"Февруари още е далече, но ще гушнем мъничко човече " 2019

• 35 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря ви за отговорите ...

За усещането, да, при всеки различно. Така ми каза и аг, точен отговор при всички няма. При 1во дете средно 19-20 г.с., при 2ро по-рано към 16-17. Каза да не се панирам ни ако е по-рано, ни по-късно...

# 586
  • София
Аз имам спомен, че около 16 г.с, но наистина е много индивидуално. Зависи и от това дали плацентата е предна.

# 587
Момичета, запознати ли сте с това, в коя седмица вече може да усетиш как бебето мърда?
С първото усетих в 19 гс, сега може би по рано ще е

# 588
  • Пловдив
Момичета, запознати ли сте с това, в коя седмица вече може да усетиш как бебето мърда?
С първото усетих в 19 гс, сега може би по рано ще е

И аз усетих към 19 гс Simple Smile

# 589
Аз моите рано ги усещам, с първото 15-16 някъде, второто към 14, а сега в 11 дори на моменти като легна имам чувството, че го усещам

# 590
  • София
И аз може би към 19-20 седмица усетих първото. Сега съм със задна плацента, та пак не го очаквам много рано, но пък после ще гледаме как шава  Laughing
Иначе от предната ни група имаше майки, който много рано започнаха да чувстват движенията, може би към 14-15-та.

# 591
На мен никой лекар нищо не ми е казвал за плацента до сега. Странна работа. Все бебето е добре и до там с коментарите.

# 592
  • София
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед по "здравната каса" и всеки път като отида се чудя защо си го причинявам Joy както и да е. Отивам за ехографията, която върви с БХС и се оказа, че доктора го няма, а ще ме гледа някаква девойка тип практикант, ли резидент ли, изобщо някъде на моите години. Та си казах, добре започваме, няма що.
Та се виждаше всичко доста мъгливо, обаче! Поне видяхме всички (вкл. ММ и каката) как мърда малкия бебок, маха с ръце и крака и изглежда сякаш се беше изтегнал на шезлонг. Понеже се виждаше лошо тази женица направо ми ръгаше апарата така че ме наболява всичко сега, сякаш съм правила коремни преси. Уж измери там нещата, рисковете ми излизат 1:10000 и 1:100000, което предполагам е ок и каза нисък риск. А даже не знам дали видя носната костица, не го пише никъде, добре че вдругиден съм при частната. Пол разбира се тези в държавното хич и не си дават зор да видят.
Единствено кофти ми излиза завишено ТСХ, което е странно, защото преди да забременея си беше ок. Та ме праща на ендокринолог, след един месец разбира се имаше час. Та вдругиден ще питам. Ако някоя девойка оттук е по-наясно нека ми каже, т4 ми е наред, а ТСХ е 5,46 при норма до 5. Rolling Eyes
Какви са вашите резултати на бета-hcg и papp-a? В МоМ?

# 593
Да споделя и аз за мърдането. От няколко дни имам чувството, че усещам нещо да мърда, отначало помислих, че не е от бебето, но все повече ми се струва, че е то. Движенията са резки и много наподобяват на някакво движение на червата или не знам и аз как да го обясня, но си е странно. Разбира се, може и да се бъркам, не е изключено.
Аз ТСХ не съм изследвала скоро. Но и никой нищо не е споменавал за него. То влиза ли в кръвните изследвания, които пускат от АГ?

# 594
M0n17y, ти коя седмица си?
На последния преглед преди 1 седмица гледахме бебоците и те се мятаха и мърдаха много, а мъжа ми само ме гледаше изумен и ме питаше ама наистина ли не ги усещаш... Ако преди от време на време съм си мислела нещо, тогава напълно се убедих че нищо не усещам...
Чудя се дали чуват вече, защото телефона на лекарката звънеше а те танцуваха ли танцуваха

# 595
Аз съм 13+2-3. И също като бях при док виждах как се мята бебето, но не усещах нищо. Възможно е и да си въобразявам. Но си мисля, че така или иначе скоро може би ще го усещам. Ще стане ясно, когато се усети реално движение Grinning

# 596
Относно дали чуват - да. Но за сега чуват/усещат главно майката. По-силни звуци също им влияят.
Относно мърдането, аз мисля, че късно ще усетя. Не знам защо. Иначе на прегледа ми в 9+1 док ми показа как клати едното краче, беше много сладко. Чакам 8 август и много ми се ще пак да пошава малко, за да го видя.

# 597
  • София
Стана ми любопитно и си проверих приложението - миналия път съм усетила отчетливо около 16 г.с. Помня, че в отчетната имаше момичета, които бяха усетили ритничета и доста по-рано. Аз бях с предна плацента и доки каза, че по-късно ще се усети.

# 598
много бавно ми минава времето от преглед до преглед, хем ме гледат на всеки 2 седмици и пак... пристрастена съм да си ги гледам как шават и мятат крачета, ръчички и глава. Последния път бяха все едно ги бях завела на хард метал концерт.. явно не харесаха на докторката мелодията на телефона

# 599
Здравейте!  Да се запиша и аз - бременност след инвитро процедура, преди 4 дни ми беше последния преглед и за първи път го видях как маха с ръчички и краченца. Толкова мило ми стана.... Защото аз нямам никакви неразположения и забравям, че съм бременна направо. Единствено болки в гърдите и от време на време като леки предменструални болки. Сега съм в 10 г.с.4 дни.
Вече събирам информация къде да отида на първата фатална морфология... За Варна. Виждам, че има момичета по- напред от мен, сигурно сте минали през това Simple Smile Успех и безгрижни дни за всички!

Общи условия

Активация на акаунт