За и против кучетата в градски условия

• 53 866
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 1 200
По-нагоре в темата бе зададен такъв въпрос и бе отговорено.

# 1 201
Fever Ray, я вижте пак какво питам и дали е релевантно, това което ми отговаряте. PURE е дала отговора. Но защо собственици на кучета се ослушвате? Един от Вашия "лагер" изръсва някаква пълна глупост (всъщност бяха поне 4-5ма) и то глупост, която няма никаква връзка с темата, деструктивен аргумент от типа "а вие защо биете негрите" и на всичкото отговоре обвинително ей така, все едно човек с куче никога няма да клекне да ака в гората. И никой не ги поправя, защото нали - кучкарска солидарност, няма тука да се хапем взаимно пред мразещите ни некучкари.

Ето затова Ви поставят под общ знаменател, виждате ли го нагледно? Обадиха се немалко съвсем нормални собственици на кучета, ама се отказаха след 1-2 мнения.

# 1 202
Обикновено глезените любимци ги водят много и на къщите им, и на море дори.
Нова тема-за и против куче на плажа и в морето.
Нашето го видим на море и на ски с нас. Обичаме да ходим с каравана или палатка ( в зависимост от престоя). Избираме си винаги къмпинг позволен за кучета, никога не му слагам повод на територията на къмпинга, на плажа ( защото си е към самия къмпинг) и във водата . Единствено го завързвам, ако отида до банята. Когато сме на хотел, винаги ни искат да доплащаме поне 30 лв. на вечер за кучето, което си е малко дискриминация, ама айде не издребнявам. Кучето е навсякъде с нас, вкарвали сме го във всички исторически обекти, водили сме го на всички природни забележителности в страната ( включително и пещери), направо може да събере печатите от 100-те национални туристически обекта.

# 1 203
  • София
Fever Ray, я вижте пак какво питам и дали е релевантно, това което ми отговаряте. PURE е дала отговора. Но защо собственици на кучета се ослушвате? ...

Аз от лагери не съм и казах нещо напълно релевантно.
Моите кучета не ядат, защото не им бива позволено. Това е като с малките деца. И те биха яли л...на, когато ги оставиш без контрол. Това важи за цялостното отглеждане на куче. То е отговорност. Лесно е да го вържеш на верига на двора, да яде л...на и да му хвърляш остатъци. Още по-лесно е да го натириш на улицата. Гледаш ли го, ще го гледаш така, че да не пречи и да не вреди на никого - нито на другите, нито на себе си.

# 1 204
  • София
Въртим, сучем - пак кацнахме на миризливата тема.  Mr. Green
Да, има кучета, които ядат и собствените си изпражнения, като малки особено. Но е факт, че човешките са истинския деликатес.
Има и още един начин да се разбере дали л@йното е кучешко или не - това е ако се отъркаля в него.
Тогава гарантирано не е кучешко защото това се прави имено за да се смени миризмата за заблуда на  евентуалната жертва, за която се ловува. Нарича се тергоров рефлекс, характерен е за ловните породи, но я има и при всякакви други. Човешките изпражнения и тук са фаворити. Това е инстинкт и много трудно да бъде отучено кучето да го прави, може само да бъде спряно с команда. Ако обаче моментът е изтърван - удоволствието е пълно, търкаля се с кеф. Кефът за стопанина предстои - на връщане от разходка и в къщи, в банята.  Sick

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 16:20 от NumLock

# 1 205
Доста противно Simple Smile
Аз съм чувала от стопани, че се отъркалят и в някакви умрели работи.

# 1 206
Да, в мърша обикновено.

# 1 207
Когато кучето има навика да яде фекалии, този навик е опасен за самото куче и изисква корекция и лечение.

Преди да пристъпите към лечение на копрофагията и корекция на нежелателното поведение на кучето, трябва да откриете причината поради която кучето изпитва желание да яде фекалии. Не са известни всички причини за това, но в повечето случаи това е лош навик, причинен от следните причини:

- Недостиг на микорелементи в храната;

- Привличане на вниманието на стопанина;

- Майчинско поведение при кърмещите женски;

- Панкреатична недостатъчност;

- Инфекциозни заболявания на кучето.

Необходимо е внимателно да анализирате възможната причина за възникване на копрофагията.

