Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 49 286
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Защо ми изтриха поста?

# 361
Пак да се повторя.

Някой пил ли е Дуфастон за болезнен цикъл??

# 362
  • София
Пак да се повторя.

Лично аз не , изписвали са ми го в краен случай , Когато имам нередовен такъв

# 363
Имах леко зачервено гърло и хрема няколко дни.Днес вече нямам хрема,во леко ми е сменен гласа..дали е от хремата?

# 364
  • София
Аз съм пила Дуфастон заради кървене при овулация. Не ми понесе, някаква алергия направих, подух се като балон и го спрях.

# 365
  • Близко съм
Здравейте, бих искала да ми кажете добър и надежден имунолог за град Пловдив, става въпрос за брадавици по врата, гърдите, мишници, корем.

# 366
  • София
Имам направление за ПКК , но явно този месец МЦ ми подрани с 10дни , това ще рефлектира ли в/у изследването ?

# 367
  • София
Уинд, спокойно си пускай ПКК. Нямат нищо общо ПКК и МЦ.

# 368
По време на цикъл най-много хемоглобинът да ти е мъничко по-нисък, но не кой знае колко. Споко, отивай да те изследват.

# 369
Пак да се повторя.

Аз, при мен нямаше никакъв ефект, но не ми помагаха и никакви обезболяващи. Помагаше ми само метергин, с който един-два дни виех от болка заради това, че контрахира матката, но после ми беше по-леко. Сега разбрах, че е спрян от внос, в Турция ако ходи някой приятел, ще помоля да ми вземе. Това по препоръка на гинеколог.

# 370
Здравейте бих искала да попитам има ли някоя мама тук на която да са казали, че детето и има симптоми на аутизъм? Моя син е на 1.8 год. и невролог ми каза че имал тези белези (като да не се обръща на името си) и ми препоръча да го заведа на детски психиатър, но според мен е доста малък. Какво бихте посъветвали и има ли някой на когото се е случвало. Благодаря ☺️

# 371
  • Пловдив
Здравейте. Отново опрях до вас. Имам спешна нужда от съвет, успокоение или споделяне на нещо подобно с вас или ваши близки.

Смятам, че имам жлъчна криза. Два пъти ходих на лекар, общопрактикуващи, потвърдиха. Гледаха ме на ехограф (някакъв преносим, не разбирам много, но съм виждала и по-добри). Жлъчката ми е пълна със сок, прегъната, но няма камъни.
До тук всичко е ок. Пия жлъчогонни чайове, на мега строга диета съм, бускулезини, папаверини...всичко пия.

Притеснява ме болката. Освен стандартната болка вдясно и отзад към плешката сега се включва и едно стягане под гърдите, като обръч. Като контракция. Започва слабо, след няколко секунди става кулминацията и отпуска. През нощта ме буди тази болка и през 3-4 часа пия бусколезин.
Днес е трети ден. Не намирам подобрение, освен в честотата. Снощи само веднъж се събудих и дори не пих хапче.

Чета в интернет, че панкреатитът има подобни симптоми, но той звучи доста страшно и пише, че е животозастрашаващо заболяване. Опитвам да си намеря гастроентеролог, но все са или в отпуска, или няма часове...

Въпросът ми е някой с преживени жлъчни кризи може ли да ми каже дали е усещал такъв тип болка? Възможно ли е да е от жлъчката? Ако имате препоръка за гастроентеролог от Пловдив, ще съм благодарна.

# 372
Пак да се повторя.

Аз, при мен нямаше никакъв ефект, но не ми помагаха и никакви обезболяващи. Помагаше ми само метергин, с който един-два дни виех от болка заради това, че контрахира матката, но после ми беше по-леко. Сега разбрах, че е спрян от внос, в Турция ако ходи някой приятел, ще помоля да ми вземе. Това по препоръка на гинеколог.

Благодаря.
А пила ли си противозачатъчни? Уж регулирали болките?

Ашли, отиди в спешното да те видят.
Или чакай пред някой гастро, може пък да те приеме без час.

# 373
Здравейте, снощи по време на баня, усетих нещо като топче около ануса си (Моля, да ме извините за некомпетентното обяснение), което при оглед пред огледалото забелязах, че сякаш са две на брой (едното значително по-голямо, но не повече от оризово зърно – поне снощи беше така), в телесен цвят. Не изпитвам болка, неразположение - може би едвам доловимо и то сякаш на психическа основа, просто усетих, че има нещо необичайно – за първи пър ми се случва. Какво мислите – дали е хемороид? Четох мнения, че ,,Хемоклин гел” е доста добър препарат. Дали да си взема. Работата е там, че в близките 2 седмици мога да посетя само личен лекар, специалист – към края на месеца евентуално. На 22г. Съм. Много благодаря за отговорите.

# 374
Здравейте, снощи по време на баня, усетих нещо като топче около ануса си (Моля, да ме извините за некомпетентното обяснение), което при оглед пред огледалото забелязах, че сякаш са две на брой (едното значително по-голямо, но не повече от оризово зърно – поне снощи беше така), в телесен цвят. Не изпитвам болка, неразположение - може би едвам доловимо и то сякаш на психическа основа, просто усетих, че има нещо необичайно – за първи пър ми се случва. Какво мислите – дали е хемороид? Четох мнения, че ,,Хемоклин гел” е доста добър препарат. Дали да си взема. Работата е там, че в близките 2 седмици мога да посетя само личен лекар, специалист – към края на месеца евентуално. На 22г. Съм. Много благодаря за отговорите.
Хемороид ако е няма да е телесен цвят и ще е болезнено и парещо. Честно казано не знам какво може да е, но посети специалист, ако продължава да стои. Според мен не го мажи с нищо, докато не се разбере какво е.

Аз да ви разкажа и за моя лимфен възел, за който писах по-назад. Лимфния възел почти спадна, което доста ме успокои, но от три дена ми започна някакво обилно, воднисто течение. Нямам сърбеж и дискомфорт, а само течение. Уж микробиологии и т.н изследвания са отрицателни, от какво ще е пък сега това течение...

Общи условия

Активация на акаунт