Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 348
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Как сте така спокойни като не се чувствате добре и ви е лошо,аз не мога да съм постоянно се питам какво се случва с мен?Vici75 искате да кажете,че на ехографа не се вижда ако има някакъв проблем така ли?
И аз не мога, когато не знам каква е диагнозата.

# 271
Искам да кажа, че ехографа вижда определен проблем, не всички възможни. Това, че проблем с ехографа не е установен, не означава, че проблем няма. А иначе не съм спокойна никак дори, но всички по всеместно останаха без идеи какво може да ми е. И аз се уморих да чета и гадая. Заживях  с мисълта, че ще съм така и изминаха доста години. Гаденето е по-леко, но го има все още. На друг доктор не знам на какъв да отида. Само на гастроентеролог съм ходила (на няколко), на УНГ и на гинеколог. Изписвани са ми всички видове хапове за киселини, както и антидепресанти. Пазила съм и диета и нищо не ми е помогнало. Чета тук във форума ако може да ми светне някоя идея за нещо, но нищо за сега. При мен гаденето започна изведнъж. Бях със страхотен апетит и аз. Сега ям, но на сила. Спокойно мога да откарам два дена без храна. Огладняване не настъпва. Може би в третия ден началото ще почувствам лек глад. Всички тестове и изследвания направени ми до сега са перфектни.

# 272
Как си раждала? Нормално или секцио?

# 273
Подходящ ли е ориза в диета, при условие, че не се консумират други въглехидрати?

Мисля, че въпросът ти е по-подходящ за тема, в която се обсъждат различните режими на хранене, но оризът си е въглехидрат - не е най-удачното нещо при диета, но зависи в какви количества го приемаш и колко често. Peace

# 274

кого питаш Simple Smile ? Ако мен, секцио съм раждала, но то беше преди 15 години.

# 275
  • София
Как сте така спокойни като не се чувствате добре и ви е лошо,аз не мога да съм постоянно се питам какво се случва с мен?Vici75 искате да кажете,че на ехографа не се вижда ако има някакъв проблем така ли?
Аз лично не съм спокойна, но много дълго време бях в омагьосан кръг .
Всички възможни лекари, хормонални изследвания , ехографи , колко изпити лекарства , колко хипохондрични мисли .

Убедена съм , че ти не си единствената с тези симптоми , ако ти кажа , че познавам десетки ... но те чакат да им мине острата фаза , после се успокояват и си живеят живота.

Някои лекари даже ми казваха ,”на нервна почва било”
Почти всеки втори лекар (особено , ако човекът е по-млад) казват , “успокой се , ходи на почивки , гледай си кефа и пий леки успокоителни” 😁

При мен забелязвам , че в различните фази на цикъла , притесненията ми са с различна сила.
Точно преди цикъл , “имам” всякакви болести .
По време на цикъл , ми е супер състоянието, в овулацията - всичко е прекрасно и така докато мине и всичко това се повтаря .

Иначе аз имам проблем с гърлото , вече изменена лигавица ( ходя периодично на УНГ )
Сега лятото всички хормони са ми страшно объркани , жегата ме съсипва , и настроението е ужасно , съответно “черните” мисли са по-интензивни , мисля да ходя да ме гледат за тумор в гърлото или хранопровода .

Другото , което забелязвам е , че когато нямам работа , не съм заета , все повече мисля за проблема .
Имам ли работа , проблема изчезва .

С което изобщо не подценявам състоянието ви .
Или ударно отивайте на лекари (поне 2ма, пускате всички възможни изследвания, правите колоноскопия и другото през устата , посещавате още поне 2ма специалисти да отхвърлят вашите притеснения ) и затваряте кръга.

# 276

кого питаш Simple Smile ? Ако мен, секцио съм раждала, но то беше преди 15 години.
Да, точно теб питам. Скоро ми правиха операция за премахване на сраствания, а имаше и жена, която беше раждала през 1997 година секцио. Та щом нямаш видими от ехограф и от изследвания причина,  може да помислиш и върху това....Дали не е една от възможните причини. Не самото секцио, а срастванията след него.

# 277
  • Бургас
Здравейте, и мен миналата година ме диагностицираха с рефлукс и хиатална херния, правиха ми гастроскопия, имах ужасни болки в гърлото, само това ми бяха признаците, ей така изведнъж като се почна обиколих доста доктори, нищо не помага и се опитвам да живея с рефлукса. Забелязах че се обостря на пролет и есен, и аз съм раждала със секцио през 1994г и после 2002г, сега ме накарахте да се замисля, проблеми имам и с пикочния мехур и дебело черво, на какъв доктор да отида за срастванията?
На всички здраве пожелавам  bouquet

# 278
На какви ли не доктори съм била. Уж гинекологично(4-5 лекари и то с по няколко прегледа при тях)- всичко е ок, уж гастроентеролог каза, че всичко е ок, нефролог- не виждал проблем....

# 279
  • Варна
Позната е с операция на срастване на матката. От нея знам и аз, че е гинекологично, какави точно специалисти трябва да се търсят обаче не съм на 100% убедена. Че трябва да е хирург - трябва (не се плашете, не винаги преглед или консултация с хирург налага рязане). В областта на коремната или тазовата хирургия. Силен в гинекологията. Такъв някакъв профил бих търсила.

# 280
Искам да питам тези от вас, които им става лошо от жегите и т.н., дали забелязват всичко това да се е отключило след напрегнат момент в живота, ядове, нерви? При мен след раждането (нормално раждане) започна всичко.
Според моята ЛЛ едва ли не всичко е на нервна почва, а аз като имам паник атаки разбирам, знам кога съм притеснена и кога не.
Не може при едно отиване до магазина, едва да не припадна от жега и то само от нерви, нали?
Като съм на климатик ми е супер, нз на какво се дължи тази непоносимост към жега. И се започва сърцебиене, прилошаване, гадене.

# 281
При мен е на нервна почва. По-скоро от самото притеснение, че ще ми стане зле и хоп... сърцебиене, гадене, прималяване. Затова гледам малко пренебрежително на нещата и все по-рядко ми се случва.

m1m0zkaaaa, опитай да дъвчеш дъвки след храна.

# 282
Vici75 на вас правенили са ви гастроскопия и колоноскопия

# 283
Да, правени са ми включително и всички останали които ти иЗброих прегледа през носа, от през носа към стомаха, за жлъчка, за изпразването на стомаха и какво ли. Хормони.... Накрая всички решиха че си внушавам.

# 284
Е това и мен най ме изнервя,че си мислят,че си внушавам а аз не се чувствам добре .Тази сутрин като станах толкова лошо ми беше направо ужас.Днес ходих на нефролог пусна ми изследвания каза ,че са добре CRP ,което показвало ако има инфекция в организма и то било добре и урината,минах и ендокриноложката да ми види изследванията за хормоните и те добри,но на мен продължа да не ми е добре.Незнам вече къде да отида ще потретя май някой гастро пак явно е ,че има проблем,ще искам и за хелокобактер пилори да ми пуснат.А тази гастроскопия с упойка ли се прави или без?

Общи условия

Активация на акаунт