Паническо разстройство - 33

• 80 135
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
m1m0zkaaaa, всички тук сме минали през това... първо се търси органическа причини и ако няма е от нерви и стрес, стреса разболява, а особено, ако човек е с чувствителна натура става съвсем зле. При стрес и притеснения се секретират куп хормони, които не ги усещаме в момента и след време ... бум. За мен тези състояния са си нарушен хормонален баланс, не говоря за еденичните паник атаки, за които казват, че всичко ни е в главата. Тези неща прераснат ли в генерализирано тревожно разстройство човек губи контрола.

# 436
Здравейте мислите ли че както ни сменят лекарствата може да ни навредят още повече. Аз накрая след сменяне реших че неискам постоянно да е на проба грешка и останах на един деанксит. Може би спряха страничните ефекти и физическите симптоми понамаляха и си го обяснявам с това че стимулотон и други АД които пих са ми били силни. Напоследък обаче често ми се случва да ми се вие свят, да стигам пак почти до ПА с изпотяване със сърцебиене с страх да не припадна. Вече направо неискам да ходя при лекарката за да ми сменят пак хапчетата. Вие какво ще кажете дори и да сте по-добр имате ли пак такива моменти на световъртеж на сърцебиене или напълно трябва да ги изчистите ако ви помогна хапчето?

# 437
m1m0zkaaaa, всички тук сме минали през това... първо се търси органическа причини и ако няма е от нерви и стрес, стреса разболява, а особено, ако човек е с чувствителна натура става съвсем зле. При стрес и притеснения се секретират куп хормони, които не ги усещаме в момента и след време ... бум. За мен тези състояния са си нарушен хормонален баланс, не говоря за еденичните паник атаки, за които казват, че всичко ни е в главата. Тези неща прераснат ли в генерализирано тревожно разстройство човек губи контрола.

Ето сега едва пиша преди малко изведнъж ми стана много лошо и пребледнях ,ох незнам вече какво става ще умра и никой не го е грижа.Ходих миналата година на кардиолог ,преди месец бях на гастроентеролог откриха ми рефлукс-гастрит и при постъпването в болницата ми правиха кардиограма понеже гастроскопията ми беше с пълна упойка ,преди половин месец бях и на ендокринолог според която нямало нищо тревожно и на ехограф ми гледа жлезата,постоянно кръвни изследвания ,на щитовидна жлеза пълни направих и полови хормони пуснах.Преди месец и половина пак бях на невролог прави ми скенер на глава каза,че нямало нищо на нерви било,но аз съм убедена,че не е незнам къде да ида вече пак ли на кардиолог да ида как изведнъж ми става толкова лошо щях да припадна направо ,че в момента се и разболях и от лявата страна на гърба все ми е схванато и по ребрата ме боли това от години така възможно ли е от там да има някакъв проблем.Междудругото не съм ходила до тоалетна по голяма нужда вече пети ден ,но съмняваме да е от там.Незнам ,но вече трети месец карам да не ми е добре и не мога вече така честно ако беше на нервна почва деанксита щеше да помогне а не ми значи не е там проблема.Може ли да ме посъветвате и за нещо ефикасно да се изходя ,защото почти нищо не ми помага само едни хапчета бизалакс ,но от тях се чувствам много зле и не ми се иска да ги пия.По принцип съм чувствителна,но едва ли от там е проблема

# 438
Здравейте,моля кажете ми кога започва пълното действие на антидепресантите.Пия ги от 40 дни и ефект никакъв.Блягодаря

# 439
Здравейте мислите ли че както ни сменят лекарствата може да ни навредят още повече. Аз накрая след сменяне реших че неискам постоянно да е на проба грешка и останах на един деанксит. Може би спряха страничните ефекти и физическите симптоми понамаляха и си го обяснявам с това че стимулотон и други АД които пих са ми били силни. Напоследък обаче често ми се случва да ми се вие свят, да стигам пак почти до ПА с изпотяване със сърцебиене с страх да не припадна. Вече направо неискам да ходя при лекарката за да ми сменят пак хапчетата. Вие какво ще кажете дори и да сте по-добр имате ли пак такива моменти на световъртеж на сърцебиене или напълно трябва да ги изчистите ако ви помогна хапчето?
Аз от толкова много сменени хапчета станах по-зле от преди да ги започна,а доктора ми каза ,че било от самото състояние ,а не от хаповете!

