За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 113

• 23 872
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Носене в слинг е решението

# 61
  • София
Bilyana_Nedeva, моят син през деня заспиваше само в количката. Понякога съм го оставяла да спи и в нея. При внимателно пренасяне в леглото, спеше и в него.
И слинг.
Ако спи върху вас по корем може би и колики да го мъчат.

# 62
Bilyana_Nedeva, моят син през деня заспиваше само в количката. Понякога съм го оставяла да спи и в нея. При внимателно пренасяне в леглото, спеше и в него.
И слинг.

Честно казано дори и така не заспива и не се успокоява. Даже се ядосва като го оставя по корем.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 13:13 от AnMary

# 63
И на мен ми се струва, че са колики. Плюсът при вас е, че го мъчат през деня, а вечерта е спокойна. При баткото коликите бяха вечер и се събуждаше над 5-6 пъти на вечер, а през деня беше спокоен и спеше.

# 64
И слинг.

Честно казано дори и така не заспива и не се успокоява. Даже се ядосва като го оставя по корем.

В слинг или раница в изправено положение може да се успокои. Моята понякога само така се успокоява

# 65
Здравейте, мами! Ако има мама сблъсквала се със следния казус, бих се радвала да сподели развитие. Момиченцето ми е на 1 годинка, преди няколко месеца и се подуха леко гърдичките. Личната ни прати на детски АГ , който направи ехография и видя фоликул 5 ММ на единия яйчник и нищо друго. Каза , че няма нищо сериозно засега и продължаваме да се виждаме контролно след 3 месеца. Сложи ни на диета без пилешко , заради хормоните в него. 3 месеца по-късно обаче промяна няма, даже има още фоликули и на двата яйчника+ даже едната гърдичка е по-подута. Доктора каза да пуснем хормони и пак контролен преглед след 2 месеца. Но щом нямало менструация, нямало повод за сериозно притеснение. Е да ама аз сериозно започвам да се притеснявам за преждевременен пубертет, но освен диета друго не мога да направя в момента, не изписват лекарства все още. Хормони ще пуснем другата седмица .

# 66
Мами на година и 8 м сме, преди съм и давала банан намачкан отказваше.
Вчера и дадох но го повърна, а пюрета е яла на банан.
Сега са кажа, не повръща въобще от доста време от нито една храна.
Имаше силен рефлукс но е минало, знаете ли от банан защо би повърнала?.Да не го харесва ми е странно.
Не бих повторила скоро да давам отново.

# 67
Мами на година и 8 м сме, преди съм и давала банан намачкан отказваше.
Вчера и дадох но го повърна, а пюрета е яла на банан.
Сега са кажа, не повръща въобще от доста време от нито една храна.
Имаше силен рефлукс но е минало, знаете ли от банан защо би повърнала?.Да не го харесва ми е странно.
Не бих повторила скоро да давам отново.
Ако сте й дали банана като десерт, може би й е станало тежко и затова да е повърнала? Или да е изяла по-голямо количество? Бананът е мн калоричен, лесно може да се преяде с него.

# 68
Беше една малка лъжичка за проба, предния ден и дадох намачкана круша но я изяде.

# 69
Може с нещо да го пюрираш, аз го смесвах с кисело мляко, за да е по леко. Но бананите запичат. Да се знае. 😉

# 70
  • Пловдив
Напълно възможно е и да не го харесва.

# 71
Зелените банани е възможно да водят до запек. Узрял банан по-скоро дори разхлабва. Моето дете е имало дни в които ядеше само банани (и кърма) и акото си му беше супер.

# 72
Мамита давате ли каша Мляко с ориз на Слънчо.
Моето дете я харесва и пие но освен нея давам и Бананова. Други каши не харесва изобщо. Но ме интересува тази Мляко с ориз дето се води млечна, сменено ли е описанието ?
Защото на всички пише Оризова, разбрах от приятелка че са сменени описанията и вече не пише млечна.
По вериги търсих но не намирам никъде млечна. А знам, че оризова не трябва да давам.

# 73
Нормално да я яде, тя е бъкана със захар. И още по-нормално е после да не иска никаква друга каша без захар. Нищо на слънчо не съм купувала и не мисля да купувам. На всички каши в съдържанието пише какво има вътре, ако пише че има мляко, значи е млечна. А оризова няма причина да не давате, освен естествено, ако детето има някакъв проблем с нея.

# 74
Оризът няма ли арсен, който идва в повече на бебетата?

Общи условия

Активация на акаунт