Аблация на сърцето - 13

• 7 565
  • 338
  •   1
Отговори
# 30
Задължително холтер - трябва да се види как работи сърцето 24 часа - прескачания, пулс...
Със сигурност го пише в епикризата.
Следващият контролен е след още 2 месеца - /отново 24 холтер/ и тогава се решава да се спрат ли антиаритмиците и бетаблокери, ако се приемат такива.
То без тези два прегледа няма как да се прецени успешна ли е аблацията или не

# 31
Аз не помня точно, но мисля, че 2-3 дни преди аблацията бях спряла антиаритмика, Сотахексал, то и без това не го пиех редовно, та все тая.

# 32
Сега нещата са много по-различни от преди 10 години - толкова вода е изтекла - те както се казва докторите тогава са прохождали, сега са се усъвършенствали - стигнали са до изводи кое, как, защо, кога .....

# 33
Да, но Deti сега е имала аблация в Токуда, не преди 10 години. И е същото, като при мен. Контролен преглед, на място ми правиха екг и ме питаха имам ли оплаквания. Само, че не сме с ПМ, явно това е различно.

# 34
Явно процедурата във всяка болница е различна - само аз бях с предсърдно мъждене, но при изписването за всички важеше задължително холтер след месец ..... Доктора минаваше, освен, че е вписано в епикризата, на всеки даваше лично бланка и подчертаваше 24-часов холтер. Оставам с впечатлението, че в НКБ доста по-обстойно си проследяват пациентите преди и след ......
Не взимам ничия страна просто си разсъждавам .....

# 35
И аз така мисля, от болницата зависи, основно.
Даже и болничните бяха различен брой дни. В НКБ 10, в Токуда май 5, аз ползвах само 3, за престоя.

# 36
Да,явно зависи от болницата.В епикризата ми пише,че имам право на 2 безплатни контролни прегледи в рамките на 1 месец и телефона на който да си запишеш час.Нищо повече.Затова се учудих и питах за холтера.
Болничните в Токуда сега са 10.А колко са в НКБ.

# 37
По желание на клиента - мен ме питаха колко искам

# 38
Имам още 1 въпрос Как рaзбирате,че аблацията е успешна.Никъде в епикризата не виждам да пише.На мен доктора ми каза,че е успешна.Но не би ли следвало да пише. Или просто времето ще покаже.

# 39
Здравейте.Аз не съм спирала антиаритмика,в моя случай Конкор. Дори в деня на аблацията сутринта ми казаха да си пия 2,5..Явно всичко е много индивидуално.
За контролен преглед, за Токуда,освен след месец,нищо друго не са ми казвали.
 Eliva 62, macadamia, за след аблация ли става въпрос ,задължително с резултати от холтер ЕКГ 24. Или Вие сте решили да си направите и да занесете резултатите на контролния преглед да ги види лекаря.
Здравейте! А Вие само на Конкор 2,5 ли бяхте преди аблация?
На мен са казали 10 дена преди аблацията да спра Ритмонорм , но да си взимам Конкор 2,5.  И след абацията да продължавам с Конкор 2,5. Попитах защо да не спра Конкор, казаха да нормализира кръвното при необходимост. На контролния пак ще питам Simple Smile
А относно Холтер-ЕКГ/24 часа, да, в НКБ искат задължително, на контролен преглед да дойда с резултатите от Холтера. Написали са го в епикризата, също така са  посочили дата и час кога да дойда.
В Токуда сигурно назначават Холтер при необходимост, ако има оплаквания. Два контролни прегледа за месец също добър вариант.  Работят по различен подход явно.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 17:50 от Eliva62

# 40
Здравейте,преди аблацията бях само на Конкор,но 2*2,5, сутрин и вечер.След аблацията го намалиха на 2,5 само сутрин и казаха,че на контролния преглед след месец ще преценят ще го спрат ли или ще остане така.

# 41
Преди аблацията не съм пила Конкор. Общо взето нищо не пиех, не и постоянно. С Ритмонорм не се разбрахме, няколко пъти пробвах и го спирах. Сотахексал пиех, периодично, но нямах полза и от него, поне го понасях добре.

# 42
Цоп в новата тема. Надявам се, че всички сте добре в тия жеги 🍀

# 43
Здравейте хора! Прибрах се успешно от консултацията с доц.Трайков. Относно самата консултация всичко мина много бързо за около 4-5мин. имах около 6-7 въпроса подготвени които исках да му задам, но за съжаление не успях да му задам нито един, той бързаше супер много и просто беше невъзможно... Чаках 2 часа повече от когато ми беше часът, но това не е проблем за мен. Тъпото е, че не успях да го попитам нищо, защото бързаше супер много. Само ми насрочи дата за аблацията за краят не месец Август. Насистина изглеждаше доста уверен, каза ми ,, Нека да го направим в Неделя и Понеделник да може да се прибереш" и ми стисна ръката. Все едно ще ми махат млечен зъб Grinning, така се почувствах. Та сега ми е много притеснено за деня на аблацията и също, коронографията. Моля ви ако можете да ми споделите вашите преминавания на тези, които сте преминали през аблацията от до, и какво са ви казали кога можете да преминете към физическо натоварване и тн. При тези, които сте били при доц.Трайков той ли извърши самата процедура или беше зад мониторите, защото на мен ми каза, че той ще е зад мониторите и ще се извърши от екипът му.
Малко извън темата, но бих се радвал да споделя, за да ми олекне.Днес преминах през друга операция ако може да се нарече така, която не беше толкова страшна, но не беше и никак безболезнена и стресираща. Имах подут абсцес на опашката и така изкарах 2 дни в София, и 3 дни в нас. Днес болката беше ужасна и отидох на хирург в болницата в моят град и ми казаха, че трябва да се почисти мястото и да ми сложат пълна упойка. От притеснение докато чаках да ме приемат, ми прилоша и ми падна кръвното и захарта. Една медицинска сестра ми даде да пия една чаша кока кола и хапнах едно парче шоколад, и се почувствах много по-добре. След това отидох в хирургия и ме попитаха дали съм ял и пил нещо, казах им за станалото, и те казаха ами ще го правим с местна упойка... Завързаха ме за леглото/масата сложиха ми 4 инжекции за да не усещам нищо и разрязаха абсцеса и го почистиха. Оказа се, че е било съсирек, който имам от над 5г. когато като по малък бях паднал със скейтборд на опашката си. Та като цяло успях да премина това със стискане на зъби и на възглавници, ако може да ми споделите за аблацията дали е по-дискомфортно или не, сега долу горе съм по-спокоен за предстоящата аблация след този случай, но едно е сърцето, друго е д*пето Grinning . На 20г да преминавам през такива неща и то точно, когато реших да се запиша за шофьорска книжка не е никак приятно... Диагнозата, която ми каза доц.Трайков е PSVT (пароксизмална супра-вентрикулярна тахикардия)
Благодаря на всеки, който е изчел до краят.

# 44
  • Пловдив
Стана ми интересно за консултациите при д-р Трайков, има ли някой когото да не е насочил към аблация?

Общи условия

Активация на акаунт