отказа на храна. В някакъв момент се примирих , че поне се храни, дори и в по малки количества,  но проблема е че започна да се дърпа да яде и докато спи и вече съм доста притеснена. Моля ако има други мами в подобна ситуация да споделят опит. Вече се чувствам безсилна и не знам какво мога да направя…

# 1
Krasi, какво казва личния лекар на детето? Консултирайте се с педиатър непременно. Успех!

# 2
Здравейте, казва че е психологично, най вече е получил травма след болницата

# 3
А как е детето извън храненето? Играе ли си, смее ли се, има ли хубави будни периоди?

# 4
Проверете отново за инфекция. Може и да не е така изразена, но тези гадове са много упорити и могат да се завърнат и да разстроят коремчето.
Започнахте ли да захранвате? Има шанс детето да хареса новата храна и да намалее драмата с пиенето на мляко. Също може да добавяте мляко и към пюретата за увеличаване на приема му през деня.

# 5
Аз бих помислила за смяна на формулата с друга. Помня, че хранех с Аптамил, почна да се мръщи и смених с Милумил - нямаше проблем и прояде.

Общи условия

Активация на акаунт