Бързи здравословни въпроси и отговори – 15

• 48 573
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Като цяло ще ви обясня става въпрос за много симптоми от различен произход ще ви опиша тук всичко:
1.трудно преглъщане
2.оригване и киселини от време на време
3.гадене
4.дискомфорт горе в стомаха и пулсация в ляво под реброто
5.често къркорене на червата и понякога газове
6.трудно изхождане(в момента даже с болка) по принцип съм си със запек,но понякога има и рядко изхождане
7.подуване на стомаха и корема и става твърд  и това е от време на време
8.задух и сърцебиене
9.главоболие доста често
10.отмаляване ,вие на свят и слабост в кракат
11.болки в плешките и нагоре към врата постоянно
12.изпотяване на ръцете
13.дразнеща кашлица
14.хронично запушен нос ,който от един месец много се влоши и носът ми е зачервен
15.лицето ми е пребледняло постоянно
16.обложен език,лош дъх и горчив вкус
17.често сърбеж в очите и по дланите
18.страшен косопад от месец и от горе
19.лепкави и сухи устни
20.постоянни гинекологични проблеми
21.напоследък не присъщо за мен избиване на доста пъпки
Така по ли е удобно да ме разберете?
Посещавани лекари и слагани диагнози (в някой от тях не съм много сигурна)
1.Гастроентеролози-раздразнение на дебело черво,остър гастрит,дуоденална дискинезия -кръвни изследвания,ехограф,рентген с бариева каша
2.Ендокринолог-леко увеличена жлеза 1-2  ст. така пише на амбулаторния лист,изледвани tsh и ft4 - само напипване на жлезата без ехограф( тези дни имаме уговорка на ехограф да ме види)
3.УНГ лекари-изкривена носна преграда,синузит,алергичен ринит-изследвания не само снимки на синуси и пращане на алерголог
4.Алерголог -уговорка за тестове,които все още не съм направила ,заради ходенето по гастроентеролози
5.Пулмолог-астма на алерчина компонента - дихателен тест(от две години някъде ми е поставена тази диагноза)
6.Гинеколог- раничка на шийката -в момента чакаме резултата от цитонамазка,за да видим какъв е и как ще се процедира
7.Кардиолог-преди години още поставена диагноза леко стеснена пулмонална клапа(която по тяхно мнение не би трябвало да ми създава проблеми,да я следя.)и миналата година на кардиолог заради учестения пулс ,който имам постоянно сложиха ми холтер и излезе ,че имам аритмия ,но нищо не каза от какво може да е изписа само едни хапчета от които каза,че щяло да ми пада кръвното а то по принцип ми е ниско и се уплаших и не ги пия.
8.Нефролог-пускане на кръвни излседвания без ехограф
9.Невролог-скенер на глава нормален и изписване естествено на успокоителни и инжекции милгама
Незнам вече към кого да се обърна да се открие проблема или са няколко или е общ,който предизвиква всички тези неприятни усещания,но това да не могат да ти кажат какво е те убива с всеки изминал ден и губиш желание вече да ходиш някъде и да се бориш.Само харчене на пари(а ми е доста трудно от финансова гледна точка) и нищо.А и лекарите вече едни лекари направят ти едно излседване ако няма проблем нищо ти няма на нерви е ,сменяй гаджето,не обръщай внимание.Това за мен не е нормално.Затова ви моля ако някой може да ме насочи към някой лекар специалист наистина да обръща внимание,ще съм му благодарна не само да се лутам и да харча излишни пари за това изследване и онова изследване. 
Надявам се така да сте ме разбрали

# 556
Ми то тия неща и аз ги имам, и алергии, и астма, и дископатия, и болки във врата от постоянна работа на компютър,  диоптър, и Хашимото, и гинекологични проблеми от време на време, стомаха ми се дразни от сто неща- глутен, мая и какво ли не и т.н. и т.н. И кардиолога ми намери същите неща- козметични изменения, нищо сериозно. Будя се, защото съм трвожна, работата ми е натоварваща и имам хипохондрия.
Обаче се имам за здрава

# 557
  • На брега на реката
Защото не се вторачваш във всичко и не мислиш, че ти има нещо злокачествено и неустановено..
Някои от нещата, които описваш, вероятно ги има всяка трета жена. Караш си с тях до живот, не се взираш и гледаш да не ти пречат. Да не говорим, че част от заболяванията ти нямат нищо общо помежду си.
И аз съм със синузит, с гинекологичен проблем, обистрящ се периодично гастрит, анемия и Т.н. Пия си изписаните лекарства, проявявам търпение към лечението, защото ми е ясно, че няма да се повлияя от днес за утре и! сменям режима ди на хранене. Виж това вече е в основата на много от заболяванията ти. Особено ако имаш и някаква хранителна непоносимост. Което не значи, че тр да хукнеш на поредния специалист, за да открие непоносимостта. Проба-грешка е достатъчно Simple Smile