# 440
Да да и на мен така ми говори лекарката всеки път. Направо не ми се ходи пак при нея, а от няколко дни пак едни внезапни ударни световъртежи ме удрят.

# 441
  • София
Деанксита е слаб и доколкото знам е за леки състояния или например за хора изнервени от проблеми в работата. Не очаквай, че ако деанксита не ти действа, значи не е от нерви.
Аз си пия АД и пак си ми е кофти, опитвам се да се примиря някак си, но без тоя хап сигурно щях да стигна до лудница най-малкото.

# 442
Оххх то се е видяло че пак ще трябва да се ходи да ми сменят пак хапчетата. Обаче ако започне пак ужаса както със стимулотон.. ще се стигне до лудница с тях. Имам и клонарекс за при нужда ама всеки път като ми стане зле пак започва чудене от какво е и дали да го пия 😱

# 443
  • Перник
Дайте съвет длза това замайване и пропадане какво правите. Откачам вече. Почнах Бетасерк-ефект 3 зни нула. Не мога да вървя все едно ме бута и ми пропада земята. Ужасно е... страх ме е да изляза сама с детето мисля че ще тупна някъде.

# 444
Добре де... тоя страх от смъртта може ли да се преодолее някак? Задавали ли сте си въпроса "Ами какво като умра"? Защо толкова ни е страх да не умрем?

# 445
Деанксита е слаб и доколкото знам е за леки състояния или например за хора изнервени от проблеми в работата. Не очаквай, че ако деанксита не ти действа, значи не е от нерви.
Аз си пия АД и пак си ми е кофти, опитвам се да се примиря някак си, но без тоя хап сигурно щях да стигна до лудница най-малкото.
Какви АД пиете вие?Хубаво е,че си знаете ,че проблема е на нервна основа а аз съм сигурна,че при мен не е може би имам и него ,но има и нещо друго ,което не могат да открият и им е най лесно да казват на нерви е.Не се издържа да ти е лошо все

# 446
  • София
Какви АД пиете вие?Хубаво е,че си знаете ,че проблема е на нервна основа а аз съм сигурна,че при мен не е може би имам и него ,но има и нещо друго ,което не могат да открият и им е най лесно да казват на нерви е.Не се издържа да ти е лошо все
Ами аз и до ден днешен си мисля, че нещо ми има Simple Smile Стимулотон пия и при нужда Ксанакс.
Изследвайте дефицити за вит Д и Б12. Оказва се, че при наште състояния те са важни

