Твоята тема е моя тема, или чуваме ли наистина отсрещния?

• 9 885
  • 183
  •   1
Отговори
# 75
О, да, любимото ми - това от мъжа/детето няма да го търпя. Ама после в другите теми си личи, че пак търпи някакви простотии. Не сме взели принцове все пак.

# 76
кристина, значи реално си проумяла, че хората не са иделани и перфектни. Труден урок е, но е валиден.

Това, че някой прочел историята на друг и завил, че не би търпял нещо, което другия изживява, не го прави неискрен и целящ да унизи човека, а го прави просто човек с друга ценностна система и опит. И само защото в друга тема е писал, че има някакъв здравословен проблем не означава, че написаното от него е лъжа и той е неудовлетворен и не дава точен съвет. Съветът му е точен и помагащ, но за подобен му със същата съдба, обстоятелства и възгледи.

Външният вид пък съвсем го изключвам, защото има толкова много самоубиващи се, разведени, болни и страдащи красиви хора с проблеми, колкото и не чак толкова добре изглеждащи с проблеми.

.Едното няма общо с другото, освен ако не говорим за потребители, които са перманентно вкиснати и си го изкарват на всеки. Това е друго и е добре да се отсява.

# 77
аабе нека аз и децата ми сме здрави и красиви, пък ти чакай да се самоубия, щото еди кой си не ми оказал нужното уважение.

# 78
Човек неминуемо пречупва нещата през собствения си опит и преживявания. Именно затова е малко рисковано да искаш съвети от непознати хора. Ако при тях е имало сходна ситуация и се е случило накрая еди какво си, това не значи, че и при теб ще е същото. Или, че решението на казуса, което е проработило при тях, ще сработи и при теб. Особено, когато става въпрос за взаимоотношения с други хора, които все пак са динамични, а хората - не точно същите като онези другите, които се изказват.
Отделно, че много често се дават съвети как някой би постъпил на твое място. Но как БИ, а не как реално Е. Много хора се изхвърлят виртуално и се правят на доста по-ербап, отколкото са реално.
Съвсем отделно е желанието на отделни форумни образи да превръщат всяка тема в тема за себе си. Нормално е, ако в реалността рядко ти се удава случай да бъдеш център на внимание, а ти се иска, тук да се раздаваш на макс.
Често хората тук си казват и неща, които реално може би, биха премълчали.
Аз определено имам проблем с изслушването в реала. Като става въпрос за четене, съм малко по-съсредоточена и проницателна и се опитвам да се придържам към зададената тема, освен ако няма предпоставки да се отклони много и да ме засърбят пръстите да напиша някоя дивотия, която е съвсем далеч от централния въпрос.

# 79
аабе нека аз и децата ми сме здрави и красиви, пък ти чакай да се самоубия, щото еди кой си не ми оказал нужното уважение.
Ето пак как отново прехвърляш темата към и За себе си, когато пишех в трето лице за предпоставени случаи. Никой не ти вменява самоубийство и не те неуважава, само защото ти посочва неща, с които не си съгласна вътрешно.

Хър, определено.
Четенето с разбиране, вникването в проблема и емпатията не са лесни умения и рядко се намират в един и същи човек вкупом.

Малко като вица, че всяка жена има нужда от поне 4 различни мъже в живота си. Единият да й е най-добрият приятел, втория да я изслушва и разбира, третия да е върховен любовник и четвъртия да я допълва в интересите и хобитата си. Рядко са соулмейти, които се допълват на 100%.

# 80
Ето, важно е Кристина да си каже, че е красива, здрава и със самочувствие, а злобните са болни и грозни. Ни чува, ни разбира, но да си каже. Simple Smile

# 81
В интерес на истината в доста теми изобщо нямам намерение да се поставям в центъра на нещата, напротив, но така се случва, дори когато не съм в темата. Реално не аз насочвам към моята личност, а няколко човека имат жив и донякъде нездрав интерес към нея, задават въпроси, спекулират. Не знам защо - ако не ги интересува моята личност, може да не коментират.

И в другата тема давам за пример своя стандарт и виждания - защото искам да дам някаква перспектива на нещата. Ми много ясно, няма да седнем да решаваме драмите на девойка на 22 от перспективата на нейния акъл - щото при нея няма много акъл. Нека да види в каква ситуация е, погледнато отстрани. Да си представи, че има и друг живот и че това нейното си е вбиване в дребнотемия. Пък нека съм арогантна и егоцентрична. Ако може да се измъкне от своя си толкова ценен живот и емоции - ще види, че ще е по-добре.

Понякога, ако искаш успех, трябва да си преглътнеш егото и ценните златни емоции и да подхванеш друг модел. Иначе може да е напразни усилия за едното нищо.

# 82
Луна е задала доста въпроси в тази тема.
Тя се чуди такива ли сме и в живота - да не изслушваме / а не - търпим/ , чуждо мнение. Всеки човек си има механизъм за реагиране, и затова в реалния живот си селектираме контактите. Аз имах една приятелка , абе като каже "хайде да се видим" , то си беше като " ела ме виж". И когато аз изслушвам , съветвам , насърчавам , хваля, е ок. В момент , в който опитам нещо да споделя свое , тя веднага захапваше , че едва ли не , моето нищо не е и се почва при нея как е било. Ами нетърпими са такива хора. И тук ги има , пък тука лесно- плещеш си , няма кой да те спре. Ако е в лична среща , просто човекът става и си тръгва и обсесивният остава без храна.
Изкуство си е общуването. Особено във форум с хора от най- различни социални групи и прослойки.
Но може би пък това е интересното.

