Аблация на сърцето - 13

• 1 936
  • 161
  •   1
Отговори
Добре дошли в 13-тата, но не фатална, а късметлийска тема! Flowers Four Leaf Clover Heart Flowers Four Leaf Clover

Предната тема
Скрит текст:

# 1
И аз продължавам да си пия конкор 2.5 мг и се чувствам добре с него. Мислех, че ще спра всичко, но за съжаление не се получи.

# 2
Благодаря за новата тема! 🍀
Много ми помогна когато имах нужда!
Продължавам да следя и да бъда полезна с каквото мога на когото мога!
На третия месец след аблацията ми спряха абсолютно всякакви медикаменти и Слава Богу, защото само заради това се реших от раз без изобщо да се замислям.

# 3
И аз продължавам да си пия конкор 2.5 мг и се чувствам добре с него. Мислех, че ще спра всичко, но за съжаление не се получи.

И аз бях с такава нагласа. Затова упорствах 3 години. Но в крайна сметка се примирих, че ще останем неразделни с Конкор. Simple Smile

# 4
Здравейте.Имам въпрос към преминалите вече аблация.Днес ми е трети ден след аблацията.За пръв път се поразходих повече.Не знам дали се поизморих,но докато бях клекнала за малко,просто пред един по-нисък шкаф,да взема нещо и усетих много силно прескачане на сърцето.Усещането беше същото,както започваше пристъп преди.Изправих се веднага и отмина.Много се паникьосах, направо ми се подкосиха краката.
При Вас случвало ли се е,продължава ли да се случва,нормално ли е. Благодаря Ви !

# 5
Аз не съм минавал аблация и вчера докато стоях на стола усетих такъв удар, чак си изтървах слушалките и се задъхах след това. Може ли да ви попитам, когато сте били на аблация, като ви изкараха извън ритъм за да намерят проблема, колко време стояхте извън ритъм, защото ако попринцип аз съм излизал извън часове извън ритъм, ако ме изкарат, как го връщат в ритъм?

Последна редакция: пн, 07 юли 2025, 02:05 от Aizen_BG

# 6
Стоиш за много кратко извън ритъм. Връщат те като спрат високочестотния ток. Т.е. както и при естествен пристъп, внезапно.

# 7
Да,не е за дълго време и е внезапно,както и внезапно се връщаш  в ритъм.Но няколко пъти го правят,не еднократно.Или поне при мен беше няколко.
Deva,ти след аблацията усещаш ли понякога прескачане или усещала ли си в началото .Как е при теб Преди колко време е била твоята аблация. Поздрави.

# 8
А има ли опция с пълна упойка да се направи аблация в Токуда при др. Трайков

# 9
Аз няма да съм там, но на мен твърдо ми отказват да е с пълна упойка.
А при тези вмезапни пристъпи при започване и най вече спиране имате ли усещането пе ви прималява и че ще припаднете

# 10
Не. Даже сама ходех в спешното, защото линейка идваше по-бавно.
Deti, имах и преди аблацията екстрасистоли, особено непосредствено преди нея, от многото пристъпи ми се беше ошашавило сърцето. След аблацията пак имах, но както казах, 3 години отказвах да пия лекарства и чаках сами да изчезнат. Сега вече им хванах цаката - магнезий в достатъчно количество и половин Конкор за пулса. Преди 10 години ми е аблацията.

# 11
Аз също получавам от време на време силно прескачане точно ако се прегъна нещо, питах chatgpt и ми каза, че се получава промяна в налягането в сърцето и оттам ако имаш точка, която е по-чувствителна тя се активира. Моето дълго време след аблацията беше много чувствително, даже си спомням, че като се изправех и ходех получавах постоянно прескачания, а като седнех спираха. До 3 месеца от процедурата всякакви странни усещания са нормални, стига да не са дълги пристъпи. Все пак се създава възпаление в миокарда малко или много.

# 12
Здравейте.Имам въпрос към преминалите вече аблация.Днес ми е трети ден след аблацията.За пръв път се поразходих повече.Не знам дали се поизморих,но докато бях клекнала за малко,просто пред един по-нисък шкаф,да взема нещо и усетих много силно прескачане на сърцето.Усещането беше същото,както започваше пристъп преди.Изправих се веднага и отмина.Много се паникьосах, направо ми се подкосиха краката.
При Вас случвало ли се е,продължава ли да се случва,нормално ли е. Благодаря Ви !
Др.Стоянов каза, че е нормално да се случва за кратко. Нали ще имате контролен преглед с холтер?
Прави опит да излезе от ритъм, но тъй като вече няма проводник бързо отминава.

# 13
Здравейте,контролен преглед,да,след месец.Задължително ли тогава трябва да се поставя холтер или само,ако имаш някакви проблеми и притеснения.

# 14
Не е задължително. Само, ако имате оплаквания. Аз правих след 6 месеца, но имах висок пулс.

Общи условия

Активация на акаунт