На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 16

• 123 180
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • Стара Загора
И при нас днес в бюрото, в което вчера беше 0,34 лирата, днес е 0,33. Но ще чакам позната в София да провери при тях в Тавекс. Да не съм луда, ако там е 0,29. Иначе щях да плащам с карта, но ще ходим след месец и не знам какво ще е положението тогава. Аз за Истанбул съм се заредила де, но да имам за шопинг през октомври в Одрин. Grinning

Здравей , къде е този чейндж ? Аз никъде не намирам под 0.36

Над 5-то основно, както и вчера писах. Срещу градинката до Царя. Вчера там беше 0,34 и на центъра в Сомони 0,35 (днес 0,36).

# 466
Може ли да ми кажете къде мога да разгледам за кожени якета ?
И също така утре(СРЯДА) къде има пазар , за какво е и заслужава ли си да се разгледа ?

# 467
И ние утре ще скокнем за пазаруване и гъдели.
И тук на 0.33 купих малко лири за "зор заман". Че и трудно ги намерих.
За пръв път от години видях опашка пред чейндж бюро... А за лири май first time ever. Докараха им нови-новенички купюри от по 200 лири.
Ще гледам да плащам където мога с карта. Ще проверя и дали е изгодно на място да се сменя. Вероятно от евро. Левове надали взимат в Одрин бюрата.

Papaone, и аз чакам за цената на бензина, макар че вероятно е около тази на дизела. За качеството има ли смисъл да питам?

В неделя се прибрах от Турция. Цената на бензина беше 6,15 лири.

# 468
До колкото виждам на картата като влезна от капитан андреево до одрин не ми е необходима  винетка както и няма такси?
И от одрин до фабриката тач преди чорлу ако мина през d100 пак не ми е необходима винетка и други такси нали?

Да, по този път не ти е необходима винетка. Тя е нужна само ако се качиш на магистралата.

# 469
Здравейте, планираме да пътуваме до Одрин в събота ,но днес случайно разбрах, че от вторник започва Байряма.
Според вас има ли смисъл да пътуваме или всички ще почиват още от събота?

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 21:19 от penka.kostadinova77

# 470
  • у нас
До колкото виждам на картата като влезна от капитан андреево до одрин не ми е необходима  винетка както и няма такси?
И от одрин до фабриката тач преди чорлу ако мина през d100 пак не ми е необходима винетка и други такси нали?

Да, по този път не ти е необходима винетка. Тя е нужна само ако се качиш на магистралата.
Явно някой не чете... Sunglasses Няколко поста по-нагоре Чефито написа, че няма винетки в Тр. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 471
[img] Лирата е 25,6 стотинки при плащане с карта.
Ако наистина е така, защо е това търсене на лири? Някакви високи такси ли има при плащане с карта в Турция?

# 472
  • ...живея на последния етаж...
Щото една съфорумка писа, че ѝ било префърцунено да плаща с карта за кафе.
Страх ги е хората, сигурност в кеш искат. За което се плаща.

# 473
  • Димитровград
Има такса, но е пренебрежимо малка и в Турция и при плащане в Алиекспрес. На 100 лв е 10-20 стотинки.
То и курса в Одрин е по-добър - излиза че продават на 29 стотинки. А наистина днес и кафето платих с карта - без проблем.

# 474
А като плащате с карта не ви ли взимат такси от банката?

# 475
  • Димитровград
За карти на ПИБ:
-Плащане чрез ПОС-терминал
- в чужбина 0.25% от сумата

значи на 100 лева таксата е 25 стотинки.

На другите банки не знам.

Последна редакция: вт, 14 авг 2018, 22:29 от papaone

# 476
[img] Лирата е 25,6 стотинки при плащане с карта.
Ако наистина е така, защо е това търсене на лири? Някакви високи такси ли има при плащане с карта в Турция?

# 477
  • гр. Бургас
Утре има голям пазар в Лозеград, а в Одрин има ли пазар в сряда? Тръгваме сутринта рано, дано се оправим да стигнем до Бизим и Кипа.

# 478
Извинявам се за невежеството, с каква карта може да се пазари в Одрин?Аз имам карта на която получавам детски от ОББ , дали ако я заредя с лева ще мога да плащам там?

# 479
  • ...живея на последния етаж...
При плащане с карта такса се удържа на търговеца, не на вас.
Някой правил ли си е сметка колко излиза примерно един Ариел на борсата, купен с лири по 33ст. и същия , купен от магазин, при курс на лирата 25ст?? Май в Кипа е по на сметка?

Общи условия

Активация на акаунт