Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 67

• 59 970
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Академия, съжалявам, дано имаш късмет и се оплодят. Може ли един въпрос, тригерът какъв беше , как го сложи и колко кг си?
Подкожно в корема. 65кг. съм. Според мен тези яйцеклетки, които са в повече от ф.които броихме като големи, си са от малките, което логично да не са зрели, защото по бройка са точно толкова. Аз имах 6 фоликула, които си вървяха заедно и бяха големи -точно толкова са и зрелите яйцеклетки. Проблема е, че не искат са се оплодят. Ама как може нито една да не оплоди...от 6 нито една... Въпреки че Божков, каза да изчакаме до утре...нещо не ми се вярва...

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 12:01 от Axenia

# 316
Акси, правилно разсъждаваш като логика, при мен беше подобна история, но с по-малко бройки. Но пък от зрелите повечето се оплодиха. А както каза Брайда - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ СТАВА последно време...  Ще стискам палци да се оплодят! Ако не - малко почивка и примерно на естествен цикъл пробвайте... Съжалявам много, пак да си кажа - познат ми е този ад Sad Освен да си го изстрадаш... друго няма какво Sad

# 317
Нормално ли са оплодени или ИКСИ?

# 318
  • София
Толкова ми е тегаво, че дори не мога са заплача...
Не знам тези как са вчера като говорихме с лекаря, трябваше да са 8инвитро и 6 икси, но тогава не се знаеше още колко ще са зрели.

# 319
Axenia, как сте с МФ? Правили ли сте SDI-тест, за да се види оплодителната способност и колко %са фрагментациите? Има и друго, което поне на мен ми е странно-как така са казали колко ще са ин витро и колко икси, а не знаят дали Я са зрели? На мен са ми казвали колко са извадени, а на следващият ден колко са били зрели и съответно те са подложени за ИКСИ. За статистиката-слагала съм два Овитрела, все подкожно като при стимулацията. Едната беше писалка като Гонал-а, а другата (взета от Турция) като спринцовка. Около 55-57кг. се движа.

# 320
  • Бургас
Прибрахме се и мога да попиша сега, пускам ви статията за начина на администрация на тригера и зреенето. Зачетох се като ми сервираха това модерно чудо - писалката и то с овитрел, който аз по принцип не тача, защото е химичният аналог на овитрела и аз лично съм много предубедена към него.....факт е , че масово го налагат напоследък по незнайни причини. Аз предишният път бях с доста повече яйцеклетки, все големи и си ударих прегнил 10000 единици мускулно и буквално ги усетих как цъфнаха и ходих на пръсти да не ги спраскам. Сега......едва се подух и ме опънаха яйчниците, а левият беше пълен. Има и нещо друго, че май са ми се позадебелили стените и може и за това да не са се отделили толкова, а и яйчника се беше завъртл на кофти място, в другият пък бяха още малки......На пункцията извадиха само 4 яйцеклетки и пунктираха още 3-4 фоликула , които изтече само кръв , демек не са узрели..... Ама според мен ми изтървала левият яйчник от зор да натиснат в десният да растат, а там не искаха и си останаха малко и е напълно възможно да са изтъряли някой и друг фоликул , за да е малка бройката. Не съм сигурна точно какво се случи, но факт, извадиха само 4 яйцеклетки, за щастие перфектни. Ама имаше и нещо с тригера, защото момичето преди мен, което беше на пункция, с нея вървяхме заедно, след като я върнаха в стаята, докторът дойде да я разпитва как е сложила писалката, защото доста незрели е имало и много трудно са я пунктирали и нея.......та имам едно на ум за тая писалка.

Предишната му пункция, от 14 фоликула пунктирани, 11 пълни с напълно зрели яйцеклетки......

Ето ви и статийката:

https://academic.oup.com/humrep/article/18/11/2294/644343

# 321
  • София
Не сме правили такъв тест, защото уж нямаше проблем със спермограмата.
Не знам как, дойде вчера ембриолога, каза че са извадили 14 Я, а на прегледа преди да ме пуснат док. ми предложи да не са всички инвитро,а да направим и икси.

# 322
Прегнил съм слагала само при биопсията с 1 Ф и преди инвитрото ,за да се пукне фоликула.Поставих Овитрела както съм поставяла Пурегона и Гонала.Каквито лекарства казваха такива ползвах ,не съм се противопоставяла.Ако бяха казали Прегнил-прегнил ,ако бяха казали друго -друго.Слушам ги ,защото все пак те са хората с опит и те разбират повече от мен.Както и при поддържащата терапия.Даже една приятелка след трансфера в Стара Загора ,на 6 дни слагаше по един Овитрел .Друга приятелка пък в Щерев слагаше по един Прегнил на 2 дни и двете забременяха.