Недостиг на микроелементи: проблемите възникват при млади, подрастващи кучета.Това е лош навик, който може да премине от само себе си с възрастта, но не трябва да се правите,че не го забелязвате.

Обърнете внимание дали кучето получава всички необходими минерали, витамини, микро и макроелементи с храната. Ако храните кучето с домашна храна, включвайте повече хранителни добавки, които ще намерите в зоомагазините.

Ако ви е трудно да следите за балансирана домашна храна, преминете към готовите сухи храни. Самата храна тряба да бъде премиум или суперпремиум клас, в нея се съдържат всички необходими съставки.

Привличане на внимание: колкото и да е странно, много често кучетата започват да ядат фекалии или напротив - да се изхождат в дома, именно защото не получават достатъчно внимание от стопанина си.

Даже и да накажете кучето вие проявявате внимание към него, което не му достига. Много често преследването на кучето от страна на стопанина се смята за игра от страна на кучето. По този начин ние сами неволно засилваме подобно поведение на кучето като по този начин го убеждаваме, че това е правилно.

Майчинско поведение: изяждането на фекалиите от кърмещата женска се смята за нормално явление поради това, че тя се грижи за чистота на малките си. В такъв случай от наша страна добра помощ ще бъде навременното им почистване.

Панктреатична недостатъчност и инфекциозни заболявания: подобни въпроси трябва да се решават с вет.лекар, който ще прегледа кучето, ще постави диагноза и ще назначи лечение. Понякога причината за нарушаване работата на панкреаса е прехранване с мазна храна.

Когато причината поради която кучето яде фекалии е определена, може да се заемете с корекция на поведението.

За да поправите ситуацията и да престане кучето да яде фекалии е необходимо да действате веднага в две посоки.

1.Изключете причината! Възможно е за това да се наложи да преразгледате вашите взаимоотношения с кучето. Променете хранителния режим, играйте повече, възпитавайте и обучавайте кучето, направете живота на кучето интересен.

2.Ако копрофагията е причинена от недостатъчно внимание, откажете се от наказанията, защото това може да повлече влошаване на навика или кучето ще получава внимание от ваша страна във вид на наказание. Извикайте кучето. Ако успеете да го постигнете и кучето дойде по команда - дайте лакомство, след това се постарайте да отклоните вниманието с игра, изпълняване на команди и др. Винаги взимайте на разходка любимата играчка и лакомства.

Във всеки случай за успешна корекция на поведението - положителната подкрепа във вид на игра, обучение и лакомства ще работи много по-добре, отколкото наказанията.

Винаги се старайте да предвидите поведението на кучето и бъдете готови да го извикате още преди да го заинтересуват екскрементите. Ежедневно на всяка разходка тренирайте послушанието на кучето с командата "При мен".
Приучете кучето към намордник и в началото го използвайте по време на разходка, когато кучето се разхожда свободно без повод.

Има още един метод: той е противоположен на предишния, но тъй като е основан на отрицателната подкрепа и се състои в това, че стопанина трябва да мине предварително по маршрута и да смеси фекалиите с вещества, които предизвикват отвращение.
По-късно по време на разходката нарочно водете кучето на тези места и подавайте командата НЕ.
Но най-вероятно много малко хора биха практикували точно този метод.

# 1 208
Обикновено глезените любимци ги водят много и на къщите им, и на море дори.
Нова тема-за и против куче на плажа и в морето.
Ми то е същото. Пак зависи от собствениците колко си контролират кучето.
Едва ли на някого е приятно мокро куче да му се изтръска върху нещата или да му яде хавлиите.

# 1 209
Значи, след прочетеното по горе, аз ако бях кучкар щях да ходя по всеки друг и да настоявам Моментално да си събере лайното. Щях да викам като ненормална.

Мръсни, колко  да са мръсни, това си е животно. Природа. Животно чисто няма.  В смисъл в навиците, естеството си.

