Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детска кухня или пюрета

 • 7 645
 • 13
 •   1
Отговори
Бих искала мнението на повече майки по тези въпроси:
1. Какво бихте избрали за вашето дете след 5 месец-храна от детска кухня-домашно приготвена храна или пюрета от магазин:
2. Защо избрахте този вид храна?
3. Според вас достатъчно разнообразна ли е храната за деца след 5 м. възраст предлагана по магазините и ако отговора Ви е не обосновете се- какво липсва според вас.
4.Каква трябва да бъде храната за деца предлагана от българските производители? Имате ли забележки и какви?
5. Коментирайте чуждите марки д. храна разпостранявани в България. Предпочитате ли ги и дали ги ползвате?
6. Какво ще кажете за асортимента и качеството на храната предлагана от детските кухни.?
7. Според съотношението цена/качество коя от посочените храни предпочитате за своето дете :храна от детска кухня-домашно приготвена храна или пюрета от магазин:
8. Как съчетавате храната на детето си:
-домашно приг.храна+пюрета:
-домашно приг.храна+храна от д.кухня:
-храна от детска кухня+пюрета:
-само пюрета:
- само от д. кухня:
-само дом. приг храна.
Благодаря за отговорите Laughing

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 4 097
1. Когато Денис беше на 5 месеца го хранех предимно с готови пюрета и адаптирано мляко, от време на време с нещо приготвено от мен. Но той предпочиташе готовите пред моите, което ме обиждаше в известна степен.
2. Удобно, бързо, мисля качествено и предпочитано от него.
3. Според мен предлаганата в магазините храна е достатъчно разообразна. Все пак разнообразието се определя и зависи и от възрастта на детето. Колкото е по-малко, толкова по малко видове храна може да консумира. Simple Smile
4. Случвало ми се е веднъж или два пъти само да купувам пюрета на Ганчев и не съм доволна - плодовите са прекалено редки и на мен ми миришат по един и същ неприятен начин. Съмнява ме и хигиената при която се приготвят. От известно време купувам каши Слънчо и съм доволна от тях.
5. От чуждестранните марки предпочитам пюретата на Алет и ХИП. Купувала съм също и на Семпер и също ги харесвам. Гербер рядко, нямам впечатления. Каши на ХИП, Милупа,Хумана, Нестле, като последните не ме хвърлят във възторг. Адаптирано мляко НАН 1 и 2. Сокове изключително на ХИП - добри са. Бисквити Пласмон и Нестле. Нощните каши на ХИП и Алет са страхотни! Също с голям успех при нас върви мляко или извара с плодове отново на ХИП и Алет. Има едни възхитителни десертчета на Нестле - крем ванилия, кисело млряко с ягоди, шоко, и още няколко види със зърнени храни вътре.
6. От скоро Денис е записан на детска кухня и все още нямам изградени впечатления. Като за начало - на детето му харесва, което значи, че и на мен ми харесва Simple Smile  Притеснява ме единствено хигиената и спазването на санитарните изисквания при които се приготвя храната.
7.  Аз комбинирам и трите варианта към момента, като се старая максимално вече да огранича консумацията на готовите пюрета, защото излиза доста скъпо.
8. Готови пюрета + детска кухня + домашно приготвена храна Grinning

За мен беше удоволствие, заповядай пак Grinning

# 2
 • Мнения: 1 017
На 5 месеца синът ми ядеше адаптирано мляко и плодови пюрета -приготвени у дома или готови на ХИП. След това въведох постепенно и зеленчуковите пюрета, а след шестия и месните и каши. Пюретата предпочитам да ги правя аз, защото забелязвам, че той ги яде с по-голямо желание, но когато нямам време купувам готови на фирма Гербер, харесват ми и Алете на Нестле. От кашите съм му давала различни видове и марки, за да има разнообразие. Не взимам от детска кухня, защото не ми е удобно(ходя на работа).
След като навърши една година започнах да му давам от храната която готвя за нас като разбира се не ползвам някои подправки и избягвам тежките храни.
Забравих да спомена, че съм купувала 2-3 пъти пюрета на Ганчев,но не ми харесват - имат оцветители и нишесте Close

