Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 350
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Какво се чувства при прегъната жлъчка?Преди година и на мен ми казаха ,че е прегъната .После забременях ,родих и имам проблем със стомаха,най вече ме боли в ляво подребрие,а жлъчката знам е от дясно.Ходих по време на бременността на гастро,гледа ме и каза че не вижда проблем.Е да ама мен си ме боли понякога целия корем особенно при натиск ,незнам и аз от какво е.

# 256
На мен преди не ми беше прегъната. Сега от газовете в стомаха ми се е прегънала, според доктора.
Иначе тежест отдясно на пъпа при мен и гадене, особено след някои храни, например яйца или мазни храни (пържени тиквички, патладжан..).

В ляво и мен ме болеше, но там няма нищо. Черва просто. Ако пазите диети, недейте, яжте си редовно.

# 257
И аз имам сходни симптоми, като тези, които описвате, но сигурно за мен вече знаете, предвид колко много пъти съм го споменавала из темите, че съм с Хашимото, ИР и Бог знае още какво. Освен това, имам доста наднормено тегло.

При здрав, прав човек не бих могла да знам каква е причината. Rolling Eyes

# 258
  • София
Какво се чувства при прегъната жлъчка?
Почти нищо ако жлъчката е спокойна. При кризи - остра болка под ребрата. При камъни - тъпа и продължителна болка.

# 259
Здравейте отново от мен! Аз продължавам с моите перипетии с лимфния възел на слабините. Както споменах, ходих при два гинеколога и двамата бяха категорични, че има вагинална инфекция. Обаче не знаех до колко мога да им се доверя и потърсих мнение на трети, в родния ми град, който е уважаван гинеколог. Той пък ми каза, че гинекологично нямам нищо, също и ми излязоха резултати от микробиология и те са отрицателни. Обаче каза, че трябва да следя лимфния възел, че го притеснява и ако не мине до месец трябва биобсия.
Вече много се притесних, от една обикновена инфекция станаха съмнения за онкологично заболяване... Cry
Да добавя и че си пуснах пълни кръвни изследвания и всичко е в норма. Възлите първите дни ме боляха доста, днес вече не ме болят, но май са със същия размер. И това ме притеснява също, защото знам че лимфни възли, които не болят са признак за рак.
Не знам вече какво да правя и къде да отида. Не мога просто да стоя и да си чакам да ми спаднат лимфните възли.
Моля ви да ми препоръчате добър хематолог,който ще се отнесе сериозно към проблема ми.

# 260
Лимфните възли при възпаление минават бавно. Имаш напредък, вече не те болят... Изчакай и не се филмирай.

# 261
mariat, благодаря за успокоението. Дали е възможно първо да мине инфекцията и след това възлите и те да продължават да са надути, когато вече няма инфекция? Дано не е нищо сериозно...

# 262
Да, така мисля.

# 263
Благодаря! Дано всичко е наред.

# 264
Подходящ ли е ориза в диета, при условие, че не се консумират други въглехидрати?

# 265
Да теглих се 2 кг съм отслабнала ,но и всеки който ме срещне ми го казва,имам пкк нямам CRP ще го искам и него ,инъче кръвните са добре и на гастро ходих два пъти казаха,че няма нищо ,но само на ехограф са ме гледали.Казват няма нищо,но на мен не ми е добре и не ми се яде,гадими се

Е той тоя ехограф на стомаха, баш нищо не е видял, ако имаш проблем. Не е меродавно това излседване, никак даже. Гастроскопия се прави, колоноскопия, други има за жлъчка. Не се шашкай толкова. Аз съм 3-4 години с гадене. Всеки казва лек рефлукс. Аз рефлукс не усещам, ни стомах ме боли. При гастроскопията се взема проба за h-пилори, както и за глутеновата непоносимост. Най-сигурна диагноза за тия двете се поставя така. Иначе понеже ти се гади, не ти се яде, от там и отслабването....Щом ти горчи в устата, може да е и проблем с жлъчката. Там се прави HIDA scan (обаче не знам на бг като какво се превежда). Вкарват ти контрастно вещество и на скенер се проверява дали има проблем и как функционира жлъчката. Също могат да ти направят тест за проврка на стомаха, колко обързо се освобождава от приета храна. Провери и ТСХ както са ти казали. ЛЛ трябва да те насочи към нещо все пак.

# 266
  • русе
Как си обувате ластичен компресивен  чорап,направо е мъчение?!Благодаря Ви

# 267
Навиваш ли го, предполагам да Simple Smile

# 268
  • русе
После нагоре по кракът е много трудно ?!

# 269
Как сте така спокойни като не се чувствате добре и ви е лошо,аз не мога да съм постоянно се питам какво се случва с мен?Vici75 искате да кажете,че на ехографа не се вижда ако има някакъв проблем така ли?

Общи условия

Активация на акаунт