"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, мами и от мен. Simple Smile

От 5 дена не съм ви чела, че бях с приятелки на концерт в Германия. Беше много хубаво, като изключим това, че 2 от дните ми минаха в гадене и повръщане. Но пък открих, че газираната вода с лимон ми помага. Видях, че сте говорили и за това. Честито на новите мами и честит празник на рожденничката ! Здраве и леко бременеене! Simple Smile🌼🌷

# 571
Честито на рожденичката и от мен! Бъди здрава и се радвай на много сбъднати мечти.

Много ми става хубаво и на мен като чета добри новини.Simple Smile Все така да бъде!

Момичета, от около седмица косата ми стана супер мазна. По принцип ми е суха, а сега всеки ден е мазна. Мия сутрин и до вечерта пак ... Някой има ли съвет как да се преборя с този неприятен ефект?

# 572
  • Пловдив
Здравейте момичета Simple Smile

много оживена и приятна става нашата темичка! Simple Smile
Честито на всички, които споделиха хубави новини от прегледите/тестовете и добре дошли на присъединилите се бъдещи мами!

Аз мога да се похваля с липса на гадене и други неразположения. Единственият "проблем" ми е, че вече ми се очертава корема и малко ми личи бременността. За сега си влизам в моите дрехи и с блузи и рокли горе-долу прикривам нещата, но аз по принцип съм доста слаба и изпъкналото коремче си личи. Имам три чифта дънки от h&m от миналата бременност, но ми е много горещо а дънки сега.

Сега съм в 10 г.с. +3-4 дни и ФМ ми е на 08.08 при д-р Чачева в Наджеда. Добре, че и на 02.08 имам преглед,че иначе как ще издържа да седя в неведение не знам... Simple Smile

И с първата и с тази бременност едно от първите неща, които направих, след като видях положителния резултат, беше да се заровя в страниците с бебешки дрешки на Next. Гарантирам, че са качествени и цветовете им не мърдат след многократно изпиране в пералня и сушене в сушилня.

Още нищо не съм купувала, но ние имаме и много неща от бъдещата кака. Със сигурност няма да купуваме количка и кошара Simple Smile Впрочем, моята количка (Inglesina Ottuto Deluxe) много си я харесвам и с нея сме минали стотици километри по различни места в Европа. С ММ даже съжаляваме, че не и сложихме километраж. За съжаление не се продава този модел вече, но определено мога да препоръчам марката. По спомен аз купих първите неща за нашето момиченце, след като мина втората ФМ и към 7-8 месец вече бяхме купили 95% от всички неща. Това се оказа добро решение, защото като се роди бебето наистина не ти е до обикаляне на магазини и избиране на марки.

Mateya, честото миене на косата на практика стимулира по-честото омазняване на скалпа. Опитай се да разредиш миенето на косата поне през ден. Сигурно има и козметика а такъв тип коса.

Diki, облазяв за концерта с приятелки Simple Smile

Jeini, честито за резултата от пренатеста Simple Smile

little_mermaid, честит рожден ден! Много здраве и сбъднати мечти ти желая!

# 573
  • София
Честито на рожденичката и от мен! Бъди здрава и се радвай на много сбъднати мечти.

Много ми става хубаво и на мен като чета добри новини.Simple Smile Все така да бъде!

Момичета, от около седмица косата ми стана супер мазна. По принцип ми е суха, а сега всеки ден е мазна. Мия сутрин и до вечерта пак ... Някой има ли съвет как да се преборя с този неприятен ефект?
Като родиш  Laughing
Иначе опитай да разредиш миенето, можеш да пробваш и сух шампоан

Jeini, поздравления за резултата от теста и честити розови гащи  stork-girl!

# 574
Добро утро 😀 мъча се да се усмихвам в това мрачно време , но ми липсва слънцето . При мен започнаха да изчезват гадните неразположения и се чувствам заредена с енергия . Цял ден ходя на разходки и плажчета когато времето позволява . Но днес ще се отдам на кулинарни изкушения . Сънувах ,как готвя определени неща и говоря с първия важен мъж в живота ми -Дядо , и реших да направя на яве поне това което мога .
Имаше питане към мамите с близнаците как растем . Ми на килограми съм качила вече 3 Док. каза,че вървя в норма заради уголемяването на матката , бебетата , кръвта , и всичко останало което съпътства бременността . Иначе си имам и коремче  което обожавам , хващам се ,че когато се къпя не мога да сваля очи от огледалото .
Ето линк за развитието на близнаци
https://zabliznacite.wordpress.com/2011/07/13/bliznaci-v-utrobat … -vtori-trimestar/