# 323
  • Бургас
Мен пък опитът ме е научил мощно да чета какви са световните тенденции.........тук много голяма роля играе и коя фирма играе моментно на пазара, много интересно как вкараха извъднъж масово, навсякъде тея писалки, спряха и от пазара ефтиният прегнил.....само отбелязвам.........тенденцията Wink

Спомням си преди как купувах достинекца на близо 40 лв, после като родих и го бях спряла за 2 години, се потресох като отидох и ми казаха 9 лв, сега го купих за около 6.....Ще поживеем, ще видим, ама според мен ще пропищят масово клиникте в близкото бъдеще от тея писалки с Овитрел, сега го налагат явно с някаква цел, каква може само да предполагаме.

# 324
Ми не знам в Надежда има в изобилие от всички лекарства .Прегнил ми поставиха ,когато беше нужно преди биопсиите за 4 лв,но това много ме учуди ,защото аз преди го купувах за 6 лв от Гърция или около 3 Евро.така че не смятам че го налагат с някаква цел ,а използват всяко според ситуацията.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 13:42 от shannel

# 325
  • Бургас
Преди масово се биеше мускулно всичко, вкл. овитрела и по мое време 2012, нямаше сякаш толкова проблем масово с пункциите, даже масово треперехме да не спраскаме нещо. Сега просто ми прави впечатление. Аз още като я бих ви споделих, че не я усетих тая писалка и нещо не е както трябва........после отворих да видя от къде идва тази идея да се слага сега подкожно и попаднах на различни статии, че основно се прави за улеснение и за да можеш сам да си я поставиш. Наред с това обаче изкочиха доста статии, звръзани с това, че администриран мускулно има по-голямо период на разпад и повишени серумни нива и при опит с  пунктиране на незрели яйцеклетки и при жени с по-висок телесно тегло е силно препоръчително да се бие мускулно. Това е което прочетох отгоре отгоре по чуждите сайтове.

На пазара в момента основно е овитрел и най-вече хориемон, който е почти 5 пъти по-скъп от прегнила, а е едно и също. Овитрела от едно време си го има и е скъп, най-скъп......плюс писалките.....представям си още колко по-скъп е и защо така наблягат на него ми е интересно да чуя чисто медицински, за да има логика да се изписва така масово напоследък, в такъв вариант. Освен , че е най-скъпото на пазара.

# 326
Cherry ти 2012 г.  до колкото помня естествено забременя нали не стана с инвитрото ?

# 327
  • Бургас
Бх изкарах на ин витрото и след това, да- естествено. Ама тогава на мъжът показателите бяха еееехеее, сравнение със сега. Сега ще се борим за ЕЦ, такова ми е нстроенито и мислите, ще видим....

Момичета, я кажете как става да си взема инжекцион прогестерон, някой с опит?Как от къде, цена, колко се слага?

# 328
При Стефанов ли го прави .Моя приятелка сега прави при него с донор ,понеже няма мъж ,едновременно бяхме на трансфер.Но интересно ,че той не прави пресен трансфер,поне сега явно не прави.Почиваха 3 месеца и заедно бяхме на трансфер .Сложи 3 ембриона и все си мисля ,че тук беше грешката .Хванаха се и трите.Единия го изхвърли с кръвоизлив още в деня на теста,после ЧХГ растеше чудесно двойно на моето .Бяхме сигурни ,че са две.Кървенето и беше спряло ,после се установиха два Е .Единият с времето спря да се развива и тя отново почна да кърви .Не спря да кърви ,докато на здравия и хубав Е не му спря сърчицето Sad Sad .Защо е тази мания за толкова ембриони при условие ,че донорския материал беше отличен ,нейните Я бяха супер  и самите ембриони имаше около 14 бластоциста а е на 40 г.

# 329
  • Бургас
Стефанов е максималист и яко натиска жените, без оглед какъв е проблема, на него копче не можеш да му кажеш, ембриоложката му- нямам добро мнение за нея, една спермограма ми обърка, даже не се усети, чак като и писах да си я ревизира се извиняваше..... как да и имам доверие за повече, това е много пипкава и прецизна работа, буквално се иска да си Монк, много точен, конкретен и съсредоточен, без право на грешка почти. Тя не е такава.....Отказах се от него заради тея причини. За МФ най-важен е ембриолога.

Ембрионите визуално могат да са много добри, но да си носят генетични проблеми и дефекти, иска се много и усет и наблюдения, за да можеш да хванеш това без ПИД  и дори и с тази технология, пак не винаги може да се хване всичко и се разчита на човешкият капацитет на ембриолозите. Аз залагам дори повече на ембрископията, като технология и възможността да се заснема и наблюдава детайлно развитието на ембрионите в тея първи дни. Човекът си е човек и никоя машина и технология не може да замени естественият усет и инстинкт и натрупаният опит на специалистта. Това моето мнение. Добрите ембриолози са ключови за успеха на процедурите.

Иначе е практика с напредване на възрастта да се връщат повече ембриони не го намирам за странно.

Последна редакция: нд, 05 авг 2018, 14:29 от Cherry^Blossom

Общи условия

Активация на акаунт