# 1 210
Нов случай на смърт, в България. Питбули. Ако имаше ред и контрол за отглеждане на тази порода той щеше да е жив сега, наказан, кучетата също живи (със сигурност и животът им щеше да е по-хубав).
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/domashni-kucheta-razkasaha-do-sma … hniya-si-stopanin

# 1 211
Нов случай на смърт, в България. Питбули. Ако имаше ред и контрол за отглеждане на тази порода той щеше да е жив сега, наказан, кучетата също живи (със сигурност и животът им щеше да е по-хубав).
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/domashni-kucheta-razkasaha-do-sma … hniya-si-stopanin
Ами стопанинът си го е заслужил! Кучетата, които се отглеждат за боеве живеят в нечовешки условия и ги мотивират чрез бой. В случая за тях стопанинът е бил заплаха и са му разказали играта. Да не говорим, че в тези нелегални развъдници се наблюдава инбридинг, при който има голям риск кучетата да откачат, то и при хората се получава същото при кръвосмешение. Така, че хич не ми е жал за този собственик, такъв заслужава да излежава присъда....

# 1 212
  • Насред хаоса

Аз очаквам да остракирате няколкото социопатични кучкари в темата, Вие ни занимавате с някаква изкуфяла баба какво била казала и направила. И накрая се сърдите и казвате, че ще правите минимума заради хората в темата (които с изключение на някои очевидни провокации като цяло спазват добрия тон - и хора с кучета, и хора без). Това е просто същината на проблема - и според мен не се вижда никъде по-добре от спора между двама възпитани и разумни хора. Ако ние с Вас не можем да се разберем как очаквате да се разберат по-кибритлии хора, по-мнителни, по-прости? Поради това не можем да намерим общ език хората с кучета и хората без. Има някакво прехвърляне на вина и от двете страни, групово сърдене и т.н.

И аз очаквам да остракирате някои твърде груби от другата група, но не го правите. Да считам тогава, че одобрявате?
То да беше една изкуфяла бабка, иди-дойде, преглъща се. Масово е така. Не разбирам какво им влиза в работата, нито имам кой знае какви контакти с тях. Но държат да си покажат простотията и това е. Там е проблемът - и да правиш нещо, накрая излиза, че нищо не правиш. Та оттам за "сърденето" - няма сръдня, просто не виждам за какво повече да полагам допълнителни старания, като накрая така или иначе те бухат в другата група и се опитват да те държат отговорен заради чужди действия. И да има инициативи, пак пропадат по същата причина, защото калпавите стопани са като отказващите да чуят и разберат какво им се казва и защо в тази тема. Друг проблем е и че масово се взимат кучета не заради самото куче и желание да го гледат, а като инструмент за самочувствие и перчене. Или за боеве. Като тоя от статията на Човечето. Тоест, на такива не им пука за кучетата, нито за хората. Затова и теглят майната на всичко и няма оправия с тях.

# 1 213
  • Добрич
Бг таткото,очаквах на някой етап от развитието на темата да има нещо като обединение на възгледите на отговорните стопани и хората без кучета,срещу безотговорните простаци,от които патим всички.Не очаквах,че ще бъда едва ли не престъпник,защото мирогледа ми не отговаря на нечии възвишени критерии.

# 1 214
La Sombra, в началото остракирах, от известно време вече уйде коня в ряката и само обяснявам. Мисля, че се разбрахме, темата е изчерпана вече за мен.  

possessed, Вие сте от нормалните собственици на куче, така и очакванията ми към Вас са по-големи. Не мога да изброя нормалните, те са мнозинство но или 1. Спряха да пишат по темата или 2. Пропускат глупости като това, че кучетата ядели само човешки лайна покрай ушите си. Не ми пука за лайната - вижте кой ги върна в темата, просто за всяко нещо е така. И за хапането, и за тичането без повод и за лая в блокове (когато наистина прекалява с лаенето кучето) и за всичко. От ненормалните не ме учудва такова поведение - от Вас не го разбирам. Защо се оправдавате и обяснявате и вадите някакви съвсем различни проблеми, които нямат общо с темата, при положение, че сте от съвестните, информирани, грамотни собственици?

Темата стана неприятна вече, наистина, аз съм дотук, по принцип избягвам подобни теми, а когато не го правя - после съжалявам за загубеното време, а и нерви (и мои, и чужди) Simple Smile Ако има отделна, по-фокусирана тема върху някаква конкретна проблематика, свързана с кучетата, ще се включа пак.

elfito 9000
- и аз това очаквах, но не се получи.

Общи условия

Активация на акаунт