# 3
 • Soon London :)
 • Мнения: 133
Здравей, Мишел!
      Аз също имам дъщеря на 5 месеца и информацията, която ти искаш ще бъде полезна и на нас. Stuck Out Tongue
      Храната която ползвам в момента е адаптираното мляко на Milupa -Milumil2 ,както и плодови,зеленчукови както и месно-зеленчукови пюрета изключително на Ганчев.Мисля че най-добрите са на "Hipp" ,но просто не мога да си го позволя постоянно.
    Относно храната от детската кухня мисля че е добра но(не сам сигурна) се въвежда малко по-късно към 7-8 месец.
   

.

# 4
и аз предпочитах храните на Милупа. Като кърмаче синът ми беше на Аптамил и Милумил, а кашите са превъзходни Laughing , а след това новата формула на фризомел е страхотна. Grinning  Grinning  Grinning

# 5
храната от детска кухня е предназначена за деца над 10 месеца, така че я изключи категорично като възможност на тази възраст. можеш да купуваш готови пюрета - голямо разнообразние на цени и марки, или да правиш домашни /това е идеалният вариант, ако имаш подходящи зеленчуци от домашна градина! просто перфектно/.
българските производители /говаря за Ганчев/ не предлагат вкусна храна според мен, купувала съм 2-3 пюрета - плодови и зеленчукови, за пюрета с месо дори не съм помисляла да рискувам - зеленчуковите миришат на изгоряло /отидоха в кофата веднага/, плодовите имат много твърда консистенция, което означава, че не са само от плодове, а със солидна прибавка на нишесте или желатин или нещо такова /също не ме урежда/. с носталгия си спомням как преди 7 години хранех дъщеря ми само с български пюрета, бяха много добри, вкусни, с хубав цвят и аромат, даже аз ги обичах /особено плодовите/. сега положението е такова, че купувам само Хип, Алете, Семпер и Нестле, плодови купувам на Хаме и също са добри по мое мнение, има и закуски на Хаме - плод и извара.
в заключение - звучиш като маркетингов директор на български производител на храни или дистрибутор на вносни. има ли нещо такова?

# 6
 • Мнения: 857
text[/color]
когато ицо стана на 5 м.мама го записа на кухня,но не спря да му дава пюрета!комбинираше ги някак.иначе ицо обича повече българските пюрета!вносните много не ги яде.в началото трудно прие храната от кухнята,защото не беше свикнал,но с течение на времето започна да я хапва!да ти кажа хубавото е че дават доста храна и може да я даваш два пъри.но както си решиш!чао

# 7
 • Мнения: 7 831
Здравей,
Малкия го храня с мляко Хумана folgemich (много съм доволна) и домашни зеленчукови пюрета. За разнообразие купувам зеленчукови на Хип и Алете. Плодови пюрета също купувам Хип, Хаме и Ганчев (банан, ябълка по моему са хубави).
Каши Хумана и Фризомел, ядем ги с удоволствие, особено ако има и плодово пюре добавено.
Сокове пресни, Хип, Кинела и др.

Предпочитам домашните пюрета и после супи и манджи. Готвя с удоволствие, децата ги харесват, а и ми излиза по на сметка. Един ден на две седмици готвя в големи количества, пасирам с кухненски робот и замразявам, после в микровълновата и за 2 минути е готово.
Аз лично нещо не харесвам храната в кухнята а и като не знам какво има вътре, не съм спокойна.

# 8
 • Мнения: 8 769
Мишел,това ми прилича на маркетингово проучване. Коя храна ще внасяте или ще отваряте кухня? Ако е второто, къде?