Допълвам се - докато съм писала , Хър е написала пост , който напълно споделям.

# 83
Аз имах една приятелка , абе като каже "хайде да се видим" , то си беше като " ела ме виж". И когато аз изслушвам , съветвам , насърчавам , хваля, е ок. В момент , в който опитам нещо да споделя свое , тя веднага захапваше , че едва ли не , моето нищо не е и се почва при нея как е било.

О, да, много добър пример.

А в темите на мен са ми любими "обратно-вците". Например в тема "Помощ, мъжът ми не ме желае сексуално, правим секс веднъж на 3 месеца", ще се намери поне една да се "оплаче", че нея пък мъжът ѝ не я оставя на мира и чак ѝ е писнало от секс. Защо е решила, че точно там е мястото да се оплаче (ако въобще става дума за оплакване) от обратния проблем - много ми е интересно. Аз, Аз, АЗ!

# 84
Сирен, не знам дали се поставяш умишлено в центъра, но странно защо реши, че говоря за теб,  когато говоря за форумни образи, търсещи внимание.  Понякога човек чува, каквото иска да чуе. Не знам, може би някаква настройка на мислите е това. Например - ако днес ми е излязла пъпка, във всеки постинг, който прочета да си мисля, че някой ми се хвали със перфектната си кожа. Или още по-лошо: заяжда ми се, и решавам, че че всеки втори във форума иска да се заяде точно с мен. То и на живо е същото Simple Smile))
Така, че да. Ако реша, че моята тема е еди каква си, няма начин някой да ме убеди, че всяка тема във форума е точно за това.

# 85
и майка ми така ми се дразни -че все съм била Аз, Аз, Аз. Преди не я разбирах, пък сега виждам че и другите хора се дразнят от това. Ами за мен съм си най-важна. Когато давам съвет, то е пречупен през моята призма. Не мога да излиза от себе си и да вляза в кожата на някой друг и да действам както той би действал. Нито съм психолог, нито актриса., ни шизофреник. В този смисъл за мен отговаря че твоята тема, не е моя тема. Казвам без злоба какво мисля., но чак не се вживявам. Но пък не бих искала нарочно да накарам някой друг да се почувства зле, защото от това на мен няма да ми стане добре. 

# 86
  • София
Повечето хора питат и не чакат да чуят отговора , или пък дрънкат безкрай някакви неща . В живота е така. Че и във форума е така. Докачат се от неказани и ненаписани обвинения. Confused
Тук пък във форума,  като добавим и желаниеято да се послъгва и манипулира и става още по- весело. Grinning

В тази връзка преди време четох, че едно от най - важните качества,  за да бъдеш любезен и приятелски настроен човек , е да изслушваш човека насреща си.  Confused Дори да говори повече, дори да говори леко странни за теб неща, просто го изслушай и му дай да говори той. Това било "висш пилотаж" в любезността и приятелското отношение. Grinning
Свръх обгрижване и респект към човека отсреща, един вид. И наистина е така. Рядко се среща в живота, дори от роднини и приятели.

# 87
Чета тъпи клишета, в които цитиращите ги вярват и очеизвадно прилагат и в "мисленето" си и в действията си или поне им се иска да е така... Много прост пример е "Те, жените, са еди какви си" или "Те, мъжете, всички до един, са еди що си"...

Колкото и да ни се иска да сме единствени, уникални, неповторими, неуязвими и безсмъртни, живота е пълен с клишета. По-простите се наричат природни закони, по-сложните "карма". По научному - "причинно-следствени връзки", а по народному - "каквото посееш, това ще пожънеш" Grinning
Едно такова клише, което ми идва на ум веднага е, че твърда тиква трудно пропуска навътре, а неяла пердах тиква обикновено е твърда. Сегашния живот е прекалено защитен, особено за жените. Откъдето и постмодернистичната картинка във форума. Всеки си пее арията и не слуша другите и цари вавилонско неразбирателство.

Горното с една дума: кокошарник Grinning

# 88
Факт, защитен е животът. Затова повечето хора, като получат вербално начукване на канчето, се притесняват най-вече за егото си, а не могат да си представят съвсем реалните последствия и омазване, ако направиш нещата неправилно. Впрочем доста хора, вкл. и аз, имаме късмета да сме защитени от някои неправилни решения - обаче е хубаво да осъзнаваш докъде си защитен, защото все пак има някакви последствия. Дори и с пари, понякога не може да си откупиш грешките.

# 89
Точно в такава посока исках да кажа ,че подбирам колко могат да ме разберат и без да лъжа  казвам необходимото .Докато човекът не съзрее да види цялата картина, няма смисъл да се тръгва от Адам и  Ева.Защото причините за дадена ситуация  са много преди нея.

Общи условия

Активация на акаунт