Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства

• 103 382
  • 2 907
  •   1
Отговори
# 2 235
За да се разбере дали е ремъка може да се сипе вода на него и ролките, когато сте на студен старт. Водата трябва да спре скърцането. Аз имам подобно, но при мен е гарнитура на изпускателния колектор, вие като ремък. Доста по-приятно е ремъка да е леко хлабав и да свири, от колкото прекалено натегнат. Нали, по-евтино излиза.

# 2 236
  • близо под тепетата
Как и кога се свиква с габаритите на колата?! Вече половин година карам един пасат -е не мога и не мога.... като паркирам назад между две коли слизам по 3-4 пъти, за да видя има ли още място. А тези огледала така лъжат и сякаш вече съм ударила колата зад мен Persevere

И друго - преди време нещо сменяха на колата, не помня какво, май лагери или тампони. И от тогава страшно много трепери/вибрира. Вече ѝ свикнах и не ме дразни толкова, но като стои на място и виждам как цялата се тресе.
Уж след месец каране, щяло всичко да "слегне" и да спре с това вибриране, но то мина отдавна този месец. Дали ще се оправи някога???

# 2 237
  • 1st floor
Нашият пасат така трепереше, като му пипат джаджата за настройка на газта. Или поне това съм чула от разговорите на ММ. Като "намалявал" газта от нещо си под капака, започвала да трепери по светофарите! Simple Smile

# 2 238
  • близо под тепетата
Нашият пасат така трепереше, като му пипат джаджата за настройка на газта. Или поне това съм чула от разговорите на ММ. Като "намалявал" газта от нещо си под капака, започвала да трепери по светофарите! Simple Smile

Аз като вдигна повече оборитите и не трепери така, но не мога да карам винаги с 50-60 на 3-та Simple Smile
Оправи ли се вашата?

# 2 239
  • София
При мен се оказа алтернатор, дали от него трепереше не знам,но след поправката спря да трепери. Но беше започнала и да бучи.

# 2 240
  • Mediterraneo
Моята вибрираше заради някакви тампони на двигателя. Над 100 км като вдигнех, спираше вибрацията.

# 2 241
  • 1st floor

Аз като вдигна повече оборитите и не трепери така, но не мога да карам винаги с 50-60 на 3-та Simple Smile
Оправи ли се вашата?
Оправяше се като ръчкаше джаджата за газта. Казваше, че я увеличава. Като намалеше газта, за да е по-икономична колата, почваше пак да трепери.

# 2 242
Аз не мога да разбера да караш на газ и да търсиш допълнителна икономия. Карайте си колите спокойно на по-високи обороти. Не я жаля моята и си карам здраво, без да влизам в лютеници, със сигурност може, но не я мъча, че така и така след около две-три седмици ще я обслужвам с ново масло, филтри и други джаджи. Ще сложа най-хубавото пълна синтетика и за спокойствие, и малко по-добре да се чувства двигателят, плюс ми е много любопитно да видя ще има ли разлика в работата му по слух на звуците спрямо различните ситуации - студен старт, загряла, високи обороти и т.н. Интересно ми е.
Бензинките си ги поддържайте на 2500-4000 оборота, говоря поддържане, иначе си набирам спокойно и с кеф до около 5500. На 5000 вади страхотен звук, не може да ми омръзне, много се кефя. car003
Относно горивото, специално моята най-"уважава" газта на Еко и OMV.
Бензините сякаш са почти еднакви, но с Maxx Motion на OMV сякаш страхотно вървеше.

Последна редакция: пт, 25 окт 2019, 18:42 от FragranceFanatic

# 2 243
Аз не мога да разбера да караш на газ и да търсиш допълнителна икономия...
За това си прав, за другото не съвсем.

# 2 244
  • 1st floor
Аз не мога да разбера да караш на газ и да търсиш допълнителна икономия.
Аз само се возех! Simple Smile Обяснение не мога да дам...

# 2 245
  • София
Бензините и те не са съвсем еднакви. Поне при мен се отразява на разхода. На ОМВ става, на Еко, донякъде. За мен, най-добри са на Ромпетрол и Газпром. Газ не съм карал, няма и да карам, та не знам нищо.
Оборотите са според автомобила и двигателя. Мисля, няма универрсална рецепта. Аз ако държа над 3000-3500, отварям елероните. Simple Smile

# 2 246
Как и кога се свиква с габаритите на колата?! Вече половин година карам един пасат -е не мога и не мога.... като паркирам назад между две коли слизам по 3-4 пъти, за да видя има ли още място. А тези огледала така лъжат и сякаш вече съм ударила колата зад мен Persevere

GrinGrinGrinGrin Имм голф от 6 години и при паркиране на зад виаги ми е трудно да определя дистанцията.

