Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 27

• 66 272
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Никога няма да забравя как една лекарка ми каза, че кърменето е най-трудната част от раждането. Права беше! С първото дете ми показаха как трябва да засуче, с второто им казах, че знам как да се справя. Едно от момичетата в стаята имаше проблеми с кърменето и много й помагаха, даже я нахокака, че бързо се отказва. А колкото до болката и с първорвото и с второто я имаше, няма как. Реално кърменето е трудно в началото и единствено майка и бебе могат да си помогнат взаимно.

Това със златни букви трябва да се напише! Simple Smile
Аз съм изключително доволна от престоя си там, обаче е факт е, че кърменето ми беше най-трудната част (раждах нормално), показваха ми, цедих се, такива болки имах, че раждането ми се видя песен. А и бебето не засукваше изобщо, почнаха му коликите възможно най-рано, абе...
Мисълта ми е, че и пефектно да ти покажат пак може да не се получат нещата, късмет е според мен.

# 571
  • София
Сестрите не ги бива в Токуда, всичко друго е на ниво. Еле пък сравнено с другите болници. Вчера бях в Майчин дом на профилактика от работата, ударих му една благодарност, че не съм раждала там.

Ооо да, проблемът със сестрите ще става все по-голям не само в Токуда, а и във всички болници.
Много им намалиха заплатите, направо са смешни. Докато бях там две сестри бяха всеки ден по 12 часа. Не пожелах да съм на тяхно място. Имам една любима, но вече е само в интензивен сектор.
Ама който не иска да се маха, защо го работят това като просто ще си стоят и няма да я вършат никаква...Еми като не им е кеф да си работят по професията отиват и търсят по-скъпо заплатена Simple Smile

За някой хора медицината е призвание и въпреки лошото заплащане не си търсят по-платена работа. И добре че е така! Детската кардиология, национална при това беше пред затваряне, защото нямат сестри и не могат да направят графици те.
Имайте предвид, че ние виждаме много малка част от тяхната работа. Не е само смяна на памперси и да ни ги до бутат в количките. Претоварени са от работа и дежурства. Само който е работил в тази сфера знае колко е неблагодарна тази работата. Как нямаш време за децата си.

По недицинските стандарти на 1 лекар се падат 7 медицински сестри. Сами сметнете колко трябва да има в отделението. Не случайно обявите им за работа стоят постоянно и лекарите постоянно ,, ухажват,, сестрите, в които са работили преди. Цялото здравеопазване е като гнила ябълка и няма как да не се отрази на една частна болница, за съжаление.

# 572
Извинявам се, някоя от вас знае ли дали мога да си пусна едни кръвни изследвания в събота, работи ли лабораторията долу?

# 573
  • София
Извинявам се, някоя от вас знае ли дали мога да си пусна едни кръвни изследвания в събота, работи ли лабораторията долу?

Да работи 24/7

# 574
Работи 24/7 само за спешни изследвания. За обикновени си има раб. време. Аз пусках в събота, отидох в 8.00 часа и работеше. Забравих да попитам от колко най-рано работи. И само за инфо, в почивните дни не пускат изследвания по здравна каса, само платени.

# 575
  • София
Работи ама е платено 😉

# 576
Аз ходих делничен ден и лабораторията работи от 7.30 Simple Smile

# 577
# 578
  • София
Знаете ли дали ще има дни на отворените врати през октомври? Няма програма. Да не би да се преустановили тази практика?

# 579
О, сайтът им е мега зле и от там - те са качили програма. Ние не я виждаме. Разбирам от тези неща и просто е абсурдно. Аз я видях, след като едитвах url-та по сайта и налучквах. Но така или иначе всичко е изчерпано. Казаха 23-24 Октомври за графика за Ноември.

# 580
  • София
Преди 2 седмици си записах час за ден на отворените врати за 29 октомври. Но предполагам вече са се изчерпали местата.
За програмата и аз не я открих, а по телефона, казаха уж, че е качена. Искаше ми се да видя и дали или, и какви лекции за бъдещи родутели правят, но уви.

# 581
Странно... Аз посещавах дните на отворени врати през юли и не съм се записвала никъде. Просто отивах в посочения час. А и никой не ме е проверявал дали съм записана или не. Дори на някой лекции бях със съпруга ми.

# 582
Имали сте късмет, аз като ходих беше пълно с хора и проверявараха - тези които не бяха записани си ги върнаха...

# 583
Може ли да споделите, който е раждал скоро, след колко време дават бебето на майката и при секцио и при естествено? Аз трябва да избера в някакъв момент между Тина Киркова (където изражда моя следящ лекар, иначе хич не бих се замислила за държавна болница...) или Токуда, но при друг лекар, от прочетеното явно д-р Атанасова или д-р Нашар. Бях останала с убеждение, че в Тина Киркова едва ли не няма проблем бързо да ти го дадат и си казвах ето поне нещо хубаво там, но се оказа не точно така. И се замислих, че реално и в Токуда не знам кога го дават. Като раждах навремето в Токуда, ми се стори, че много бързо ми я донесоха, но тогава изобщо не бях чела колко е важно да е при теб бързо бебето, даже като я взеха си казах сега е в сигурни ръце.....та от онази гледна точка няколко часа са ми се стрували малко, първо бебе какво да се прави...Simple Smile И сега започна да ме вълнува повече този въпрос и вече ми се иска едва ли не веднага да си остане при мен:)

# 584
  • София
Може ли да споделите, който е раждал скоро, след колко време дават бебето на майката и при секцио и при естествено? Аз трябва да избера в някакъв момент между Тина Киркова (където изражда моя следящ лекар, иначе хич не бих се замислила за държавна болница...) или Токуда, но при друг лекар, от прочетеното явно д-р Атанасова или д-р Нашар. Бях останала с убеждение, че в Тина Киркова едва ли не няма проблем бързо да ти го дадат и си казвах ето поне нещо хубаво там, но се оказа не точно така. И се замислих, че реално и в Токуда не знам кога го дават. Като раждах навремето в Токуда, ми се стори, че много бързо ми я донесоха, но тогава изобщо не бях чела колко е важно да е при теб бързо бебето, даже като я взеха си казах сега е в сигурни ръце.....та от онази гледна точка няколко часа са ми се стрували малко, първо бебе какво да се прави...Simple Smile И сега започна да ме вълнува повече този въпрос и вече ми се иска едва ли не веднага да си остане при мен:)

Два часа след раждането ми ги донеса и двата пъти. Първият път ми помогнаха да засуче, вторият бебето спеше и им казах, че няма да го будя и ще се справя сама.  Е, после като бебка я хвана жълтеницата и кърмата слезе ги молих ръчно да ме цедят.

Общи условия

Активация на акаунт