Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 640
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Ентеровирус най-вероятно. Пий течности.

Последна редакция: пн, 13 авг 2018, 09:37 от teta75

# 436
Здравейте!
Имам болка в дясна тазобедрена става,  най- силна при изкачване на стълби. Предполагам,  че ми се е износил ставния хрущял( на 51г. съм). Мисля да си купя добавки с глюкозамин и колаген. Бихте ли препоръчали конкретни марки,  от които сте доволни и има ефект?

# 437
Здравейте.Дали някой  знае дали тромбоцитите имат връзка със спуканите капиляри?

# 438
  • София
Здравейте!
Имам болка в дясна тазобедрена става,  най- силна при изкачване на стълби. Предполагам,  че ми се е износил ставния хрущял( на 51г. съм). Мисля да си купя добавки с глюкозамин и колаген. Бихте ли препоръчали конкретни марки,  от които сте доволни и има ефект?

А къде е болката, отпред или отзад? Защото при мен болка отзад, точно на ставата се оказа дископатия.

# 439
Здравейте!

А къде е болката, отпред или отзад? Защото при мен болка отзад, точно на ставата се оказа дископатия.
Дали пък и при мен няма да е нещо подобно,  защото имам 2 дискови хернии на S4-S5 и S5-L1 и десния ми крак беше с частична пареза преди десетина години. Не  съм се замисляла,  но е напълно възможно да има връзка. Тогава си стъпих на краката отново след едномесечен сайонджи масаж,  може да опитам пак.

# 440
Здравейте, преди няколко дни  се разболях - болеше ме гърлото и ми беше доста отпаднало, но нямах температура. За 2 дни гърлото ми мина напълно, и точно след като ми мина започнах да вдигам лека температура, 37 - 37,3. На какво може да се дължи това, по време на боледуването да нямам температура, а да вдигна след като се оправя?

# 441
Здравейте,
Бременна съм в 8 месец и имам високи левкоцити в кръвта -17 и в урината 24 както и седимент 15. Много се тревожа, защото от края на 3 месец на бременността ми са 14.30 и сега 17. Чувствам се добре! Пуснах стерилна урина и чакам резултат. Някой да има идея и да ми каже защо са така високи? Може ли да е знак за злокачествено заболяване, много ме е страх

# 442
Здравейте,
Бременна съм в 8 месец и имам високи левкоцити в кръвта -17 и в урината 24 както и седимент 15. Много се тревожа, защото от края на 3 месец на бременността ми са 14.30 и сега 17. Чувствам се добре! Пуснах стерилна урина и чакам резултат. Някой да има идея и да ми каже защо са така високи? Може ли да е знак за злокачествено заболяване, много ме е страх
Следиш ли си редовно кръвното налягане?

# 443
Да, нямам кръвно. На 26 съм. 120/80
Здравейте,
Следиш ли си редовно кръвното налягане?

# 444
А какво е мнението на следящия те гинеколог. Аз бях с прееклампсия. Както си ми беше кръвното 120/80 и изведнъж правеше пик и ставаше 160/100.
Трябва да се търси причината за толкова високите левкоцити. Не случайно наблегнах на редовното следене на кръвното налягане.

# 445
Аз съм забравила, но принципно при бременност не са ли по-височки левкоцитите в кръвта? До 10 е горната граница иначе.... ама не ми се рови из гугъл сега.

Да няма някоя уроинфекция?

# 446
Нямам кръвно, аз даже заради къса шийка пия 3 по 1 коринфар, който действа съдоразщираващо и сваля кръвно така или иначе в тези дози. Ами имам бая левкоцити и в урината и сега чакам стерилна урина. Но когато ми беше перфектна урината, бяха 14, което е завишено, но не много, а сега цели 17.20 и се чудя дали не е комбинация от това, че хвм сум бременна и да си поизначало високи хем и уринарна инфекция като цистит, която да е добавила още еденици отгоре . Уж говоря с лекарите, минавам прегледи, никой нищо не казва е така да постави точна диагноза и много се дразня, щом до форума съм опряла 🤷🏻♀

Аз съм забравила, но принципно при бременност не са ли по-височки левкоцитите в кръвта? До 10 е горната граница иначе.... ама не ми се рови из гугъл сега.

Да няма някоя уроинфекция?

# 447
В седимент на урина какво ти пише - до 4-5- левкоцити на поле там е нормално, друго пише ли-бактерии, нещо?
Белтък в урина изолира ли се или не?

Повишени левкоцити в кръвта принципно сочи на бактериална инфекция. Над 10, но това при небременни хора. При бременност виж из интернет не е ли нормално да са повишени в кръвта?

# 448
Седимент на урина ми пише 15 а нормаха е на поле 5 , а левкоцитите нормата е 4 на поле при мен 24. Сега чакам да излезне стерилна урина да видим дали там ще излезне някоя гняс. А в интернет чета , че някои жени и до 25 са стигали, а в един сайт, че
Нормата в 3 триместър е 16.9 и реално съм гранично почти по тая логика. Ще пусна и ЦРП

В седимент на урина какво ти пише - до 4-5- левкоцити на поле там е нормално, друго пише ли-бактерии, нещо?
Белтък в урина изолира ли се или не?

Повишени левкоцити в кръвта принципно сочи на бактериална инфекция. Над 10, но това при небременни хора. При бременност виж из интернет не е ли нормално да са повишени в кръвта?

# 449
Какво е това 15 в седимента? Епителни клетки?

Общи условия

Активация на акаунт