# 575
При мен работата стана "човек да не се похвали".... Вчера тъкмо реших да кажа, че се чувствам малко по-добре и вечерта изненада. Тая глава ще ме съсипе. Хвана ме пак и няма и няма, докато не пих Парацетамол не минава, а най-тъпото е, че веднага щом го изпих и повърнах. Че и все улучвам едни такива моменти, когато ММ ми го няма и съм сама. Днес ми е доста кофти и ми се гади много, но навярно е заради снощи. Та така, избързах с хвалбата. Neutral Face

# 576
Усмивка, мерси за линка. Аз го намерих това и четох и статията за правилното наддаване и за това малко се бях притеснила.
При мен гаденето се засилва, успоредно с зверски киселини. Снощи ядох хляб с надеждата да ми помогне, но цяла нощ място не си намерих.
След 2 дни отиваме на почивка за 3 дни, дано да не я изкарам в близка среща с тоалетната...
Имам точно 1 седмица до следващия преглед, но нещо съм се паникьосала с тези нови симптоми и се чудя дали да не прежаля поредните 50 лева и да отида на преглед да видя какво се случва?

# 577
Усмивка, мерси за линка. Аз го намерих това и четох и статията за правилното наддаване и за това малко се бях притеснила.
При мен гаденето се засилва, успоредно с зверски киселини. Снощи ядох хляб с надеждата да ми помогне, но цяла нощ място не си намерих.
След 2 дни отиваме на почивка за 3 дни, дано да не я изкарам в близка среща с тоалетната...
Имам точно 1 седмица до следващия преглед, но нещо съм се паникьосала с тези нови симптоми и се чудя дали да не прежаля поредните 50 лева и да отида на преглед да видя какво се случва?
Не се паникьосвай излишно. Мисля,че ако нямаш някакво кръвотечение или повръщаш по 5-6 пъти всичко друго е нормално 😊 за гаденето наистина помагат лимони с вода 😊

# 578
  • София
Честит празник little_mermaid! Birthday Да си много здрава, усмихната и щастлива. Хубавите неща предстоят!
Jeini браво за хубавите новини и честити розови гащи Ribbon

# 579
Честит Рожден Ден, little_mermaid! Много любов и само положителни емоции ❤
Моят следващ преглед е на 27-ми и нямам търпение вече!
На мен ми се гади само когато не съм спала, което за съжаление ми се случва доста често. Преди 2 дни беше и най- кошмарната ми нощ- спах само 2 часа. Имам чувството, че изпитвам някакво неразположение вечер и през нощта и това е причината, но не мога да определя на какво точно се дължи. Вие ми се свят, получавам топли и студени вълни, точно като се унеса и се стряскам... и като прибавим и ставанията до тоалетна направо сън не ме хваща.

# 580
Мерси много за пожеланията. Много хубави новини в темата. Много позитивно ме зареждат.
Всички с не разположения стискам палци да отшумят бързо бързо.
Аз установих, че ако си пия витамините на гладно и ми се гади много. Хапвам сутрин все още тесто някакво. Сега съм на вълна запечени филии с кашкавал.
Моят следващ преглед е чак на 23.08. Направо не знам как ще издържа до тогава.

# 581
Mateya Zoe, при мен също косата се омазнява супер бързо. Бях я свикнала на 7 дни, а сега на втори-трети ден е много зле. Аз лично предпочитам да я нося вързана и да не я мия много често. Ако се налага, ползвам сух шампоан. Вместо сух шампоан можело да се ползва бебешка пудра и скоро ще тествам, защото гледам да намаля химията 😊
Dundiu86, вече съм +3 кг в 11гс+3 и коремът ми не може да се скрие. Аз не се и опитвам, много си ми харесва и си го гледам - още ми е ново и свиквам. Док ми каза, че са на два етажа и си ги представям вътре 😊 За гаденето - при мен още се случва, когато съм гладна или преяла. Използвам го като индикатор и се ориентирам по позивите. Ако нямаш сериозно повръщане, не мисля че е нужно да ходиш на преглед. По-добре само звънни да ти каже, какво да си вземеш за гаденето.
Inspirasi и аз още страдам от безсъние. Почнах Магнезий и се надявам да ми улесни спането. Трудно заспивам, лесно се будя и после с часове не мигвам. Успокоявам се, че мога да го ползвам като подготовка 😆 Но си е мега гадно.

ЧРД, little_mermaid! Бъдете здрави и се обичайте 🍀

# 582
Момичета, запознати ли сте с това, в коя седмица вече може да усетиш как бебето мърда?

# 583
За всеки е различно. Няма точно определена седмица.

# 584
На мен ми казаха, че първоначално ще е нещо като къркоренето и предполагам към 4 месец (така четох някъде).

Общи условия

Активация на акаунт