# 2 247
FragranceFanatic стара италианска поговорка казва, че алфа ромео се кара така, всякаш си я откраднал. Старая се да поддържам традицията.
Не харесвам газови уредби, или по-скоро правени от немайстори газаджии.Но иначе е приятно да ти е по-евтино.  Моята кола си дойде с газова, слагана преди 10г в италия, и пак ми съсипва настроението. Усещам как горивата ни не влизат в евростандартите, като съдържат доста сяра.
Паркирането назад, и карането назад винаги са ми били неприятни, с времето свикнах. Понякога свикването с габаритите става точно като излезеш от колата и видиш какво е положението. Създаваш си метод как да визуализираш какви са ти габаритите и идеята е постепенно да ги овладяваш до сантиметър.

# 2 248
В понеделник за втори път ще тръгна на дълъг път. Миналото година на отиване бях втора кола, връщах се сама с навигация. Сега малко ме е страх.
По магистралата е ясно и лесно, но след нея са малки градчета и селца, с двулентови пътища между тях. Имам списък с имената, но ме плаши въртенето из тях. Ще съм с навигация, но ...

Днес долях масло и антифриз, и в колата имам. Ще сипя 10 лв бензин и газ догоре на тръгване, на връщане пак - газ догоре.

Дават времето след вторник да е дъждовно. Значи петък на връщане ще карам на мокра магистрала. За сефте ще ми е ...

Надявам се, че малкото грозно Сузуки ще помни пътя защото го е минавало много пъти.

За присецването на газ - да споделя и моя опит.
Взех я с монтирана газова уредба, стара, латвийска, скапана, около 600 лв била - Тамона.
За година и половина два пъти ми го е правила. Както карам, за секунда - две, тя в движение започва да трепери и се тресе много силно. Натискам газта и спира. На светофар, на свободна, оборотомера играеше много - от под 1 до 2 и тя пак се тресе.
Първия път смених филтрите, втория път ходих на газаджия. Бедна горивна смес била причината, той изравни данните, та даже чека ми изгасна. След време пак светна.
Газ ползвам една и съща - от Шела преди кръговото за Банкя и Божурище, на края на Сливница, след Нестле.
Сипвала съм веднъж от Еко на Константин Величков и никога повече. Тя присецваше и гаснеше постоянно.
Сега съм се наканила да пробвам газта на Ловато. Гледам късно вечер, пък и денем, бакшиши много сипват от там. Автомивката на която ходя, също е пълна с бакшиши. Като са цял ден зад волана и по улиците, може би знаят кое е най - добро съотношение цена/качество.
За газаджия препоръчвам Мишо Газ, до Централна гара. Взе ми 10 лв за настройка на компютъра, каза ми,.че всичко е наред с газовата уредба. Не е търгаш като повечето сервизи, които като видят жена и я лъжат за пари.

# 2 249
Bitmad, ха-ха, така е, чувал съм я и аз поговорката. Hands Thumbsup
Ама не искам "преждевременно" да ми "роди" Twin Spark-чето, колкото и да е "кораво", че много си го харесвам. Мърка, като коте и реве, като лъвче.
Много са ми интересни Алфите, всяка звучи по различен начин. Чувал съм и други с моя двигател, както 156-ци, така и 147-ци. Брат ми имаше 2.0 147-ца преди да я "баталиса". Сърцето ме "заболя".
Ами, и моята я "наследих" с газова.
От какво естество са ти проблемите с газовата? Ти с кой двигател си? Да не би да е до настройки нещо, знам ли. Със сигурност си умен и си я гледал, проверявал и т.н. профилактики, редовна смяна на филтрите газовия и течната фаза. Газаджията ми е готин, младо момче около моите години и ме посъветва на 10к да сменям филтърчетата - 25 лв. са. Даже и безплатна диагностика ми прави, слага компютъра да види параметрите.
Никакви проблеми не съм имал, както и предният собственик дълги години, освен че няколко пъти ми се е случвало да гасне в движение, но се уверих, че е от кофти гориво. Като се замисля, скоро не съм имал този проблем. Надявам се така да се държи още поне няколко години, че искам да си я карам. Доколкото ми казаха, все още има доста хляб в нея, а и аз си я усещам, върви си количката и си иска да се развърта двигателят. Вярно е, че е до двигател. Тези специално са си определено високооборотни.
Паркирането и задното виждане -> свикнах й вече на моята. Отказах се да слагам парктроник, датчици и камера за задно виждане.
Точно така, както описа, с времето свикваш, окото се адаптира. При успоредното паркиране съм си създал метод и гледам на страничното огледало задната гума откъм бордюра и вече не го "лизвам", "близвам" и пак си паркирам плътно и с достатъчно отстояние от него 5-8 см.

Последна редакция: сб, 26 окт 2019, 02:12 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт