Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 6

• 78 135
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, искам да попитам някой правил ли си е ко-култивиране ? Възможно ли е да бъде направено преди ЗЕТ или се прави веднага глед пункцията поставянето на ембрионите върху клетките от лигавицата?
Имам последен опит и ми се иска да направя всичко възможно. :-/

# 586
Здравейте момичета утре ми пункцията
Но няма да има трансфер поради хиперстимулация... и много се притеснявам. За първи път ми е.
Следващият цикъл казаха ще ми е трансфера...
Какво трябва да направя зада е успешен трансфера. Нямам си и напредстава.
Ако някой знае моля да сподели..
Благодаря ви много и успех на всички..

# 587
  • София
Ако някой знае какво точно да направи за да е успешен трансфера, със сигурност ще вземе Нобелова награда Simple Smile
Слуша си доктора, той най-добре знае тоето състояние и причините за да се стигне до ин витро

# 588
Винаги ми е било имтересно за тази “хиперстимулация “ и отложен трансфер.Как се разбира? При успешния ми трансфер бях с аспирирани 20 Я и бях подута като плондер ....все едно бях в 5-ия месец.

# 589
  • София
Някои доктори спестяват трансфера при много фоликули.
Правила съм 2 трансфера след такива пункции с адски мн фоликули и нямаше такова гадно нещо...
влачех се от болка и трансферите ми бяха отрицателни
При мен имаше лека до средна хипер, едва стоях легнала по гръб на трансфера...
Лично аз ще си спестявам вече подобни изживявания, защото 10 дни след пункцията бях ни жива и умряла....
А при бременност симптомите на хиперстимулацията се увеличават, както при теб и определено не е яко..
Иначе да, има успели жени след хипер, но генерално се преценя ситуацията от доктора, може вашето да не е било толкова зле...

Спомням си, че и на 3-те си пункции едва стигах до болницата, не можех да се обуя, просто ад Sad

# 590
На свежия ми трансфер бях с хиперстимулация. Извадиха ми 17 яйцеклетки,след пункция бях подута като в 7 месец. Върнахме два бластоциста на 5 ден и започна ад-а. Не можех да ставам от леглото без да ме боли,едва ходех по малка нужда,а като започна да нараства чхг-то вече беше още по-зле.
Така се бях надула,че като отидох на кръвен тест на 10 ден ме пуснаха да мина най-отпред,защото помислиха че съм в 9 месец 😄
Три пъти отказах,но те настояваха... умрях от срам тогава .
Резултата беше положителен,до 9-10 седмица.
Тогава си мислех,че това нещо трябва да го забранят,но сега като се върна назад,само заради високия прогестерон (попринцип повече от 8-9 не мога да докарам на трансфер) бих го направила пак по същия начин...

# 591
  • София
И аз последния път бях с хиперстимулация. И Персенска категорично отказа да прави трансфер, и след пункцията ми каза: "Ще отложим трансфера, не искам да лежиш по реанимациите". Това й бяха точните думи, и ми го каза три пъти.

# 592
  • София
За прогестерона и аз съм така, само при свеж трансфер ми е висок, но аз хем небременна бях и беше ад, представям си какво би станало ако забременея, да не кажа че има висок риск от аборт...

# 593
  • София/Севлиево
Моят доктор и двата пъти ми отказа свеж трансфер заради висок прогестерон,а бях със съвсем лека хипер стимулация...И сега ми отмени ЗЕТ,т.к. в събота и неделя там,където трябваше да ми направят PGS на ембрионите нямало кой да ми го изработи.Направо ми се дорева...В момента имам един огромен фоликул пред спукване (нали идеята беше ЗЕТ на ЕЦ) и така съм се надула и ми е дискомфортно.С ММ решихме да се възползваме от този Ф и ще пробваме да си направим сами бебе(нали съм с неизяснен и до днес стерилитет,не възлагам особени надежди,но кой знае,може пък така да станат нещата,имам и лигавица най-накрая почти 8...).

# 594
  • София
не знаеше ли по-рано че няма кой в събота и неделя?
че то така вс еможе да е събота и неделя, все ще отлагате ли?

# 595
  • София/Севлиево
Там е работата,че изобщо не знаехме как ще реагирам на Летрозола.При мен нещата стават по-бавно(вчера ми беше ден 15,а на ден 11 нямах дори 4 лигавица),не знам как,но ще трябва да ги натъманим нещата.Другият вариант е просто да се откажа от PGS-а ,да ги размразим и изчакаме до ден 5 и да връщаме...И изобщо вече се чудя има ли защо да го правя този PGS, след като и кариотипа на мен и ММ,и всички изследвани ембриони след абортите ми показаха,че няма генетични проблеми...

# 596
Ели, доколко има смисъл да се прави кариотип след аборт? Питам, защото разговарях с професор от НГЛ и той ми каза, че всяка бременност е сама за себе си, но тогава коментирахме изследване на абортативен материал. Забравих да попитам за кариотип.

# 597
  • София/Севлиево
Нас ни караха да го правим, т.к. имах 3 спонтанни аборта и въпреки,че при изследване на абортативния материал не се откри причина,казаха че е добре да изследваме кариотипа,защото май при първото изследване не се обхваща всичко, а той показвал къде може да има проблеми.Точно Савов от НГЛ ни назначи това изследване,но ММ беше правил консултация и с Кременски...

# 598
Винаги ми е било имтересно за тази “хиперстимулация “ и отложен трансфер.Как се разбира? При успешния ми трансфер бях с аспирирани 20 Я и бях подута като плондер ....все едно бях в 5-ия месец.

И на мен ми е интересно как така се получават хиперсримулациите??? Когато аз отидох да ми бият инжекцията, док сам ми каза, че ще използва възможно най - малката доза( не помня лекарството), защото вижда че си имам  фоликули и не иска да рискува с хиперстимулация, или да ме "вкара в болница и да стане гаф".
Мисля си щом е видно за един док, сиг и другите виждат фоликулите и защо тогава допускат да се стигне до това положение. Честно казано или някои от тях са неграмотни или го правят за пари. Знам че тези инжекции са доста скъпи. Аз бях платено и " най-лесно" сигурно би му било на моя док да ми бие 2-3 инжекции по 800лв.

# 599
Здравейте.Не знам дали това е подходящата тема,но искам да Ви помоля за съвет.Заради хиперстимулация ще бъда със ЗЕТ този месец.Ситуацията обаче се промени.Пункция-на 19.02.Цикъл-на  05.03 до 21.03.От тогава-без цикъл.И през април,и досега адски болки в кръста и корема.Но цикъл така и няма.Чух се с акушерката ми в 15.04 и на ми каза да си направя тест и ако е отрицателен-дуфастон 7 дена 3×1.Пих го,спрях го,а цикъл още няма.Във вторник ходих при нея в преглед,няма бременност,нито кисти,нито какъвто и да е проблем.Пуснах ЧХГ,отрицателен.Каза ми,че ще ми дойде до ден.Ама пак нищо.Днес доктора ми се върна от дълга отпуска,на се чудя дали да отида пак на преглед.Обаче имам чувството,че всеки момент ще дойде лелката.А и имам и други лични проблеми и май няма да успея да отида.Моля ви,ако някоя има представа какво може да е,пишете, че вече умирам от притеснение.А,и да добавя,че пия от една седмица вит.С и парацетамол,както и се напрягам физически колкото се може повече.

Общи условия

Активация на акаунт