СЕДМИ клас – 13 – Ваканция е!!! И малко трети тур!

• 66 994
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
  • София
марулета, Ивайло Ушагелов

# 106
Ето го образец 3-96. Съдържа забележително много повече информация от свидетелството за  основно образование.

# 107
  • София
Означава ли, че училищата може да ги събират, по някакви други съображения, а не че не разбират наредбата?
Ми то е свирено вече, децата са приети.

# 108
  • European Union
Почти няма какво да ме изненада, но да не казвам голяма дума. Във връзка с отпусните и по принцип с документи е хубаво да се прави едно и също, но явно навсякъде има човешки фактор и всеки си тълкува наредби и закони ,както ги разбира. Аз и друго не мога да разбера, навсякъде в училищата родителите пишем къде работим. Е аз не съм написала досега, защото смятам,че не им влиза в работата. Но може ли да ми кажете от какъв зор искат такава информация.
На училищата реално тази информация не им трябва. Но на МОН явно им е важна. Въвежда се за всеки ученик. При това на едно място се въвежда местоработата и професията на родителите, а в друга база данни се въвежда образованието им.

Мисля си, че това с отпусното го правят от мързел. Защото сега за всеки новоприет ученик трябва да се изпрати съобщение в старото училище, че е записан в новото. Ако обаче имат отпусно, няма да изпратят съобщения, чиста икономия на писма и труд.

# 109
  • София
Не означава, нашето беше чисто празно😂 Аз го гледах 5 минути в недоумение🤔 Нищо не пише вътре, хора, ни-що!

# 110
  • На черешата
Добре де, но това не е ли, когато детето се мести в средата на учебната година и Трябва да се впишат всички текущи оценки и отсъствия?

# 111
Но май след записването очакват да се занесе? Проверете. В НЕГ не го искаха.
В петък се записвахме в 91 НЕГ и на нас ни поискаха отпусно, което занесохме след 2 часа, а после при записване в 73 с другото дете не ни поискаха отпусно!Объркана работа!Иначе в старото ни училище ни ги дадоха веднага!

# 112
Добре де, но това не е ли, когато детето се мести в средата на учебната година и Трябва да се впишат всички текущи оценки и отсъствия?
Тогава е. И в тази тема, и в доста предишни е коментирано надълго и нашироко със съответните цитати от закон, наредби и прочее. И не само в средата, а и при завършване на клас, който не е последен в образователния етап или степен.

# 113
  • София
Скрит текст:
Не означава, нашето беше чисто празно😂 Аз го гледах 5 минути в недоумение🤔 Нищо не пише вътре, хора, ни-що!

В 35то днес също ми поискаха отпусно, което да се представи на 15 септември Simple Smile, когато казах, че детето е учило при тях - 1во не ме разбраха, а после не знаеха какво да ми искат. Ходиха да питат при директора Simple Smile, много забавно, ама на мен ми широко около врата

В петък се записвахме в 91 НЕГ и на нас ни поискаха отпусно, което занесохме след 2 часа, а после при записване в 73 с другото дете не ни поискаха отпусно!Объркана работа!Иначе в старото ни училище ни ги дадоха веднага!

JoyJoyJoy
Всичката им работа, такава!
Изгубени в превода! Или в четенето...

# 114
И как да очакваме адекватно образование, като те самите не знаят къде се намират и не си разбират правилата! Но те и учителите не са виновни, всичко е на ниво директор и по-високо.  На тези ръководни постове са наслагани толкова некадърни хора, че не е истина!

# 115
Аз пък от отпусното разбрах, че сина ми е  ходил на шах и е участвал в тромпетен оркестър  Mr. Green Седмокласника, беше още по-изненадан и от мен......Но, предвид факта, че за  същия документ  за брат му, седмица по-рано ходих три пъти( че него го местим също и по правилата за него си трябваше удостоверение за преместване, но още от вратата ни овикаха, щото решиха че идвам за големия).....решихме да не се задълбочаваме в подробностите.

# 116
Нямате изчитане!
Някой успя ли да получи от РУО София справка за успеваемостта по училищата от НВО в 7ми клас през учебната 2017/2018г?

# 117
  • София
JoyJoyJoy

Eй, ще ходя  да взема нашето от любопитство!
Може да се окаже, че е пял във вокалната група на училището, без да знам.
Това би обяснило някои неща. Satisfied

# 118
  • София
Ех, и прогресивното забави прогреса и о..ра работата с това отпускно. Joy
Да изтъкна наш'то, тогава, като едно от малкото неискащи отпускно (затова, пък, искат медицински картон..на картон Flushed няма пълно щастие)

мандаринка, не мен днес не ми направиха проблем за карта - картон - носех здравния картон от старото училище (който е още от яслата, беше пълен с разни медицински бележки за отсъствия и ежегодните карти и ми казаха да си ги взема) и 2 листа А4 (талон с имунизационното състояние и лична здравно-профилактична карта). Човекът само ме попита: "Това ли са медицинските документи?" Казах му, че това ни е дала личната лекарка и че това пише на сайта им. И толкова. Дори не погледна, че са отпреди около 10 дни, когато течеше записването на приетите на първо класипане - не са пресни един вид Joy

# 119
Здравейте! А нещо за новия И.Д.Директор на СМГ чува ли се?

Общи условия

Активация на акаунт