За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 66

• 38 203
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Месото го варя в обикновенна тенджера. След това минавам през булета, сипвам в пликчета за кърма и после във фризера.

# 601
Нашият син се разболя , когато беше на месец и половина. Точно с кашлица. Изписаха му drill calm baby.
За сополи му изписаха черни капки

# 602
  • София
Нашият син се разболя , когато беше на месец и половина. Точно с кашлица. Изписаха му drill calm baby.
За сополи му изписаха черни капки

Този сироп е една тотална недомислица. Явно много добре плащат, за да го изписват лекарите. И на моето бебе беше изписан на два месеца и точно това ме усъмни в компетентността на вече бившата му лл.

# 603
Месото първо слагам в тенджера със студена вода и варя, докато спре да излиза пяна. После го местя в крок-пота за още 4-5 часа. Накрая обезкостявам, пасирам, насипвам във формички за лед, които покривам и на следващия ден прехвърлям в надписано пликче.

# 604
  • Германия
Сиропите за кашлица при бебетата и според мен и според много тукашни лекари са предимно маркетингов трик и са напълно излишни.
Като е има кашлица дъщеря ми са ни казвали да й даваме повече течности. Минавала е за няколко дни.

В БГ това масово изписване на какво ли не си е свързано точно с плащане от страна на фармацевтичните компании

# 605
За кашлицата може само Стодал. Иначе може и да е от стичащите се секрети. При моя син беше така и ни помогна само бейби вак.

# 606
  • Плевен
И ние пихме стодал. Помага доста този сироп. Черни капки също капех и много промивки със стеримар. Давах му и едни хомеопатични гранули.

# 607
  • Варна
И моят син е пил Дрил Калм. Ама толкоз никаква работа да не върши, не е истина просто. Ефект от сироп за кашлица не съм видяла, освен от тези с амброксол, които разкашлят до степен да не можеш дъх да си поемеш Whistling Отсвирила съм ги тотално. Иначе на 6 месеца за кашлица на моя син му изписваха противоалергично - ериус.

# 608
  • Велико Търново
Правили ли сте тест за алерии? Ако да, при кого и на каква възраст на бебетата?

# 609
Аз исках да изследвам щерката миналата година заради сенната хрема, ЛЛ обаче каза, че на деца под 5 години не се правят такива тестове.

# 610
Правили ли сте тест за алерии? Ако да, при кого и на каква възраст на бебетата?
Не съм сигурна дали може да се направи на бебе, но все си мисля, че би трябвало да може. Най-добри според мен са в Клиниката по алергология на Александровска. Там на телефона обясняваш за какво си и ще те насочат, ако може да се направи. Работят и с направления.

# 611
  • Варна
За моженето сигурно може, но не са достоверни. Чак 5 години не знам, но минимум 3 трябва да има, доколкото помня.

# 612
За някои алергии предполагам може и към 3 години, специално за сенна хрема съм се интересувала. Аз също исках да се тестувам, но ми обясниха най любезно, че няма смисъл, нито мога спра да си цъфтят, нито нищо.

# 613
  • София
На бебето вече направихме тестове за, алергии. Беше правилно решение, въпреки че имах съмнения дали да ги направим.

# 614
  • Велико Търново
На бебето вече направихме тестове за, алергии. Беше правилно решение, въпреки че имах съмнения дали да ги направим.
Би ли споделила къде ги правихте?

Общи условия

Активация на акаунт