# 447
А не се ли стресирате още повече от това ходене при лекари, аз изпадам в тежки драми и на личния като ходя заради опашките и чакането.
И като си знам каквото и да ми пускат съм в норма ама перфектно направо не виждам смисъл.
Най-трудно е да приемеш че  е на нервна почва и за мен беше и за близките, но аз някак си го знаех в началото. Посетих няколко невролога които ми дадоха билкови чайове все пак бях на 20 и накрая като продължих да повръщам да се треса от нерви и драми, ми изписаха разни успокояващи които не ми действаха докато не ми дадоха ривотрила и някак се успокоих и завърших. Иначе и досега щях да следвам. Само да кажа че имам навика като ходя на лекар да си казвам всичко, ама всичко,  което мисля много помага на лекаря да прецени никога не крия нищо. Даже един доктор ми вика може ли по-накратко че нямам време да те слушам аз му викам аз съм с проблеми гинекологични от 10 години няма как да е кратко, но ви нося досието си ако е по-лесно може да си го прочетете и ме излуша. Не стъпвам при такива лекари, само да си отбие прегледа и усвои парите.
В началото когато ми станаха на 20 г първите симптоми се полутах, излязоха ми завишени хормони на щитовидната жлеза, захарта и т.н. но попаднах на лекари които са лекари с главно Л и ми казаха ти си в такъв стрес сега нека отминат изпитите пак си направи изследвания и ще преценим. Минаха изпитите, лошото не бяха само те а това че се правех на героиня пътувах с едни нощни влакове, ходех пеша до гарата абе бях така претоварила организма си че той крещеше за почивка, а и бяха нелеки години - след Виденовата зима и за близките ми беше трудно да ме издържат та живеехме трудно като много други българи.
И след изпитите всичко ми бе в норма.
При мен всичко е на нервна почва и от години е така.
Без лекарства не мога билките медитацията и другото е допълнение.
И най-важното е да отмине напрежението - докато си напрегнат каквото и да пиеш все тая. Няма ни психиатър ни хапове много да ти помогнат. Примерно предната есен поех работа на 2ма колега не можех да откажа и до пролетта се сринах напълно.
При мен е така. затова мисля всеки от нас трябва да погледне живота си кое го натоварва в момента и да намали дразнителите колкото може.
Иначе ще си ходим до спешното много пъти, аз да си кажа не съм ходила знам си какво е още от началото някак усещах защото баба беше така и имам спомени за състоянията й.
Спокойна вечер на всички желая.

Последна редакция: нд, 07 окт 2018, 20:09 от opelcorsa

# 448
  • София
Разбирам,защото и на мен ми се налага често да посещавам спешното както и се будя и заспивам с мисълта,че ще умра  всеки момент.Ужасно е вече не се търпи 😢 само ,че при мен е ,че аз вярвам,че има нещо някаква болест ,която ме кара да се чувствам така абсолютно не мога да приема тези толкова много физически симптоми ,които имам да са на психична основа само .Може да е някаква страшна болест,може да е нещо малко,може да е някой дефицит на витамини и минерали,но има нещо със сигурност .Това всеки ден да нямаш сила,да ти е зле,сърцебиене и така нататък не е без нищо.А и ако беше на нерви пих деанскит,мента глог и валериана и стрезам щеше да има ефект а абсолютно никакъв нямаше .А и не искам повече да ме тъпчат с такива лекарства след като няма ефект бих отишла на психиатър,психолог или най вече на психотерапевт с цел само да разговарям да ми олекне малко,защото нашите не ме разбират за жалост,че наистина съм болна а не е на нерви.
Именно това е един от признаците. Основните минерали и витамини, които имат "пръст" в подобни състояния тук са ти ги изброили, не вярвам да не си ги изследвала вече. Плюс щитовидната жлеза разбира се. По принцип всеки лекар изпраща пациент с подобни оплаквания при ендокринолог или поне пуска изследвания за жлезата. Ако си отхвърлила тези неща, ходила си на кардиолог, гастро, невролог, офтамолог и тн.т. значи ти е време да се довериш на психиатър. Четейки теб, виждам себе си преди време. Не се мъчи, хипохондриата ще се задълбочава.
Аз сега имам друга драма, след толкова обикаляне по различни лекари развих страх от лекари и изследвания Sad

# 449

Ами аз и до ден днешен си мисля, че нещо ми има Simple Smile Стимулотон пия и при нужда Ксанакс.
Изследвайте дефицити за вит Д и Б12. Оказва се, че при наште състояния те са важни
Така е, аз се оказах с витамин Д=12. Категоричен дефицит. Не знам на какво се дължи. Личната каза, че е катастрофално зле. Трябва да е около 50 на здрав човек. Или поне над 30. На вигантол съм от 2 месеца. Но не съм мислила, че може да е от това прескачането на сърцето.

Общи условия

Активация на акаунт