Как се храни бебе?

• 462
  • 8
  •   1
Отговори
И тука ще ме гледате като полезно изкопаемо, но аз очевидно идея си нямам как се храни бебе. Бебето е на 2 месеца и половина.
Използваме биберон номер 2 за 3+ месеца (не се дави от него).
На АМ сме.
До сега ядеше добре 130мл на веднъж, както и вечерите беше така.
Сега започва да пие и след 40 мл правим пауза за оригване. Извършваме процедурата и като доближа шишето до нея и отказва шишето. Колкото й да го предлагаш, тя реве ще кажеш, че й предлагаш белина. Съотвено давам й бибата и я оставям да легне. Успокоява се и отново ревва, че е гладна, след 5 минути. При всяко спиране за оригване (без значение дали е на 10-20-30-80-100 мл) , тя отказва отново да си дояде. И става един омагьосан кръг. От искам, не искам, искам, не искам.

Което както разбирате не е добре за нейното активно време, което прекарваме в ядене и носене за оригване.

Сега ще питате защо не я нахраним и накрая оригнем. Защото ако й дадеш повече от 60мл на веднъж и  я оригнеш. Ще ти оповръща и чорапите. Камоли да изяде 130мл без пауза. Но нейните паузи са огромни.

До колкото разбрах може да е от разсейване. Но какво е това разсейване с реване? Ако има нужда от по дълга пауза то тогава никакво време за активност няма да остане. Да не говорим, че и време по корем няма да има.

Сменихме и млякото, не е от него. Някой може ли да ми препоръча курс или учител или шаман да ми каже как се храни бебе.

# 1
Е, хем повръща, хем наливате с голям биберон... Детето има рефлукс, какво съветва педиатърът по въпроса? Не е добре да сменяте мляко по собствено усмотрение, а да направите необходимите консултации за овладяване на проблема.

# 2
Бебето е много малко, за да имате очаквания към него. Всичко на тази възраст е пожелателно. Не е нормално да повръща, има мляко при рефлукс, има и сиропче преди хранене, лекарят ще ви предпише.
Аз кърмех до шестия месец, дъщеря ми беше на поискване, не спираше да реве, не съм имала очаквания. Дори на разходка с количка беше трудно, скъсваше се да реве.
При нея се оказа алергия към белтъка на кравето мляко.
Няма кой да Ви научи, бебето има инстинкт за сукане, но по различни причини не всички бебета се хранят като по учебник.

# 3
А наддава ли в рамките на нормалното бебето?

# 4
Подкрепям мнението на Амоняк. Освободи се от очакванията си. И ги замени с приемане и спокойствие. И тук и в темата за съня и приспиването прозира една нервност, напрегнатост, припряност, прикрити зад хумор. Бебето ги усеща и поема, съответно става напрегнато и неспокойно. И това се отразява и на съня  и на храненето и на активното време.☺️

# 5
Напълно нормално е на тази възраст да се храни на паузи. Често бебетата плачат не от глад, а заради колики и е съвсем естествено храненията да са на пресекулки. Няма как да се сърдим на едно 2 или 3 месечно човече, защото те започват да показват характер и да стават по-хитри чак след 5-6 месец. Най добре е да се водите по самото бебе и то да яде колкото и когато поиска. Няма нужда от графики и постоянно сравняване с другите бебета, тъй като всяко си е индивидуално.

# 6
Пробвай с 80-100мл. Даваш ги наведнъж, после оригваш и не слагаш легнало бебето. Играете и правите нещо 1 час, чак след това може да ляга. Следващото хранене след 3 часа, да има време все пак да смели това стомахче млякото. Най-добре дори да чакаш бебето само да си поиска. Тоест да е спало там 30-40 минути или колкото спи, да се събуди и да ревне.  Изкарай така 2-3 дни и виж дали няма да се оправят нещата.

# 7
Няма ли да повръща бебето, ако го държи един час след хранене да не е легнало? Моето без да е с рефлукс след хранене, ако не е легнало повръща.

# 8
Не, моята с рефлукс трябваше да я храня в по-изправена позиция (и все още така я храним), паузи за оригване, после пък не искаше паузи, гледахме да я държим известно време изправена и хубаво да се оригне и след хранене.. и задължително в антирефлуксна позиция.
сега се върти по корем, спи по корем, ако не я държа малко повече изправена все ще върне, но поне не е с рефлукса от първите месеци.

Авторке, бебето ми правеше подобни номера и мога да ти кажа само да имаш здрави нерви. 😀 до третия месец сменях шишета, биберони, млека, консистенции. С това хранене големи драми ми правеше и все още ми прави, но от друго естество. Всяка седмица и месец имам чувството, че различни неща й се случват, ревала съм от нерви и притеснение в чудене какво греша.
Да не би да в преуморена и да й се спи, в същото време да е гладна и да се върти в този кръг? Правила ми го е и това. Първите месеци също като искаше да си увеличи количеството си дояждаше на често хранене.. накрая изпадаше в истерии, оставях я да си поспи и я дохранвах. Колко мляко съм хвърляла няма да казвам. 😀 ама и това мина. Ей го на, захранвам я сега, чудя се какво ще ме изненада..

Общи условия

Активация на акаунт