Тест за овулация - въпроси / тема 8 /

• 72 124
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
И на мен никой не ми отговори на запитването от преди 2-3 дена, а не мисля, че въпроса ми е глупав
Специално в тази тема май не се случва да се зададе въпрос и никой да не отговори.
Погледни дали не е изтрит въпроса.

# 586
Не е изтрит, сега видях. Задала съм го на 9.02, в 19 часа. Никой не се включи

# 587
Тестовете за О не са с насищане т.е днес чертата е по ярка, утре почти липсва а после изведнъж е положителен.

# 588
Тоест това, че на другия ден чертата е била по-бледа, означава че овулацията е минала, така ли?

# 589
Когато видиш + тест О ще настъпи от 12 до 36 часа. Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен , след + когато видиш - тест означава  , че пика е минал .

# 590
Извинявай, но не мога да разбера какво искаш да ми кажеш.

Теста го направих на 12 ден от цикъла и резултат чертата беше леко по-бледа от другата, не беше същия цвят.
На 13-ия ден направих друг тест и този път чертата беше още по-бледа.

Та, въпроса ми беше, ако чертата става все по-бледа, това означава ли, че овулацията е минала и е била по-рано от 14-ия ден?

# 591
  • София
Не, не означава, че овулацията е минала. Означава, че нивата на ЛХ не се увеличават постепенно и чертичката не се насшща всеки ден до положителен. Може днес да е по-наситена, утре по бледа, а в други ден теста да е положителен.
Започваш да правиш тестове  и те са отрицателни, исва денят (или 2) с положителен тест, но не спираш да правш тестовете в следващите дни, до кото не видиш отново отрицателен резултат

# 592
Няма как О да е минала ако не е имало положителен тест . Писах ти на лични

# 593
А ако не  е имало О, този месец?

# 594
Тя пита , ако днес чертата е по бледа от предният ден ( когато също е отрицателен) дали О е минала . Казвам как работят тестовете , за да разбере когато види положителен и да не се стряска от това , че в различните дни тестовете са с различна наситеност на чертата.

# 595
  • София
А ако не  е имало О, този месец?
То може да няма овулация, дори да има положителен тест!

# 596
  • София
Относно БТ - тя се покачва след овулация.

При пукането на фоликула и „излизането“ на яйцеклетката, фоликулът, който я е съдържал, се превръща в жлеза с вътрешна секреция (т.нар. жълто тяло) и започва да секретира прогестерон. Този прогестерон е виновникът за повишената телесна температура след овулацията.
Наличието на повишена температура в продължение на дни (лутеална фаза) е признак, че овулацията е минала. Опити се правят преди и по време на овулация, докато яйцеклетката, която живее неоплодена между 12-24 часа, е все още годна за оплождане. Ако не настъпи такова, тя загива.
БТ спада около ден-два преди да настъпи менструацията, когато жълтото тяло спира производството на прогестерон и постепенно загива.

# 597
Относно БТ - тя се покачва след овулация.

При пукането на фоликула и „излизането“ на яйцеклетката, фоликулът, който я е съдържал, се превръща в жлеза с вътрешна секреция (т.нар. жълто тяло) и започва да секретира прогестерон. Този прогестерон е виновникът за повишената телесна температура след овулацията.
Наличието на повишена температура в продължение на дни (лутеална фаза) е признак, че овулацията е минала. Опити се правят преди и по време на овулация, докато яйцеклетката, която живее неоплодена между 12-24 часа, е все още годна за оплождане. Ако не настъпи такова, тя загива.
БТ спада около ден-два преди да настъпи менструацията, когато жълтото тяло спира производството на прогестерон и постепенно загива.
Благодаря за изчерпателния отговор. В моя случай обаче приемам дуфастон от 16ти до 25ти ден, който съдържа прогестерон и ще ми повиши така и така температурата и май няма да ми е показателно това покачване 🤔

# 598
  • София
Дуфастона се приема след като овулацията е минала вече!

# 599
Ами за това ходих на фоликуметрия преди първия прием и се видяха двата доминантни фоликула на 13ти ден, при редовен цикъл на 27 дена. За това ми е изписан явно от 16 ден.

Общи условия

Активация на акаунт