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 332
обикновено храненето на бебето е комбинирано
аз например гледам да правя зеленчуковите пюрета в къщи, но за съжаление работя и съответно се дават готови
другото нещо, за което съжалявам, че от финансова гледна точка не мога да си позволя да купувам от вносните пюрета (е от време на време се глезим с някое Хипско или на Алете)
така че бебка е изцяло на Ганчев - месни и зеленчукови
плодови ядем Хаме - имат много богат асортимент с пюрета, които успешно заместват хранене (поне при нас)
от Ам-ам не съм доволна - независимо от плодовете вкусът им е един и същ
иначе сокове пием на Ганчев + Кечкемети
кашите - каквато ми попадне под ръка и гледам да не повтарям Laughing
като стане на 10 месеца категорично ще я запиша на кухня, още повече че от есента тръгва на ясла

# 10
 • sofia
 • Мнения: 1 606
Бимбото вече е на година  и половина, но му готвя аз. Малко имам леки предубеждения ( възможно е и да са напълно неоснователни) относно хигиената в детската кухня.
 Като беше по-малък, обаче ядеше Semper - според мен това са най-чудесните пюрете на пазара и Hipp. Купувала съм и Alete i Nestle ( то това общо-взето е едно и  също , т.е и Alete e вид Nestle:), но не съм особено възхитена.
 Виж каши с много зор ядеше - яде около 2 месеца с кански уговорки и то само бананово-ябълкова на Слънчо, нито Хуман, нито Бреви нищо и после съвсем престана да ги яде.
 Категорично смятам , че по-отвратителни пюрета от тези на Ганчев не могат да бъдат измислени и или трябва тотално да си закрият фирмата , защото не може да произвеждаш еди си колко вида пюре и всичко да има еднакъв цвят и мирис и тотално никакъв вкус, или ако искат да дерзаят в същата област, да вземат леко да се консултират с експерти от водещи в детските храни фирми. Жалко е, че при наличието на толкова много плодове и зеленчуци в България така се получава, но пък и не става внезапно да ти хрумне идея да поризвеждаш подобен артикул на пазара и да чакаш пари , а насреща да не предлагаш нищо, ама нищо.
 Това според мен, де, има и дечица, които ги ядат, плюсът им е, че са по-евтини.  Но най-добре е да си ги приготвяш у дома, особено пък ако са ти проверени продуктите, с които ги приготвяш  Ако не - замразени зеленчуци дал господ по магазините.

# 11
 • Мнения: 612
Цитат на: ivana
храната от детска кухня е предназначена за деца над 10 месеца, ?


Не навсякъде, мила, при нас има кухня от след 4-я месец, а ние сме в групата от 6 до 9 мес.Супер е яде и му харесва.Мъжът ми се майтапи че ходи на ресторант вс. ден с 1,2 и 3 :eating:

# 12
 • Варна, морето и сините вълни!
 • Мнения: 2 618
Zdravei Mishel !

Kogato Borko be6e na 5 meseca edinstvenoto neshto koeto qdeshe ot tova koeto mu prigotvqh beshe poparata Wink Moite pureta ne gi haresvashe. Ne haresvashe i gotovite, bez znachenie dali sa bylgarski ili vnosni. Zatova nabyrzo se zapisahme na detska kuhnq. Otnachalo pasirah vsi4ko tyi kato ne mojeshe da dyvche po edrite kartofcheta;-) No skoro sled kato zapochnahme da se hranim na kuhnqta anemiqta ni ostana samo spomen. Sega sme na 1g i 10 meseca. Qde veche moite gozbi dori gi haresva , no na men mi e udobno da vzemam hrana ot kuhnqta. Vse oshte q haresva i q hapva s apetit.Ve4erqta e ot maminata kuhnq.

# 13
 • Мнения: 5 500
1. Естествено, само приготвено у дома Sign Exclamation
2. Защото, така съм сигурна какво има вътре, сигурна съм, че съм си измила ръцете и изрязала ноктите Sign Exclamation  Защото, е приготвена по начин достатъчно пълноценен за детето ми Sign Exclamation Защото, използвам домашни плодове и зеленчуци Sign Exclamation Защото е прясно приготвена храна Sign Exclamation И най-вече защото влагам много любов, което е много важно при приготвяне на храната. Някои може би са чели...А, не мисля, че лелките в кухнята го правят Sign ExclamationАма на това май много малко мами му обръщат внимание Sign Exclamation  
3.------------------------
4.------------------------
5.------------------------
6.------------------------
7.------------------------
8. Само домашна храна Sign Exclamation

Общи условия

Активация на акаунт