# 558
Ясно ми е че няма човек който да не изпитва болежки от време на време или да си има болести,но да си ги следи.И аз до преди три седмици преди да ми стане така си живеех с запушения нос,астмата,главоболието,болките във втара и гърба,там е въпроса че сега не се чувствам добре и явно има някакъв проблем.Не казвам че заболяванията ми имат нещо общо може някой симптоми да са си от тези неща които имам ,може пак и да имат нещо общо някой знае ли човек.Може съня да ми се е разбутал от притеснението ,което имам ,че не могат да ми кажат какво ми е.Но вече вземам сериозно да се притеснявам ,че има някакво злокачествено заболяване или друго сериозно ,за да не могат да видят и да кажат какво е а и тези всички симптоми ме навеждат на тази мисъл. С проба грешка едва ли ще успея да разбера,защото хапвам доста неща и немога да разбера .Напълно съм изключила само бирата,чесъна,лютото.Кафе,алкохол и безалкохолни по принцип не пия.Сладкото съм го понамалила малко,но не мога да го спра,защото съм с ниско кръвно и гледам да пия айрян и нещо сладко от време на време да хапна.HAPPY радвам се ,че се имаш за здрава ,но аз от както се влоших през тези три седмици не се имам 😓

# 559
Ниско кръвно не се бори със сладко...Rolling Eyes
По-скоро кръвната захар си провери..ако ти прималява и от сладко живваш.

Звучиш като хипохондрик пълен. На колко години си?

# 560
Ами на кръвните изследвания пуснаха пише,че е нормална захарта.На 25 ,но не мисля ,че годините имат значение .Ами може и да ставам вече хипохондрик с това ,че не могат да кажат какво ми е о аз почвам да си мисля много неща,но не значи,че няма нищо.

# 561
  • На брега на реката
Извинявай, но откровено се изсмях на чесъна, бирата и лютото. Храните са на групи и не е трудно да установиш какво обостря състоянието ти. Изключи за ден два тестените, после определени видове меса, картофите, ориза, сладкото задължително и виж след паузата от кое ще ти е добре.
Доматени сосове, запръжки, много подправки, цитрусови плодове, ако консумираш храни с Е-та, джънк, барчета, снаксчета - не!
Никак не е сложно и понякога удовлетворението от това сама да си помогнеш, е голямо. Вместо да хленчиш и да се вайкаш.

# 562
  • София
И аз до скоро бях така - все нещо ме наболява, все ми прилошава, вие ми се свят, сърцебиене и задушаване и с едни розови хапченца се оправих Joy

# 563
  • На брега на реката
И аз до скоро бях така - все нещо ме наболява, все ми прилошава, вие ми се свят, сърцебиене и задушаване и с едни розови хапченца се оправих Joy
Викаш с едно хапченце, реши всички проблеми Stuck Out Tongue Winking Eye
Не е далеч от истината да посети и психолог.

# 564
Тоя пък що за специалист голям е - не можал да вкара сондата и ѝ казал да дойде в друг ден #Crazy #Crazy #Crazy Честно това като виц ми звучи, без да омаловажавам проблема на момичето.

# 565
Ако ги спра за два три дена ще има ли резултат да се забележи коя храна дразни или ще трябва повече време.Браво,че се оправяте с тези хапченца и ,че сте намерили къде е проблема,аз затова посетих и невролог ,но въобще не се чувствам по добре от тези хапченца а си се влошавам с всеки изминал ден.Значи не е там проблема.И  с психолог съм разговаряла ,обясних и всичко и ,че всички едва ли не ме изкарват,че съм луда и тя каза нещо много правилно няма да слушаш никой,защото никой не е в твоето тяло да знае как се чувстваш .Така,че не си мислите ,че някаква луда е седнала да пише тук

# 566
  • На брега на реката
Търпение, мимозке! Отделила си толкова време да обиколиш де що има лекари, а задаваш толкова несериозен въпрос.
Описаните храни ги приеми като здравословно хранене, нещо като инвестиция за здравето си. Не става с бързане!
Между другото, при обострен синузит и хрема няма да е лошо да ограничиш прясното мляко.
А в епикризата ти пише ли да са правили изследването?

# 567
Не да дойда в друг ден а ,че в други ден ще направи гастроскопията,това беше докато лежах в болницата,но реши да не прави нищо и да ме изпише.Това е то ,че рядко се срещат специалисти

Чакай, че се обърках. Ти защо лежа в болницата? И той като реши да не прави нищо, ти не му ли каза нещо? Как така уж правим гастроскопия, пък после не правим. Човек нали се подготвя за нея. Нещо не ми се връзват нещата с тоя голям доктор....Както и да е.

# 568
Пързул, пързул...май май...Rolling Eyes

# 569
  • Варна
vici75, то станахме безброй обърканите просто... аз лично поне на 3 пъти се обърках и пожелах да доуточни какво точно са и правили, защо не са и направили и т.н. и конкретен отговор сякаш не получих, а имах нужда от конкретни отговори за да знам как да я упътя към правилните хора. Цялата банда пишещи се включи между другото в това мероприятие. Сума ти съвети дадохме, сума напътствия, успокоения, че гастроскопия, колоноскопия и т.н. не са нищо страшно, явно жената не може да преодолее страха си и е решила онлайн да се диагностицира и лекува.

Мимозка, мила... преодолей го тоя страх от някакви на пръв поглед страшни процедури и изследвания, вземи се в ръце, направи каквото е нужно и се върни тук в темата с РЕЗУЛТАТИ, на база на които ще могат вече да те съветват момичета със същото заболяване какво да ядеш, пиеш, колко често, че даже и за материята на дрехите, които носиш ще могат да те съветват, но ей така на база никаква диагноза, ние нищо повече не можем да направим освен да предполагаме и да те насочим към определен род изследвания, които биха дали отговор на всичките ти въпросителни.

Общи условия

Активация на акаунт