Нашите кухни - 75

• 89 687
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Имам 3 такива плота изградени за последните 1.5 г. Супер лесни за поддръжка и много устойчиви. Правени са с калиброван гранитогрес 60/60 см и 60/120 см. Кухните са ми дърво и съответно плотовете са кантирани отпред с дървени лайстни. Сега ще изровя снимки да кача.

# 226
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Имам 3 такива плота изградени за последните 1.5 г. Супер лесни за поддръжка и много устойчиви. Правени са с калиброван гранитогрес 60/60 см и 60/120 см. Кухните са ми дърво и съответно плотовете са кантирани отпред с дървени лайстни. Сега ще изровя снимки да кача.
А върху какво е сложен гранитогреса? Каква основа има над долните шкафове? Много благодаря за отговоря! Надявах се точно на твое мнение, защото всикчо, което чета от теб по въпросите за дома, не само в тази тема, ми звучи добре, логично и възможно ... Надявам се ида се включи и shadowman ...

# 227
Шкафовете са с плътни тавани, отгоре има ОСБ, отгоре аква панел или ако идва скъпо с циментови водоустойчиви плоскости и отгоре се лепи с СМ17.
Това е плот с плочи 60/60 см

И готов плот без лайстната отпред с плочи 60/120 см.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 11:12 от drago_2008

# 228
  • София
Здравейте, не мога да се обясня нещо и моля за съвет! Със стара печка с керамични котлони съм, която има стъклен капак, който играе ролята на гръб докато се готви. Много лесно се почиства, а след всяко готвене си е за чистене.
Но на новата кухня искам вградена печка. И всички снимки, които разглеждам, гърбът на котлоните си е самия гръб на кухнята. Или е от материалът на плота, или от материалът на вратичките на шкафчетата. Как се почиства и поддържа това чудо при ежедневно готвене?? Моля ви дайте съвет , докато не съм поръчала кухня!

# 229
  • София
Благодаря за съветите и подкрепата 😊 ще го помисля още малко и без това има още няколко неща за доизкосуряване ... Просто с тази лайсна ми се струва, че ще си разваля цялата визия на кухнята, а толкова да си я харесвам ....

Върху колоната плочки не може ли да налепите още един ред върху тях. Не знам дали обясних добре?? Просто отгоре до долу налепете още един слой плочки Само на проблемната страна.

# 230
  • София
Здравейте, не мога да се обясня нещо и моля за съвет! Със стара печка с керамични котлони съм, която има стъклен капак, който играе ролята на гръб докато се готви. Много лесно се почиства, а след всяко готвене си е за чистене.
Но на новата кухня искам вградена печка. И всички снимки, които разглеждам, гърбът на котлоните си е самия гръб на кухнята. Или е от материалът на плота, или от материалът на вратичките на шкафчетата. Как се почиства и поддържа това чудо при ежедневно готвене?? Моля ви дайте съвет , докато не съм поръчала кухня!
С обикновен гланцов плот и гръб е при мен, на фирмата Геталит мисля, почиства се съвършено лесно с някакъв спрей за почистване. Фрош-а със сода например /син на цвят/.

# 231
Бях пускала снимка на плот, който много ми хареса от последното изложение за мебели - големи плочи гранитогрес:

# 232
  • България
Здравейте! Закупих си фурна за вграждане с функция - пиролиза. Въпросът ми е дали има по специални изисквания при вграждането, предвид високата температура, която се получава при пиролизата. Ще се радвам да чуя и мнението на shadowman. Благодаря!

