Нашите кухни - 75

• 88 980
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,

може ли някой да ми препоръча магазин в София с голям избор на дръжки за кухненските шкафове навсякъде се предлага едно и също и не искам да сложа големи дръжки и нищо не мога да избера, а днес монтираха шкафовете. Гледах в Балкан юг, Диел 09 и по военна рампа на няколко места еднотипни .

Благодаря!

Икеа? - https://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Knobs-and-handles/

# 196
  • Across the Multiverse
Аз дори и онлайн като търсих дръжки (но за гардероба в спалнята) много трудно намерих нещо, което да се доближава до желанията ми. Тъкмо харесам нещо- то било дизайнерско примерно и не можеш да го намериш в производство. Много е еднотипен обкова наистина. Днес бяхме в Балкан Юг (но в Бургас) и въпреки сравнително голямото разнообразие на размери, форми и покрития се въртят около 5-10 базови модела. Икеа като стилове и форми разчупват малко калъпа, да. Но пак може да не намериш това, което ти трябва. Дано имате успех !

# 197
  • София
Привет!
Пускам снимка на проеткта на моята кухня, моля за съвети и мнение. Хладилникът ще е до микровълновата, а вратата на помещението е на стената срещу фурната. Ще е холо - кухня, за цветовете още се колебая, но най-вероятно ще е бяло (може и не бяло бяло, а някакъв цвят бяло) с дървесен плот и плочки за гръб.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 08:59 от estelitka

# 198
  • Раковски
Нема снимка.

# 199
  • София
Качих, мерси!

# 200
  • София

Може ли линк към него? Лесно ли се почиства?

Ето този е. Ами да, много лесно се почиства, плочка си е Simple Smile Предишните ми 2 кухни бяха с гръбчета от плоскости, така че имам богат опит с тях Simple Smile Плочките се почистват много по-лесно, обикновено просто забърсвам с кухненските мокри кърпи от Лидл и всичко изчезва за секунди Heart Eyes

# 201
Привет!
Пускам снимка на проеткта на моята кухня, моля за съвети и мнение. Хладилникът ще е до микровълновата, а вратата на помещението е на стената срещу фурната. Ще е холо - кухня, за цветовете още се колебая, но най-вероятно ще е бяло (може и не бяло бяло, а някакъв цвят бяло) с дървесен плот и плочки за гръб.
Не ми харесва, че мивката е навряна в ъгъла, ще е страшно неудобно, по добре да я центрира те, доколкото е възможно,от проекта изглежда напълно възможно

# 202
Много готин геометричен гръб ! Плочки ли са?
Плочки да, гранитогрес Simple Smile

Може ли линк към него? Лесно ли се почиства?

Chess Decor Mix

# 203
  • Across the Multiverse
Аз също бих изместила мивката една идея вдясно. Така хем функционалния триъгълник (хладиклник-печка-мивка) ще се оптимизира, хем няма да ви грее на краката от печеното пиле във фурната докато миете салатата Wink  Малкото шкафче в ъгъла вдясно от фурната бутилиерата ли е ?
Майсторите, какво мислите, дали може тази идея :
https://www.youtube.com/watch?v=QSwAcn-CCNg
да се осъществи с вече нареден естествен паркет на рибена кост (като нямам претенции да се запази 100% от паркета, може гранитогреса да влезе малко навътре). Харесали сме страхотни хексагони, но ако направим прехода под права линия с лайстна ще се изгуби голяма част от красотата му и много искаме да го разчупим.

# 204
Зависи от мивката. Моята също е на ъгъл, но взех с по-голямо корито /61х50 см./ и нямам никакъв проблем.

http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=14&c=125&pid=505

# 205
  • София
Здравейте,някой поръчвал ли си е кухня от Хоп мебели?Доволни ли сте?

# 206
  • sofia
Есента поръчах, но първо объркаха поръчката, след това изпратиха врати с друг размер и май не си комуникират добре различните звена от поръчка , вземане на размери до монтаж. С две думи - не съм доволна. Не си направиха дори труда да ме зарибят с нещо по-качествено и скъпо - слаб маркетинг,  слаби менажери.

# 207
да се осъществи с вече нареден естествен паркет на рибена кост (като нямам претенции да се запази 100% от паркета, може гранитогреса да влезе малко навътре). Харесали сме страхотни хексагони, но ако направим прехода под права линия с лайстна ще се изгуби голяма част от красотата му и много искаме да го разчупим.
Ами трябва да махнете част от паркета малко по-голяма от мястото, на което ще се редят хексагоните. После паркетът да се нареже както е показано. Това, което трябва да проверите обаче е дебелината на паркета дали ще съвпадне с дебелината на плочка с лепило, за да запазите нивата. Ако плочките са по-тънки може да се лепи с по-голям гребен (т.е. с повече лепило), ако обаче паркетът е по-тънък няма да стане.

Последна редакция: ср, 25 юли 2018, 15:26 от drago_2008

# 208
  • Across the Multiverse
Скрит текст:
Ами трябва да махнете част от паркета малко по-голяма от мястото, на което ще се редят хексагоните. После паркетът да се нареже както е показано. Това, което трябва да продерите обаче е дебелината на паркета дали ще съвкадне с дебелината на плочка с лепило, за да запазите нивата. Ако плочките са по-тънки може да се лепи с по-голям гребен (т.е. с повече лепило), ако обаче паркетът е по-дебел няма да стане.
Ако паркета е по-тънък от плочките тоест, тогава няма да стане, заради разликата в нивата, нали така ? Благодаря много за отговора ! То и сега има налепени едни грозни плочки по пода, които са на същото ниво, та се надявам да няма проблем и с новите. А има ли някакъв стандарт в дебелината на гранитогреса за вътрешна употреба (ако трябва да гледам от-до определени мм дебелина) ?

# 209
Точно така, ще има разлика в нивата. Няма стандарт и конкретно да търсите за вътрешна или външна употреба няма нужда. Гранитогреси има от 8 мм до 12 мм по масово. Обиновено са 10 мм. Щом и сега има плочки най-вероятно няма да е проблем да ги подмените и няма да имате разлика в нивата Simple Smile
Паркетът обаче да не Ви е лепен?

Общи условия

Активация на акаунт