# 233
  • ...

Върху колоната плочки не може ли да налепите още един ред върху тях. Не знам дали обясних добре?? Просто отгоре до долу налепете още един слой плочки Само на проблемната страна.
Благодаря за идеята, не се бях сещала за такъв вариант. За сега ще оставя нещата както са си, ще видя реално колко влага има там и тогава може би най-добрия вариант ще е да сложа само там дървена лайсна от Икеа по предложение на друга съфорумничка. В момента ми се струва, че няма да има нужда и от това упражнение, дано да съм права Simple Smile

# 234
За освежаване на стари плочки и временни решения във vivre са пуснали много приятни стикери от този тип:

Ако на някой ще му свършат работа: https://www.vivre.bg/c-16343/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B … D0%B5%D1%80%D0%B8

# 235
И аз съм се насочила към фурна с пиролиза и ще се радвам някой да се включи.
Също така разбрах, че при индукционните плотове (а мисля да вземам такъв), трябвало да има повече отстояние между фурната и плота. Тоест не под плота веднага да се сложи фурната, ами фурната да се сложи почти до земята, за да може разстоянието между двете да е по-голямо. Някой чувал ли е за такова изискване и дали е вярно според вас?
Здравейте! Закупих си фурна за вграждане с функция - пиролиза. Въпросът ми е дали има по специални изисквания при вграждането, предвид високата температура, която се получава при пиролизата. Ще се радвам да чуя и мнението на shadowman. Благодаря!

# 236
И аз съм се насочила към фурна с пиролиза и ще се радвам някой да се включи.
Също така разбрах, че при индукционните плотове (а мисля да вземам такъв), трябвало да има повече отстояние между фурната и плота. Тоест не под плота веднага да се сложи фурната, ами фурната да се сложи почти до земята, за да може разстоянието между двете да е по-голямо. Някой чувал ли е за такова изискване и дали е вярно според вас?
Не, вижте си монтажната схема за конкретния модел котлони, които харесате.

# 237
Здравейте,
И ние стигнахме до идеята за нова кухня.
Насочихме се към кухни Диалог - фирма с големи претенции и лошо качество  ... голяма грешка Sad
След сума ти перипетии и чакане, монтираха частично кухнята и се оказа, че проекта от великата проектантка в офиса в София Маноела, завършила сигурно с тройка - тъй като не прави разлика между чертеж и скица,  е пълен шит.
Навсякъде се оказа, че няма нито един шкаф или чекмедже със стандартен размер.
Сложени са ненужно много и безмислени бленди, които освен че са непрактични и губят в широчината на шкафовете.
Много внимавайте с тази фирма и техните “специалисти”
Пълна двойка от мен!!

# 238
Не оспорвам в никакъв случай лошия Ви опит с Диалог, но не мога да не скрия очудването си. Около мен доста хора са с техни кухни и всички са доста доволни, включително и от обслужването.
Имам и близка, при която се беше получило недоразумение, но тяхната реакция беше доста адекватна и без много въпроси си бяха оправили грешката.
При Вас не обещаха ли да си коригират нещата?
Здравейте,
И ние стигнахме до идеята за нова кухня.
Насочихме се към кухни Диалог - фирма с големи претенции и лошо качество  ... голяма грешка Sad
След сума ти перипетии и чакане, монтираха частично кухнята и се оказа, че проекта от великата проектантка в офиса в София Маноела, завършила сигурно с тройка - тъй като не прави разлика между чертеж и скица,  е пълен шит.
Навсякъде се оказа, че няма нито един шкаф или чекмедже със стандартен размер.
Сложени са ненужно много и безмислени бленди, които освен че са непрактични и губят в широчината на шкафовете.
Много внимавайте с тази фирма и техните “специалисти”
Пълна двойка от мен!!

# 239
На мен ми е по-интересно как ЧАК по време на монтажа сте установили, че проекта не е ок, че шкафовете не са ок, че блендите не са ок... Simple Smile Вие по време на консултациите, взимането на размери, разпределнието, проектирането и визуализирането на въпросната кухня къде сте били?! Изпълнението на проект се започва след изрично одобрение от клиента (след предоставени подробни скици, чертежи и 3D), което щом сте стигнали до монтаж, явно сте дали... сори, но в такъв случай проектантът/изпълнителят e последният човек, който има вина в случая. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт